גשם של מטאורים: "זו חגיגה של כוכבים"
אלפים הגיעו למצפה רמון, הרימו ראש וצפו במטר מטאורים מרהיב: "הפנינג גדול, והכול בחשיכה". צפו בתמונות של מטר הפרסאידים מרחבי העולם
צילמתם כוכב נופל? שלחו למייל האדום של ynet
מהו מטאור? ד"ר יגאל פת-אל עם התשובות
שיאו של המטר התרחש בין השעות 21:15 וחצות. אל מצפה רמון הגיעו אלפי אנשים להשתתף הלילה בתצפית המשותפת במסגרת פסטיבל "גשם של כוכבים".
"כשמביטים למעלה רואים את השמיים מלאי הכוכבים לכל האופק", סיפר רז ארבל, תושב מדרשת בן גוריון, שהגיע למקום במסגרת השתלמות של מורי דרך. "אנשים הולכים פה עם פנסי ראש ביישוב, מחזיקים צייני לייזר כדי להצביע לעבר השמיים. בכל נקודה חשוכה רואים מכוניות חונות עם אוהלים. על מצוק היישוב אנשים הולכים לאורך הטיילת ומתמקמים עם משקפות וטלסקופים. זו ממש חגיגה של כוכבים".
אבנר אקרמן, תושב גבעתיים, סיפר כי "זו הזדמנות להגיע דרומה".
אקרמן וחבריו למועדון אופנוענים ירדו לנגב לראות את המטר וליהנות מנופים אחרים: "יש פה שיירות מכוניות בכניסה ועומסי כניסה נוראיים, או נהדרים, בכניסה למקום. זה נראה כמו הפנינג גדול, והכול בחשיכה".
מטר המטאורים נגרם ממעבר של השביט המחזורי 109P/Swift-Tuttle P, שחלף בפעם האחרונה בנקודה הקרובה ביותר לשמש במסלולו בשנת 1992. המטאורים חודרים לאטמוספירה במהירות של כ-60 ק"מ לשניה (או 212 אלף קמ"ש) ונשרפים תוך שהם משאירים שובל של אור שאותו ניתן לראות היטב, בעיקר באזורים שבהם אין זיהום אור, כמו מצפה רמון ואזורים שאינם מיושבים.