שתף קטע נבחר

 

Leap Motion: להפעיל את המחשב מהאוויר

לאחר חודשים של המתנה, עיכובים, והרבה מאוד ציפייה הגיע בקר ה-Leap Motion (זינוק בתנועה), מצלמה שמאפשרת שליטה ללא מגע במחשבים אישיים. הוא מדויק אבל רגיש לאור יכול לעייף

כל הסיפור התחיל בעקבות חברה ישראלית קטנה אך חכמה. פריימסנס הביאה לאויר העולם את החיישן שששולב מאוחר יותר בקינקט של מיקרוסופט, בקר התנועה המהפכני שהפך את קונסולת ה-Xbox360 למכשיר להצלחה הגדולה שהייתה.

 

 (צילום: ) (צילום: )

 

עוד ב-hwzone:

צפו: Xbox One – מה בקופסא?

Arduino 101 - המדריך השלם למנועים

סמסונג קוראת תיגר על גבולות נפח זיכרון הפלאש

 

בדצמבר 2012 התחילה החברה במשלוח 10,000 ערכות למפתחים שכללו גרסה מוקדמת של הבקר עצמו בנוסף לערכת פיתוח תוכנה – צעד חכם שאיפשר את בניית חנות האפליקציות העתידית (Airspace) של בקר הליפ, חודשים לפני ההשקה הרשמית. הביקוש עלה על ההיצע בגדול, מאז חודש מאי באותה שנה, ביקשו יותר מ-40 אלף מפתחים ערכות פיתוח מ-Leap Motion. עד אפריל 2013, כ-12 אלף מפתחים החזיקו ערכות ופיתחו במרץ עבור החומרה החדשה.

 

איך זה עובד

בקר הליפ עושה שימוש בזוג מצלמות קטנות ומדויקות, ושלוש נורות לד אינפרא אדומות. הוא "מסתכל" על שטח בצורת חצי כדור מעליו למרחק של כמטר, ודוגם אותו במהירות גבוהה ודיוק שמגיע עד 0.01 מ"מ. באמצעות שתי המצלמות הוא מצליח להגיע לדגימה תלת מימדית מדויקת של האצבעות אותן הוא מתוכנן למצוא.  בקר הליפ תומך בשלב זה בחלונות (7 או 8) ומחשבי מקינטוש. הוא דורש 2 ג"ב זכרון עבודה במחשב, חיבור USB 2.0, וחיבור לאינטרנט עבור הורדת התוכנה ועדכונה.

 

 (צילום: ) (צילום: )
(צילום: )

 

הבקר עצמו הוא קופסה קטנה בגודל של 8X3X1.1 סנטימטר. משקלה 30 גרם בלבד, והיא עשויה מפלסטיק שחור המוקף במסגרת אלומיניום. כדי להתחיל להשתמש בבקר יש לפתוח את חנות האפליקציות (Airspace) ולהתקין אפליקציה בשם Touchless for Windows שם ניתן לבחור את רמת השליטה שלכם - בסיסית, או מתקדמת. ההבדל בין רמות השליטה נדרש מפני שככל שרמת השליטה גבוהה יותר, כך גם הסיכוי לטעויות.

 

 

ברמה הנמוכה ניתן להשתמש במחוות בסיסיות בלבד. העברת עמודים, בחירה, הגדלה והזזת חלונות ואייקונים. ברמה המתקדמת ניתן לעשות כמעט הכול. כולל הגדלה והקטנה (כן, גם במפות גוגל וכדומה), ושימוש בכל עשר האצבעות אך הדבר יוצר קושי ודורש מיומנות גבוהה שלוקחת זמן ללמוד.

 

ניתן להשתמש בבקר בצורה דיי נוחה לאחר זמן לימוד לא ארוך מדי. עם זאת, היכולת להקליד באמצעות המקלדת הוירטואלית שהליפ מקפיץ במקרה הצורך, אינה נוחה במיוחד. ציור בעזרת הליפ הוא חוויה מעניינת. בהתחלה קשה להסתגל לציור עם אצבעות ובנוסף לכך, היכולת להרים את האצבע מהבד הוירטואלי אינה באה בצורה טבעית בעיקר כי אין משוב ברור כמו ויברציה או צליל. כשמתרגלים לזה, אפשר להגיע לתוצאות יפות למדי. בהחלט טובות בהרבה מאשר שימוש בעכבר או אפילו עט ומשטח מגע.

