הבורסה ננעלה ביציבות; כיל עלתה ב-1.4%
המדדים ת"א 25 ו-100 ננעלו ללא שינוי. בלוטק 50 ירד ב-0.67% ונדל"ן ירד ב-0.49%. מדד הבנקים ירד ב-0.6% ומדד התקשורת עלה ב-1.2%. החברה לישראל עלתה ב-3%, גיוון אימג'ינג זינקה ב-7.1% ואורמת ב-3%
המסחר בבורסה של תל-אביב ננעל היום (ד') ביציבות, על רקע המגמה השלילית אמש בוול סטריט וחששות המשקיעים בעולם ממהלך קרוב צמצום רכישות האג"ח מצד הפד.
מדדי המניות
מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.03% ל-1,200.47 נקודות. מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.01% ל-1,096.44 נקודות. מדד בלוטק 50 ירד ב-0.67% ל-315.9 נקודות. מדד נדל"ן ירד ב-0.49% ל-362.3 נקודות.
ברקע המסחר
ישראל נמצאת ב"משיכת יתר" - נכון להיום חסרות 101 אלף יח"ד. מספרן הכולל של הדירות בישראל עומד על 2.36 מיליון, בעוד שמספר משקי הבית מגיע ל־2.47 מיליון, על פי נתוני משרד השיכון. על מנת שהביקוש יענה על ההיצע בטווח הארוך, יש לבנות לפחות 50 אלף יח"ד בשנה. למרות זאת, לפי תוכנית הדיור הממשלתית שאושרה בחודש שעבר, הממשלה הנוכחית שמה לעצמה למטרה להגיע להיקף התחלות בנייה שנתי של 40–45 אלף יח"ד בלבד.
"תוך כדי פרפורי הגסיסה של הבורסה המקומית ניסו לטפל בחולה באקמול במקום להכניס את החולה לחדר ניתוח ולתת לו מכות חשמל בעוצמה הגבוהה ביותר", כך טוען יוסי אפרתי, סמנכ"ל השקעות ב'הכשרה' בסקירה שפרסם לחודש יולי ותחזית לחודש אוגוסט 2013.
"קטר הצמיחה במוסך. אף אחד לא יודע מהו קטר הצמיחה, ולכן גם המדיניות המוניטרית לא עובדת". כך אמר אתמול אלי יונס בראיון ל"כלכליסט", ערב פרישתו מניהול בנק מזרחי טפחות.
"אחד הנושאים שיעסוק בו הנגיד החדש הוא הרלוונטיות של המדיניות המוניטרית. כלומר, באיזה מידה המדיניות המוניטרית כרגע בישראל היא אפקטיבית. עד כמה הורדות ריבית משיגות את המטרה בעידוד פעילות כלכלית. עד כמה הרחבה מוניטרית משיגה את המטרה ולי יש ספק גדול. יש לי ספק גדול במצב המשק של היום אם ההרחבה המוניטרית מעודדת פעילות כלכלית. אין ביקוש לאשראי כי אין השקעות חדשות, אין הרחבה של הפעילות, להיפך, יש אפילו האטה"', הוסיף יונס.
שוק האג"ח
הנציגות הלא רשמית של מחזיקי אג"ח קרדן אן.וי החליטה להעביר לחברה עקרונות להסדר חוב. אם העקרונות יידחו, היא מאיימת לנקוט צעדים נגד החברה, תוך הגשת בקשה לבית המשפט להוציא צו שימנע את התשלום לבעלי אג"ח א' וב' בפברואר, ויהיה הצעד הראשון בפתיחת הליכים להסדר חוב כולל.
הרווח הנקי של מכתשים אגן עלה בשיעור של 14.7% והסתכם בסך של 48.2 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 42.0 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.
מידרוג מאשרת דירוג Baa1 באופק יציב לאגרות חוב (סדרה ב') במחזור, שהנפיקה אפקון וכן לאגרות חוב חדשות שהחברה שוקלת להנפיק, בסך של עד 100 מיליון שקל ערך נקוב, באמצעות סדרה חדשה, לצורך מחזור חוב ולפעילות השוטפת.
כמו כן מידרוג מאשרת דירוג A3 באופק דירוג יציב לאגרות חוב בסך של עד 200 מיליון שקל שעתידה להנפיק אלבר שירותי מימונית בע"מ באמצעות הרחבת סדרה יג'. מטרת ההנפקה הינה לצרכי מחזור החוב הקיים. הדירוג חל גם על כל אגרות החוב שבמחזור.
מניות במרכז
כיל פרסמה את תוצאותיה למחצית הראשונה ולרבעון השני של השנה. מכירות כיל ברבעון הסתכמו ב-1.7 מיליארד דולר, ירידה של 7% בהשוואה ל-1.9 מיליארד דולר ברבעון השני של השנה שעברה. המכירות עלו ב-8% בהשוואה לרבעון הראשון, שבו הגיע היקפן ל-1.64 מיליארד דולר. רשמה ירידה של 23% ברווח הנקי ל-316 מיליון דולר.
האנליסטית מיכל אלשייך מלידר שוקי הון, אמרה בתגובה לתוצאות כיל, כי הדו"חות עמדו בצפי ושיקפו את הירידה החזויה בתוצאות, בעיקר במגזר האשלג. "ההפתעות העיקריות היו הודעה על בחינת רישום למסחר בבורסה זרה ואפשרות לרכישה עצמית ו/או חלוקת דיבידנד חד פעמי בהיקף של 500 מיליון דולר. אנו מניחים כי הצעדים שכיל מתכננת הינם בין היתר על רקע החולשה המסתמנת במניה בשבועות האחרונים. אומנם צעדים אלו עשויים להציף ערך עבור המשקיעים אך עדיין קיימת אי וודאות רבה בכל הנוגע לענף האשלג ולהחמרות כתוצאה מרגולציה. לאור האמור, אנו ממליצים על המניה בתשואת שוק, במחיר יעד של 29 שקל", אמרה אלשייך.
גיוון אימג'ינג, יצרנית גלולת האבחון למחלות מעיים, רשמה עלייה של 11% בהכנסות הרבעון השני ל-49.5 מיליון דולר, מעבר לתחזית השוק שעמדה על 48.3 מיליון דולר. הרווח הנקי גדל ב-35% והסתכם ב-6.9 מיליון דולר, או 22 סנט למניה. זאת בהשוואה לרווח נקי של 4.9 מיליון דולר, או 16 סנט למניה ברבעון המקביל ב- 2012.
נייס, יצרנית המערכות לניטור וידאו ולמרכזי שירות, רשמה עלייה של 4% בהכנסות ל-225 מיליון דולר, בהתאם לתחזיתה להכנסות של 220-230 מיליון דולר ברבעון השני אך מתחת לציפיות השוק. הרווח הנקי הסתכם ב-37.5 מיליון דולר לעומת 35.7 מיליון דולר ברבעון המקביל, מעט מתחת לציפיות השוק ובהתאם לתחזיותיה של החברה.
בית ההשקעות כלל פיננסים חתם על הסכם עם בנק ירושלים למכירת החזקותיו בכלל פיננסים בטוחה תמורת ההון העצמי של כלל בטוחה, העומד נכון ליום 30 ביוני 2013 על כ-275 מיליון שקל. במסגרת ההסכם, הבנק יקלוט חלק משמעותי מעובדי בטוחה. עם השלמת העסקה תשפר כלל פיננסים את יתרת המזומנים שלה, דבר שיאפשר פירעון כל התחייבויותיה. לאחר הפירעון יוותרו בקופתה נכסים פיננסים בסכום הנאמד במעל 200 מיליון שקל.
חברת מג'יק, ספקית של פלטפורמות תוכנה לצרכי פיתוח יישומי מובייל, יישומי ענן, ואינטגרציית תוכנה בארגונים, פרסמה היום את תוצאותיה לרבעון השני. החברה הנסחרת בת"א ובנאסד"ק רשמה הכנסות של 34.8 מיליון דולר - עלייה של 24% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה, שבו רשמה החברה הכנסות של 28 מיליון דולר. הרווח נקי של מג'יק הסתכם ב-3.5 מיליון דולר, או 9 סנט למניה - ירידה של 3% לעומת 3.6 מיליון דולר ו-10 סנט למניה בתקופה המקבילה.
פלוריסטם הודיעה על קבלת מענק של 12 מיליון שקל מן המדען הראשי. המענק יופנה לתקציב המחקר ופיתוח של החברה לשנת 2013.
בית ההשקעות פסגות הפך להיות בעל עניין באלוני חץ, חברת הנדל"ן בשליטת משפחת ורטהיים ונתן חץ. פסגות מחזיקים החל מתחילת השבוע ב-5.12% ממניות החברה.
ויליפוד, שבשליטת צביקה ויליגר, רשמה זינוק של 27% במכירות ברבעון השני לעומת הרבעון המקביל. בשורת הרווח הנקי רשמה החברה שיפור משמעותי, כשעברה מהפסד של 5.8 מיליון שקל ברבעון השני אשתקד לרווח נקי של 12 מיליון שקל ברבעון זה השנה.
אורמת טכנולוגיות, החברה הבת של אורמת, דיווחה היום על תוצאותיה לרבעון השני של השנה. הכנסות החברה גדלו ב-20.5% בהשוואה לרבעון המקביל והסתכמו ב-152.6 מיליון דולר - הרבה מעבר לצפי האנליסטים שעמד על 128.6 מיליון דולר. הכנסות החברה ממכירת מוצרים עלו ב-50% ל-65 מיליון דולר, והכנסותיה ממכירת חשמל עלו ב-7.1% ל-87.7 מיליון דולר.
חברת התכוף שבבעלות ברנד תעשיות, הודיעה על סדרת הסכמים עם חברת BMC התורכית בהיקף כולל של כ-60 מיליון שקל. במסגרת ההסכם תשלם BMC סך כולל של כ-60 מיליון שקל שישולמו במספר תשלומים שיפרסו עד סוף שנת 2013. ההסכם מסדיר את הסכסוך המתמשך של התכוף עם BMC שנבע כתוצאה מקשיים תזרימיים של BMC שמנעו ממנה לעמוד בהתחייבויותיה וכתוצאה מהסדר הנושים שהתנהל בהתכוף. הלאמתה שלBMC על ידי ממשלת תורכיה, והתייצבותה של התכוף שנרכשה על ידי ברנד תעשיות סייעו להשלמת המו"מ בין החברות.
קרן פימי מכרה אתמול כ-8% ממניות סקופ לגורמים מוסדיים. העיסקה בוצעה על פי מחיר של 40 שקלים למניה, דיסקאונט של 5% על מחיר הבסיס של המניה בפתיחת המסחר. שווי העסקה עומד על כ-37 מיליון שקל.
חברת גב ים דיווחה על יציבות בשורה העליונה ועלייה בכל הפרטמטרים התפעוליים. הכנסות מהשכרת מבנים ברבעון השני של שנת 2013 הסתכמו ב-85 מליון שקל, לעומת סך של 83 מליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. הרווח הנקי של החברה ברבעון השני הסתכם ב-91 מליון שקל לעומת 83 מליון שקל ברבעון המקביל - עלייה של 9.6%.
אליום מדיקל הודיעה על קבלת אישור רגולטורי חמישי במספר בקו המוצרים לעיגון לרקמות רכות ליישומים גניקולוגים ואורולוגיים. החברה קיבלה אישור האיחוד האירופי (CE) למוצר ה -EndoFast Reliant™ SCP שפיתחה, המיועד לטיפול בצניחת איברים ועיגון רקמות ברצפת האגן הנשי בגישה לאפרוסקופית (זעיר פולשנית בטנית). אישור זה מצטרף לאישור FDA שהתקבל בשבוע שעבר לאותו מוצר.