המבורגר סינתטי? "ישראלים אוהבים אמיתי"
יממה לאחר הטעימה ההיסטורית של המבורגר המעבדה הראשון בעולם, נציג מגדלי הבקר הביע ספק באשר לסיכויי ההצלחה: "יש יתרונות במרעה"
מגדלי הבקר על ההמבורגר הסינתטי (צילום: אסי כהן, הילה ספאק ועידו בקר)
לא מתרגשים מבורגרים משובטים. יו"ר איגוד מגדלי הבקר, חיים דיין, התראיין הבוקר (ג') לאולפן ynet וסיפר כי אינו חושש מהרעש התקשורתי הגדול סביב הצגתה ואכילתה של קציצת ההמבורגר המהונדסת הראשונה.
אתמול בשעות הצהריים הוצג בבריטניה הבורגר המהונדס הראשון, שעל פי טועמים שהתנדבו למשימה, היה דומה לדבר האמיתי, למרות הגעגועים הקלים למלח ופלפל. לעומת הבריטים, אומר דיין כי "הציבור הישראלי יודע היטב מהו טעם הבשר ולא יוותר עליו כל כך בקלות".
מנגד, אשת התקשורת מיקי חיימוביץ' המובילה את קמפיין Meatless Monday, הביעה אמש סיפוק גדול ואמרה: "בשר מהונדס שכזה עשוי לשכנע אוכלי-כל אדוקים לוותר על אכילת בשר, שכרוכה בסבל וייסורים ליצורים חיים. זה יהיה מהפך גדול".
ההמבורגר הסינתטי
צילום: EPA
מומלצים