אוכלים בחוץ: שלל מתכוני פיקניק לילדים
דרך מקורית להעסיק את הילדים בימי החופשה הנותרים היא להכין את המנות האהובות עליהם ביותר, לארוז ולצאת לפיקניק. בתפריט: פסטיצ'יו עגבניות וגבינה, שוקי עוף פריכות טבולות בבלילת רוויון, עוגת מייפל עם אגוזי פקאן ועוד
ימי הקיץ החמים והשהות המרובה בבית עלולים לגרום לילדים לתחושת שעמום. דרך מקורית להתגבר על כך היא לצאת מהבית ולערוך פיקניק עם האוכל שהילדים הכי אוהבים. לפניכם שלל מתכונים טעימים, קלים להכנה ונוחים לאריזה. ולא פחות חשוב: צבעוניים ומלאי שמחה.
עוד בערוץ האוכל:
- אמביציה בלונדינית: עוגת לחם בננה
- מי שלא מחובר, לא משפיע: עוף בלימון
- שוקולד, גיבור על: 3 מתכוני סופרפוד
המתכונים באדיבות על השולחן
אוכלים בחוץ עם הילדים: 3 רעיונות לשדרוג
שקית לכל ילד - הנה דרך מקורית ויצירתית לגרום לילדים לאכול ירקות: מכינים שקיות אישיות לכל ילד עם הירקות שהוא הכי אוהב (או הכי פחות שונא), ומגישים לצד מלח או רוטב מעודד.
שותים ונהנים - אין תחליף למים, וזה נכון במיוחד כשחם, אבל לפעמים מתחשק לגוון. אם מכינים לימונדה או כל משקה אחר, שווה להקפיא. כך תבטיחו לעצמכם משקאות קרים גם אחרי כמה שעות בשמש.
צבעוני, משמח ונוח לאריזה - מגישים בתבניות מאפינס חד-פעמיות צבעוניות ומשמחות בכמה גדלים ומידות. הן מתאימות להכנת מאפינס מלוחים או מתוקים, פשטידות, מאפי פסטה, קאפקייקס ופופאוברס. אפשר למצוא גם כאלה שהקוקוטים עשויים קרטון ומתנתקים מהשלד בקלות, מה שהופך את העסק להרבה יותר נוח לאריזה ולשינוע.
1. תפוחי אדמה אפוי ברדיד אלומיניום
פורסים כל תפוח להרבה פרוסות, אבל משאירים אותן מחוברות. מטפטפים בין הפרוסות תערובת של מיונז וקטשופ (אפשר גם שום וחרדל) או לחילופין שמן זית ועשבי תיבול, עוטפים כל תפוח ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך שעה או עד לריכוך.
2. פסטיצ'יו עגבניות וגבינה
הרי לכם גרסת הילדים לקפרזה: מערבבים פסטה מבושלת עם גבינה, עגבניות ובזיליקום ואופים בתבניות מאפינס חד-פעמיות לקבלת מנות אישיות ויפות.
8 תבניות קאפ-קייקס או מאפינס חד-פעמיות
המרכיבים ל-8 מנות:
2 כוסות פסטה קצרה מבושלת
1 גביע גבינת קוטג'
1 ביצה
עלים קצוצים גס מ-2 גבעולי בזיליקום
8 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מלח
פלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
50 גרם גבינת מוצרלה, עמק או גבינה דומה מגוררת - לא חובה
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ומחלקים בין השקעים בתבנית.
אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות או עד להזהבה והתייצבות.
3. שוקי עוף פריכות
לאחר שמשרים אותן בבלילת הרוויון, מתקבלות שוקיים בסגנון KFC - אפויות עד לפריכות מושלמת. התוצאה: מנה משביעה שכיף לאכול בחוץ.
גיוון: לנמנעים מגלוטן - אפשר לצפות בקמח ללא גלוטן ובפירורי קורנפלקס.
המרכיבים ל-4 מנות:
8 שוקי עוף ללא עור
1/2 כוס קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
1 כפית גדושה פפריקה
1 כפית אבקת אפייה
למרינדה:
1 כוס רוויון
1 כפית חרדל דיז'ון
2 שיני שום כתושות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
- מערבבים את חומרי המרינדה בקערה ומשרים בה את שוקי העוף למשך שעה לפחות (אם אפשר- עדיף ל-12 שעות).
- מכניסים קמח, מלח, פלפל, פפריקה ואבקת אפייה לשקית ניילון ומערבבים. מוסיפים לתוכה את שוקי העוף ומנערים לציפוי.
- מוציאים ומנערים כל שוק כדי להוריד עודפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים או מרססים בשמן.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך שעה או עד שהשוקיים מקבלות גוון זהוב ופריך.
4. פיש אנד ציפס
זה אולי נשמע בדיוני, אבל אפשר לגרום לילדים לאהוב דגים - ואפילו בקלות. במתכון שלפניכם מצפים את הדגים בפנקו (פירורי לחם יפניים), מטגנים ומגישים לצד צ'יפס ומיונז. מקבלים מנה פריכה וטעימה שילדים אוהבים. מומלץ להגיש אותו לצד רוטב מיונז חרדלי (מתכון בהמשך).
