בעל טור אמריקני: קרי הזהיר את ישראל מבידוד "על סטרואידים"
בטור שפורסם ב"בלומברג", תיאר הפרשן ג'פרי גולדברג שיחות בין מזכיר המדינה האמריקני לראש ממשלת ישראל, שבמהלכן הוזהר נתניהו מהשלכות כישלון השיחות עם הפלסטינים
ישראל תעמוד בפני קמפיין דה-לגיטימציה בינלאומי "על סטרואידים" אם המשא ומתן הנוכחי בינה ובין הרשות הפלסטינית לא יישא פרי, כך - על פי טור שפרסם הפרשן ג'פרי גולדברג ברשת "בלומברג" - הזהיר מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי את ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
גשם של מטאורים: "זו חגיגה של כוכבים"
צ'אטארי מת, מי נשאר? הנאצים הכי מבוקשים
על פי גולדברג, מינף קרי את חששותיו של נתניהו מפני הרחבת החרם הבינלאומי על מוצרי התנחלויות - החשש הגדול שלו, לדבריו, לבד מאיום הגרעין האיראני.
אמש התייחסה מחלקת המדינה האמריקנית להחלטה הישראלית על שחרור אסירים פלסטינים והודיעה כי "ישראל וראש הממשלה נתניהו החליטו החלטה מאוד קשה". סגנית דוברת המחלקה מרי הארפ הוסיפה כי "אנחנו מאמינים שזה ממחיש את יכולתו של נתניהו לקבל החלטות קשות. זהו צעד חיובי, שמפגין כיצד ישראל רואה בפלסטינים שותפים לשלום".
קרי עצמו, שמסייר בקולומביה, אמר לאחר מכן כי הודעת הבנייה הישראלית הייתה "צפויה", והוסיף כי ישראל הפתיעה בהודעה נוספת מעבר למה שסוכם". מזכיר המדינה שוחח בטלפון עם נתניהו ועם השרה ציפי לבני כדי למנוע פגיעה במפגש העבודה הישראלי-פלסטיני מחר בירושלים.
"ההודעה על ההתנחלויות הייתה צפויה במידה מסויימת כי ידענו שהולכת להיות המשכיות בכמה מבנים במקומות מסויימים. אני חושב שהפלסטינים הבינו את זה", אמר קרי במסיבת עיתונאים בבוגוטה. "אחת ההודעות הייתה מעבר לרמת הציפיות ואנו מדברים על זה עכשיו. אני לא מאמין שזה יהפוך למהמורה בדרך".
לבד מסוגיית האסירים, עסקה ארצות הברית גם בהודעה הישראלית על שיווק של כ-1,200 דירות חדשות בירושלים וביהודה ושומרון. בוושינגטון הודו כי ההצהרה "ניתנה בשלב רגיש", והביעו חשש שהיא תפגע בתהליך. הארפ שבה ואמרה כי "עמדתנו לגבי ההתנחלויות לא השתנתה. אנחנו לא מכירים בלגיטימיות של הבנייה בהן". לדבריה, "הדרך הטובה ביותר היא לפתור את הבעיות בשיחות ישירות ולכן השגריר מרטין אינדיק נמצא בשטח".
האמריקנים הבהירו כי "יהיו מכשולים בדרך אבל היעד הוא להגיע להסכם קבע. אנחנו מתמקדים בהבאת הצדדים לשולחן כדי לדבר על כל הנושאים. מה שחשוב הוא שהצדדים פועלים בכוונה טובה ומבינים שהשלום הוא ציווי ודבר שראוי לעבוד להשגתו", הוסיפה הדוברת האמריקנית.
Read this article in English