הכרוב שכבש אותי: מבשלים עם כרוב כבוש
פלאפל חם בפיתה? לא בשביל ניר צוק שאוכל בפלאפליות מנות מלאות בכרוב כבוש בלי כלום, הישר מהפחית ולתוך הפיתה. וידוי שהוא סיפור וגם צמד מתכונים כובשים
לא אחת קרה שאנשים התוודו וחשפו בפניי את סטיותיהם הקולינריות. כל וידוי שכזה מלווה במבטי התנצלויות מבויישים וציפייה לתגובה קיצונית מצידי, שמצדה ממאנת להגיע. אנשים אוגרים סטיות שונות ומשונות כשזה מגיע לאוכל ואני מכבד כל סטייה, וקולינרית - במיוחד.
עוד בערוץ האוכל:
- אחול מוקפץ: בקר, קשיו ופטריות במחבת
- סאמר סקול: פיצה, מדריך ומתכונים
- געגועים לתאילנד: פאד תאי ביתי בניחוח חו"ל
נראה לי שהגיע הזמן לחשוף את סטיית האוכל שלי, בראש מורם, גו זקוף ובלוטות טעם גאות - כרוב כבוש. כן, זה שמוכרים בשימורים, צהבהב, נוטף מים, חמוץ ובעיקר - לא מעורבב עם כלום. אהבתי הכמעט סודית לכרוב מגיעה מהפשטות בטעם שלו, חמצמצות שמלווה בטעם מתכתי שבא מקופסת השימורים ושאינו גורע כהוא זה מהעונג שבטעמו. אדרבה. אני אוכל אותו עד היום עם מזלג, הישר מהקופסה. פשוט כרוב. זהו, התוודיתי.
למה מבין כל הטעמים שבעולם דווקא מאכל כל כך אפור וחסר זוהר זכה בכבוד הזה? כמו שיגיד כל פסיכולוג מדופלם, הכל מתחיל מהילדות. זכרונותיי מפליגים לימים שבהם נהגתי להגיע עם אמי לעיר הגדולה ולהסתובב בין דוכני הפלאפל של דרום תל אביב או שוק בצלאל. עדת רעבים התקבצה במקום בשביל הפלאפל, אבל פנטזיית המנה שלי נראתה לגמרי אחרת: פיתה עם כרוב, ובימים שהייתי לארג' הסכמתי גם למעט טחינה למעלה. אבל זהו. סה טו ובלי פלאפל כמובן.
בעולם הפלאפליות בו מיטגנות קציצות פלאפל חמות ומהבילות בשמן טרי, הדעת אינה תופסת שיכול להיות בן אנוש שניצב במקום ולא מתעניין בכדורים הזהובים. לעיתים קרובות, מוכרים ששמעו מאמי את הבקשה לפיתה עם כרוב, שמו אוטומטית כרוב ופלאפל. אמי נאלצה לבקש מהם במבוכה שיוציאו אותו כי הילד, ובכן, חשקה נפשו בכרוב נטוראל. היו מוכרים שניסו בדרכים שונות להגניב איזה כדור לפיתה, אבל כלום לא עזר. אני רציתי כרוב כבוש.
אחרי שנים שלא נגעתי בו, החלטתי שהגיע הזמן לשחרר את הסטייה ולראשונה - גם להפגיש אותה עם עוד כמה חברים, לנסות ולערבב וליהנות מהכרוב הכבוש גם בתוך מאכלים וסלטים. לאלו שלא נכבשו בקסמיו של הכרוב - אל דאגה - בקורדליה לא תפגשו אותו.
סלט כרוב כבוש עם פלפל אדום וגבינות
המרכיבים ל-6 מנות:
1 ק"ג פלפלים אדומים, פרוסים לפרוסות דקות
1 ק"ג כרוב כבוש מקופסאות שימורים
2 כפות שמן אגוזים
1 כפית חרדל דיז'ון
1 כפית דבש
100 מ"ל שמן זית
100 גרם גבינת עיזים צ'רקסית
100 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
- מכינים את הויניגרט: מערבבים שמן אגוזים, חרדל דיז'ון ודבש. מזלפים לאט שמן זית, עד לקבלת עיסה אחידה.
- מערבבים יחד את פרוסות הפלפל עם הכרוב הכבוש ומתבלים ברוטב.
- הגשה: מגרדים את הגבינה הצ'רקסית ובעזרת קולפן מקלפים פרמז'ן. מפזרים מעל לסלט.
סלט עוף וכרוב כבוש
המרכיבים ל-6 מנות:
1.5 ק"ג חזה עוף פרוס
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
2 ענפי רוזמרין
5 שיני שום
750 גרם כרוב כבוש מקופסאות שימורים
1 ק"ג צנוניות, פרוסות לטבעות דקות
צרור בצל ירוק קצוץ דק
1/2 פלפל חריף ירוק, קצוץ דק
2 כפיות שמן אבוקדו
אופן ההכנה:
- מתבלים את חזה העוף במלח, פלפל ומוסקט וצורבים על מחבת פסים. מוסיפים את הרוזמרין והשום וממשיכים בצריבה. מקררים ופורסים לרצועות.
- מערבבים את חזה העוף עם הכרוב את כל המרכיבים ומגישים.