מהו מזון-העל הסודי שהכי חסר בצלחת שלכם?
גם אם אתם אוכלים הרבה ירקות יחסית או אפילו צמחונים, כנראה שחסרים עוד קצת עלים ירוקים בתזונה שלכם. הם מזון-על עתיר חלבונים, כלורופיל ואנרגיה שטובה לנפש - כך שהגיע הזמן להפוך אותם למנה העיקרית. כתבה שנייה בסדרה שמגלה את כוחו של המזון
אני רוצה לשאול אתכם שתי שאלות: אילו ירקות אתם אוכלים במשך היום? ועוד יותר חשוב, אילו עלים ירוקים אתם אוכלים באופן קבוע? אם אתם כמו רוב האנשים, התשובה לשאלה השנייה תהיה: "עלים ירוקים? את מתכוונת לחסה ולמלפפון?". כן, אני מתכוונת גם לחסה, אבל לא לחסה האמריקאית הבהירה שהיא ברובה מים. מלפפון הוא ירוק ונהדר, אבל הוא לא עלה...
כשאני אומרת עלים ירוקים, אני מתכוונת לעלים בצבע ירוק כהה, מלאים כלורופיל: חסה ערבית, סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר, בזיליקום, ארוגולה, כרוב עלים, מנגולד, עלי סלק, כרוב ירוק (למרות שצבעו בהיר יותר), תרד, ברוקולי... יש בשפע.
הכתבה הקודמת בסדרה:
זהו המזון החשוב ביותר והחסר ביותר בתזונה שלנו. בעולם המערבי המודרני הגדלנו את המנות במאכלים הלא-נכונים. הנה הצעד הבא שאתם צריכים לעשות: מהיום והלאה, הפכו בארוחת הצהריים את הסלט למנה העיקרית, עם הרבה עלים ירוקים (בחרו לפחות שניים פרט לחסה), ואת כל שאר המנות הפכו לתוספת.
אכלו גם מזון מבושל אחר, אבל הכינו סלט גדול ותנו לו את החשיבות המגיעה לו. השתדלו שהסלט יהיה באמת גדול ומשמעותי. אני לא מדברת על מנטליות של דיאטה, לא מדובר בספירת קלוריות או בהרעבה עצמית. אני מדברת על הוספת מזונות חיים לתפריט והכנת הסלט הכי טעים והכי עשיר שאפשר, מלא ירקות, נבטים, זרעים, אצות, רוטב טעים (לא רוטב דיאטטי ובלי למדוד שמן בכפית). בסופו של דבר "תתמכרו" לירקות טריים ולעלים ירוקים, המתנה הנפלאה שנתן לנו הטבע.
אם תכינו סלט גדול, יפה, צבעוני וטעים, ותאכלו מנות קטנות יותר מכל השאר, תרגישו הרבה יותר טוב, קלים יותר, אנרגטיים ושמחים. אני מבטיחה לכם! לא תהיה הרגשת הכבדות שרבים חווים אחרי הארוחה. ואולי גם תרדו במשקל.
הנה עוד כמה סיבות שכדאי להביא בחשבון:
1. עלים ירוקים הם מזון-על
מהו המזון העיקרי של כל החיות אוכלות-העשב? מה אוכלים כל הפילים, הג'ירפות, הזברות, הפרות, הקרנפים, העזים והשימפנזים? כולם מקבלים את חומרי המזון שלהם - מינרלים, ויטמינים, חלבונים - מהרבה עלים ירוקים. ראיתם פעם פרה אוכלת מוצרי חלב כדי לחזק את העצמות? ראיתם פעם גורילה אוכלת בשר? אבל הן כן לועסות עלים.
הסיבה לכך היא שעלים ירוקים מלאים בכל הדברים הטובים והמזינים. מכל המזונות, העלים הירוקים הם אלה שהכי מועילים לגופנו מבחינה תזונתית! 95% מהקוד הגנטי שלנו ושל השימפנזה זהה.
2. עשירים בחלבונים
אני שומעת אתכם שואלים: "אבל מה עם חלבונים?" ובכן, אחד ממקורות החלבון העיקריים הוא עלים ירוקים, הרבה יותר מאשר במזונות אחרים. מצחיק, אבל אחד המזונות שצמחונים רבים מפספסים הוא עלים ירוקים.
3. מועילים לבריאות
לעלים ירוקים יש תכונות נהדרות למניעת סרטן, לתמיכה באוכלוסייה בריאה של חיידקי המעיים ולטיהור הדם, הכבד והכליות. הם יוצרים בסיסיות, מלאים נוגדי חמצון ועוזרים לגמישות, ויש להם עוד תכונות רבות.
4. עשירים בכלורופיל
כלורופיל הוא ה"דם" של הצמח. הוא בעצם אנרגיה מהשמש שהצמח הופך למשהו שבו אנו יכולים להשתמש. המבנה של הכלורופיל ושל ההמוגלובין זהה, וההבדל היחיד בין כלורופיל לבין הדם שלנו הוא שהמולקולה העיקרית של כלורופיל היא מגנזיום, בעוד המולקולה העיקרית של הדם שלנו היא ברזל. כשאנחנו אוכלים עלים ירוקים, הכלורופיל חודר ישירות לדם שלנו ומטהר אותו.
5. מחברים אותנו לטבע
רובנו, תושבי הערים, נושמים אוויר דל מאוד בחמצן. הביטו בגבעול ברוקולי, בראש סלרי. נכון שהם נראים כמו עצים קטנים? ובכן, הם באמת עצים זעירים.
קרבו את אפכם לצרור טרי של סלרי, פטרוזיליה או בזיליקום, עצמו את עיניכם ושאפו שאיפה עמוקה - אתם לא מרגישים כאילו אתם בחוץ בטבע, בשדה ירוק? אנשים עירוניים, במיוחד, צריכים לאכול עלים ירוקים, להתחבר לטבע, לתת לחמצן לזרום בעורקים.
6. בעלי אנרגיה מרוממת
גם אם לא נתחשב בכל היתרונות הבריאותיים של עלים ירוקים, בואו נביט באנרגיה שלהם. מזון אינו רק קלוריות, פחמימות, שומנים וחלבונים, אלא יש בו גם אנרגיה. לכל מזון יש אנרגיה שונה. אם תחשבו על טבעם של עלים ירוקים, הם גדלים מהאדמה לעבר השמים: יש להם אנרגיה מרוממת. הם גדלים למעלה, אל השמש.
יותר ויותר אנשים כיום מרגישים כבדים, מדוכאים, שפופים, לוקחים תרופות נגד דיכאון. תוסיפו עלים ירוקים לתזונה ותראו איך תרגישו. נסו, וגלו אם מבחינה אנרגטית תרגישו שונה: קלים יותר, שמחים יותר ויצירתיים יותר.
ארוחת קיץ בריאה
ארוחת הקיץ שלי כוללת, כמעט בכל יום: סושי מהיר ובריא, סלט בצבעי הקשת וממרח טחינה. כך מכינים את הארוחה:
סושי מהיר ובריא
צילום ועריכה: טל חכים, מוזיקה: PITCH - media soundtracks
לוּפִי (סושי + לאפה)
צילום ועריכה: טל חכים, מוזיקה: PITCH - media soundtracks
סלט צבעי הקשת
צילום ועריכה: טל חכים, מוזיקה: PITCH - media soundtracks
ממרח טחינה
צילום ועריכה: טל חכים, מוזיקה: PITCH - media soundtracks
המידע המלא בספר "כוחו של מזון " מאת טליה לוין, הוצאת פוקוס.