העולם חוגג את עיד אל-פיטר. אלבום תמונות
ברומניה השתטחו באיצטדיון, בפנמה התפללו בחנייה, בהודו השקיפו ממסגדי ניו-דלהי ובאפגניסטן - קברו את מתי הפיגוע של בוקר החג. אחרי חודש של צום הרמדאן, מוסלמי העולם שוברים את התענית בחג המסורתי. זה מצטלם מצוין
הם צמו חודש שלם מצאת החמה עד שקיעתה, והיום (ה') מציינים מוסלמי העולם את עיד אל פיטר, החג המציין את סיום צום הרמדאן ונמשך שלושה ימים. מרומניה ועד סרי לנקה, מפנמה ועד תאילנד - וגם כאן בישראל כמובן - עורכים המוסלמים תפילות הודיה לאללה עם שלל חגיגות - ואין סוף מתוקים. לרגל החג המוסלמי, אספנו לכם כמה תמונות מרתקות במיוחד מרחבי הגלובוס.
לפי ההלכה האיסלאמית עיד אל-פיטר נועד לבטא רגשי הוקרה ותודה לאל על שסייע למאמין לקיים את מצוות צום הרמדאן בהצלחה. במהלך ימי החג נהוג לתת צדקה לעניים (המשמשת גם ככפרה על חטאים שבוצעו במהלך הצום), לבקר חולים, להעניק מתנות לילדים ולהרבות באכילת דברי מתיקה. בשעות הצהריים של היום הראשון לחג נהוג לקיים ארוחת חג משפחתית גדולה בבית האימהות של המשפחה המורחבת.
חג עיד אל-פיטר חל בתחילת החודש שוואל, החודש העשירי בלוח השנה האסלאמי. היות שלוח שנה זה מתבסס על הירח, ולא על השמש כמו לוח השנה הנוצרי, תחילתו של החודש ובהתאם תחילת החג תלויים בהולדתו של ירח חדש. המסורת קובעת שעד שלא נצפה ירח חדש אין להכריז על תחילת החודש, על סיום צום הרמדאן ועל תחילת החגיגות. לעתים קורה שבמדינות איסלאמיות שונות צופים בירח בתאריך שונה,
וכך נוצר מצב שבו במדינה אחת חוגגים את סיום הצום בעוד שבאחרת יצומו האנשים עוד יום וישלימו שלושים ימי צום מלאים.
בבוקרו של היום הראשון של החג נערכת תפילה מיוחדת בכל המסגדים. בתפילה זו, בדומה לתפילות יום שישי, על המאמינים להתפלל בקבוצה במסגד ולא בגפם. אורכה של התפילה כרבע שעה והיא מלווה בקריאות "תכביר" רבות ("אללה אכבר"). המתפללים חייבים לאכול או לשתות דבר מה לפני שהם באים אל המסגד כדי להדגיש את דבר שבירת הצום. ימי החג אסורים בצום על פי ההלכה האיסלאמית, וכמו כן נהוג לקשט את רחובות הערים לרגל החג.
Read this article in English