 

 

הדיוק הוא אכן גבוה, אך לפעמים הוא גם מהווה חיסרון. היד רועדת כל הזמן. ורועדת עוד יותר כאשר צריך להחזיק אותה באוויר ולהזיז אותה. כך שבדומה לצילום, צריך ללמוד לייצב את היד אם רוצים לדייק. זה גם עלול לעייף. הבקר בנוי למשימות מסוימות כמו מוזיקה, עיצוב (ציור, פיסול, בנייה), ומשחק הן המטרות העיקריות שעמדו מול עיני המפתחים. אלו משימות שמוגבלות בזמן. גם כאשר מציירים על בד קנווס עם מכחול וצבעי שמן, לא ניתן לצייר יותר מכמה שעות ביום כי הידיים והעיניים מתעייפות וכך גם עם הבקר.

 

שימושים, חולשות ואפשרויות 

בקר הליפ נולד כתוצאה מצורך או דרישה של מעצבים. השימושים העיקריים של הבקר החדש הוא אמנים, במשחקי מחשב, מוזיקאים, ואחרים. המשיכה ביכולת לפסל ללא צורך בשימוש בעכבר ומקלדת די מובנת מאליה. עם הליפ ניתן לעשות שימוש בעיפרון או מכחול אמיתיים כדי להגיע לדיוק בזמן ציור למשל. המוזיקאים עשויים למצוא בליפ כלי מעניין התורם ליצירתיות שלהם. בינתיים קיימים כלים בסיסיים המאפשרים לנגן בפסנתר או בתופים באמצעות הליפ, אך כל אלה זמינים בתשלום בלבד. התמיכה בבקר עבור תוכנות גרפיות עדיין מועטה באופן יחסי.
 
חברת Autodesk מספקת פלאג-אין חינמי עבור גרסת Maya 2014 המאפשרת להתנסות בשימוש בו בתוכנה (זמין בחנות האפליקציות). עם זאת, כלים נפוצים יותר, דוגמת חבילת התוכנות של אדובי, ובעיקר פוטושופ, אינם נתמכים באופן רשמי. בינתיים קיים כלי צד-שלישי בתשלום (של כשלושים דולרים) המאפשר שימוש בליפ בתוך פוטושופ. ייתכן ואדובי תשלב את התמיכה בעדכונים עתידיים (חברת Leap Motion ערכה ישיבות גם עם אדובי בנושאים של שיתוף פעולה).  גם משחקי מחשב עשויים לקבל דחיפה רצינית מבקר שכזה. מפתחי משחק המחשב שגייס מעל 10 מיליון דולר בפרוייקט קיקסטרטר – Star Citizen – הכריזו כי יתמכו בבקר הליפ עבור משחק הדמיית החלל השאפתני. בין אם זה יאפשר שליטה בטיסה עצמה או רק בחלק ממחווני ובקרי החללית, הדבר יוסיף מאוד לחוויית המשחק.
 

 

לא הכל מושלם

הבקר רגיש לתאורה חזקה. הסיבה היא דיי ברורה: נורות הלד שבהן הבקר עושה שימוש הן בטווח האינפרא-אדום. המשמעות היא שתאורת שמש תשפיע לרעה על הדיוק והיכולת של הבקר. בנוסף לכך, הבקר נוטה להתחמם. אם כי השארתי אותו מחובר למחשב לאורך הלילה ולמרות ההתחממות הוא המשיך לתפקד ללא כל בעיה. כיום המשחקים הזמינים עבור הבקר הם בסיסיים למדי, ורובם בסגנון משחקי קז'ואל כמו “Cut the rope”. הם מספקים הנאה, אבל לא מנצלים באמת את היכולות הנרחבות שטמונות בו. השימוש שחברת הפיתוח עושה בחנות אפליקציות מראה את הכיוון שהתעשייה מושכת אליו. 

 

להערכתי, בקרים מסוג זה יעברו תהליך של אבולוציה מואצת והטמעה בתוך מחשוב נייד ואף לביש, תוך התאמת התוכנה והרגישות שלהם. הדבר יביא לדור חדש של מכשירים ומשתמשים שידחוף את העולם כולו צעד גדול לתוך עתיד שהיה עד כה נחלת ספרי וסרטי המדע הבדיוני בלבד.

 

 

מסקנות וסיכום

בקר הליפ הוא מוצר ייחודי וחדשני. למרות שהוא מהווה דור שני (או שלישי) לחיישני תנועה ונפח מסחריים דוגמת הקינקט ואחרים, הוא מהווה קפיצת דרך של ממש גם בהתחשב בהיותו תינוק במונחים טכנולוגיים. ככזה, עדיין יש לו מחלות ילדות, כשהשימושיות שלו בינתיים עדיין מוטלת בספק. עם זאת אני מעריך שככל שהשימוש בו יתרחב, ואין לי ספק בכך, אנשים ימצאו תפקידים חדשים ליכולות שהוא מציע. ובמהלך הזמן, התוכנה שלו תשתפר ותאפשר עבודה ומשחק נוחים וקלים יותר.

 

מחיר 80 דולר או כ-280 ש"ח + משלוח ומיסים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים