שתף קטע נבחר

 

זנזיבר: מתנדבות בריטיות הותקפו בחומצה

שתי צעירות שהתנדבו בבית ספר מקומי באי ששייך לטנזניה הותקפו בידי אלמונים בעת שהלכו ברחוב. המשטרה: זו תקרית מבודדת, אין קשר למתיחות הדתית

משטרת זנזיבר הודיעה היום (יום ה') כי אלמונים רכובים על אופנועים השליכו חומצה על שתי צעירות בריטיות שהתנדבו באי, והותירו אותן פצועות בפניהן, בחזיהן ובגבן. השתיים, בנות 18 ממנצ'סטר שבצפון אנגליה, הוטסו לקבלת טיפול רפואי בעיר דאר א-סלאם שלחוף טנזניה והן צפויות לשוב היום למולדתן.

 

זנזיבר הוא האי המרכזי בקבוצת איים ומהווה מוקד משיכה לתיירים מכל העולם בזכות חופיו הקסומים והעיר המרכזית סטון טאון שהוכרזה אתר מורשת עולמית מטעם אונסק"ו. זנזיבר הוא חלק מטנזניה אך שומר על אוטונומיה מסוימת. רוב אוכלוסייתו מוסלמית והוא סבל לאחרונה מגל של מחאה קטלנית שבמהלכה התעמתה קבוצה איסלאמיסטית קיצונית עם המשטרה.

 

צילום: רויטרס

צילום: רויטרס

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שתי הצעירות התנדבו בבית ספר מקומי באי. המשטרה תיארה את ההתקפה כ"תקרית מבודדת" וסירבה לקשור בינה לבין המתיחות באי בין מוסלמים לנוצרים. משרד החוץ הבריטי הביע דאגה לנוכח המתקפה, שמניעיה עדיין לא ברורים, ומסר כי הוא בקשר עם הרשויות בטנזניה.

 

"התוקפים התקרבו לצעירות בזמן שהלכו ברחוב בערך ב-19:15 ושפכו עליהן חומצה", אמר מקדם קמיס מקדם, מפקד משטרה מקומי. "התקרית אירעה בזמן שהרחובות היו נטושים שכן רוב התושבים שברו את צום הרמדאן".

 

סמטה בסטון טאון. אתר מורשת עולמית של אונסק"ו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סמטה בסטון טאון. אתר מורשת עולמית של אונסק"ו(צילום: AFP)

הארכיפלג הוא מוקד משיכה לתיירים מכל העולם (צילום: שלמה כרמל) (צילום: שלמה כרמל)
הארכיפלג הוא מוקד משיכה לתיירים מכל העולם(צילום: שלמה כרמל)

 

סטון טאון. "הרחוב היה נטוש כי אנשים שברו את הצום" (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סטון טאון. "הרחוב היה נטוש כי אנשים שברו את הצום"(צילום: AFP)
 

 

מנהיג מוסלמי מרכזי בזנזיבר, שייח פדיל סולימן סורגה, הותקף בנובמבר בחומצה ואושפז בבית החולים. מוקדם יותר השנה נרצחו שני מנהיגים נוצרים בשתי תקריות שונות. קבוצה בדלנית בזנזיבר, "אואמשו" (התעוררות) מבקשת להביא לביטול האיחוד בין

הארכיפלג לבין טנזניה מ-1964 ולהחיל בו מדינת הלכה איסלאמית. תומכי הארגון התעמתו בעבר עם המשטרה אך הרשויות לא קושרות ביניהם לבין אנשי דת נוצרים.

 

שר התיירות, התרבות והספורט של זנזיבר, סעיד עלי מברוק, גינה את המעשה: "אנחנו נשתף פעולה עם הרשויות האחרות כדי להבטיח שהפושעים ייעצרו ויועמדו לדין. אני פונה לאזרחים בכל לשון, אסור לעשות דברים כאלה כי התיירות היא אחת מעמודי התווך של הכלכלה שלנו כך שבמעשים כאלה אנחנו הורגים את הכלכלה שלנו ואת פרנסתנו. זהו מעשה חסר כבוד ורע שכל תושבי זנזיבר צריכים לגנות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אחת המותקפות בדרכה לטנזניה
צילום: רויטרס
מומלצים