שתף קטע נבחר
 

מה חיפשו עשרות סטודנטים מחו"ל בראשל"צ?

100 סטודנטים מהארץ ומחו"ל משתתפים השבוע ב"מודל האו"ם" במסלול האקדמי המכללה למינהל ומקבלים הזדמנות להתנסות בעבודת המוסד הבינלאומי. האתגר: כל משתתף מייצג מדינה שאינה מדינת האם שלו. הנושא המרכזי בו עסקו הדיונים: הקונפליקט בין דת ומסורת למודרניות

כמו בניו-יורק - רק בראשון לציון, ובמקום דיפלומטים מוערכים - סטודנטים מעורבים. כ-100 סטודנטים מהארץ ומחו"ל הגיעו בתחילת השבוע להשתתף בפרויקט "מודל האו"ם", המתקיים במסלול האקדמי המכללה למינהל בראשון לציון זו השנה החמישית.

 

 

מדובר במיזם המתקיים מדי שנה בכ-20 מדינות שונות, ובכללן בכמה מהאוניברסיטאות היוקרתיות בעולם כמו הרווארד ואחרות. הפרויקט, שנקרא פה "מודל האו"ם ישראל - ISRAMUN" החל בקיץ 2009 ביוזמת שני סטודנטים מהמכללה למינהל, שהחליטו "לייבאו" לארץ לאחר שהשתתפו בו באוניברסיטה בהאג. מאז, הוא נתמך על ידי הנהלת המכללה. השנה הוא נפתח ביום א' (11.8) ויינעל ביום א' שלאחר מכן (18.8).

 

הסטודנטים דנים ומקבלים החלטות, כמו דיפלומטים (צילום: רונן טופלברג) (צילום: רונן טופלברג)
הסטודנטים דנים ומקבלים החלטות, כמו דיפלומטים(צילום: רונן טופלברג)

 

במשך שבוע מדמים הסטודנטים את עבודת האו"ם במועצות השונות, על ידי דיונים וקבלת החלטות בנושאים העומדים על סדר היום העולמי, כשהאתגר בא לידי ביטוי בעובדה שכל המשתתפים משובצים לייצג מדינה שבהכרח אינה מדינת האם שלהם. בכך הם נדרשים להפגין פתיחות מחשבתית ויכולת ביקורת עצמית גבוהה, כנדרש מדיפלומטים. השנה עומד במרכז הדיונים הקונפליקט המתקיים בין דת ומסורת למודרניות והדרכים לגשר עליו.

 

הסטודנטים המשתתפים השנה בפרויקט מגיעים, נוסף על ישראל, גם מיוון, גרמניה, רוסיה, אוקראינה, קרואטיה, צרפת, איטליה, ארצות הברית, אנגליה, הודו, סרביה, פולין, צ'כיה, ספרד, בולגריה, אוסטריה, בוסניה והרצגובינה, ניגריה וגאנה.  

 

הסטודנטים המשתתפים. הפרויקט מתקיים בעשרות מדינות בעולם (צילום: רונן טופלברג) (צילום: רונן טופלברג)
הסטודנטים המשתתפים. הפרויקט מתקיים בעשרות מדינות בעולם(צילום: רונן טופלברג)

 

בטקס הפתיחה של הפרויקט שנערך ביום א', נאמה פרופ' גבריאלה שלו, לשעבר שגרירת ישראל באו"ם שסיפרה לסטודנטים מחוויותיה בתפקיד. לצידה נאמו פרופ' פרנסיס רדאי מבית הספר למשפטים במסלול האקדמי המכללה למינהל, המשמשת גם כנציגת ישראל בוועדה לזכויות האדם של האו"ם.

 

יוצרים קשרים ומכירים תרבויות 

נשיא המסלול האקדמי המכללה למינהל, פרופ' זאב נוימן, נאם אף הוא ובירך על המטרות הראויות שמקדם "מודל האו"ם", בהן הגברת המודעות בקרב סטודנטים מהארץ ומחו"ל לצורך בשיתוף פעולה בינלאומי, יצירת קשרים עם סטודנטים מחו"ל והיכרות עם תרבויות שונות.

 

הסטודנטים שמובילים את הפרויקט, צח לוי ונויה מור שלומדים משפטים וייעוץ ארגוני בהתאמה, אמרו כי "מודל האו"ם הינו פלטפורמה ייחודית עבור משתתפיו המקנה הזדמנות לדון בסוגיות עולמיות תוך יישום כלים תיאורטיים וחשיבה חדשנית וצעירה, מאפשר יצירת קשרים עם סטודנטים מובילים ברחבי העולם, וכל זאת במקביל להצגת המדינה וערכיה למנהיגי העתיד בזירה הגלובלית".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן טופלברג
במוקד הדיונים: נושאים שברומו של עולם
צילום: רונן טופלברג
צילום: רונן טופלברג
פרופ' שלו, שגרירת ישראל באו"ם לשעבר. חלקה מהניסיון עם הסטודנטים
צילום: רונן טופלברג
מומלצים