המרכיבים ל-6 מנות:
500 גרם פילה דג לבן (מרלוזה, בקלה, קוד) מופשר
1 חבילה פנקו (או פירורי לחם גסים)
שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
1.5 כוסות מי סודה
1 ביצה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
1 ורבע כוסות קמח
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
מלח גס
פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
פורסים את נתחי הדג לאצבעות באורך 3-2 סנטימטרים.
מערבבים סודה, ביצה, לימון וקליפה בקערה. מוסיפים קמח ותבלינים ומערבבים עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה ללא גושים.
מחממים סיר או מטגנת חשמלית עם שמן לטיגון עמוק ומכינים צלחת עם פנקו לציפוי.
טובלים את אצבעות את הדג בבלילה, מצפים בפירורי הפנקו ומטגנים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
להגשה: מגישים חם עם צ’יפס ועם רוטב מיונז חרדלי.
רוטב מיונז חרדלי:
מערבבים 3 כפות מיונז, 1 כף חרדל חלק, 1/4 כוס מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור טחון טרי. שומרים בצנצנת במקרר יומיים-שלושה.
ללא השום הטרי, הרוטב יכול להישמר גם למשך שבוע.
נאגטס עוף ותירס
נתחי עוף מצופים בפרורי לחם שאפשר לטגן או לאפות, אבל בכל מקרה מומלץ להביא קטשופ מהבית כדי שיהיה במה לטבול.
המרכיבים ל-30 נאגטס:
1/2 ק"ג עוף (פרגיות או חזה) טחון
400 גרם גרגרי תירס טריים, קפואים או משומרים גרוסים מעט
1 ביצה
2 כפות קוואקר
2 כפות רוטב טריאקי מתוק (או כף רוטב סויה וכף קטשופ)
1 כפית פפריקה
1 בצל מגורר דק וסחוט
1-2 שיני שום כתושות
לציפוי:
קמח תירס או פירורי לחם
אופן ההכנה:
- מעבדים את העוף הטחון עם התירס ושאר החומרים במעבד מזון בפולסים. מכסים ומקררים שעה להתייצבות.
- משמנים את הידיים ויוצרים מהתערובת קציצות, אצבעות, כדורים או כל צורה שרוצים (אפשר גם בעזרת קורצן עוגיות). חשוב רק שהנגיסים יהיו בגודל אחיד.
- מצפים בקמח תירס או בפירורי לחם ומניחים בתבנית משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 20-30 דקות או עד שמקבלים גוון זהוב.
6. ולקינוח - עוגת מייפל עם אגוזי פקאן
מהשילוב של שמנת מתוקה, אגוזי מלך וסירופ מייפל מקבלים עוגה רכה ונימוחה בטעם מתקתק ומענג.
10 תבניות מיני-מאפינס חד פעמיות (בנפח 1/4 כוס)
לעוגה:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/3 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח תופח
למלית:
1/4 כוס קמח
2 כפות חמאה מומסת
50 גרם אגוזים (פקאן או מלך) קצוצים גס
1/4 כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגה: מערבלים שמנת, סוכר, ביצים ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה או טורפים ידנית במשך 4 דקות לתערובת תפוחה.
- מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מכינים את המלית: מערבבים קמח וחמאה מומסת במזלג לקבלת פירורים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה.
- ממלאים ואופים: ממלאים 1/2 מגובה הכלים בתערובת, מחלקים את המלית ביניהם ומשלימים בעוד קצת תערובת (גם אם היא לא מצפה לחלוטין את המלית זה בסדר)
- אופים 20-17 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. העוגות צריכות להיות זהובות ויציבות וקיסם הננעץ בהן צריך לצאת יבש עם פירורים לחים.
קוביות מרשמלו ופירורי ביסקוויטים קפואים
קינוח מנצח וקל הכנה שיעניק טוויסט מפתיע לכל ארוחה.
- ממיסים חמאה, שוקולד ודבש (או מייפל) בסיר. מורידים מהכיריים ומצננים מעט. מוסיפים לסיר פירורי ביסקוויטים ומרשמלו ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ומשטחים לשכבה אחידה בעזרת מרית. מקפיאים שעתיים לפחות ועדיף יותר.
- חותכים לקוביות ושומרים במקפיא עד היציאה מהבית.
ברד אבטיח בצ'יק צ'ק
משקה ברד אדום ומרענן שמתאים במיוחד לימי הקיץ החמים. שימו לב שיש להכין מראש את הסירופ ולצנן אותו.
המרכיבים ל-12 מנות:
1/2 אבטיח בינוני קר, חתוך לקוביות
3 כוסות קרח
למי סוכר:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר. מערבבים ומבשלים דקות אחדות עד שהסוכר נמס והנוזל מסמיך מעט. מצננים לגמרי ושומרים במקרר.
- טוחנים את קוביות האבטיח עם קרח במעבד מזון בפולסים לקבלת מרקם גס, סמוך ככל האפשר להגשה. מוסיפים מי סוכר לפי הצורך ומערבבים.
- יוצקים לכוסות ומגישים מיד.
המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן" . עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון