טברנה בתבנית: מאפינס פטה ושרי של שמו
מיקי שמו מציג: מתכון של מאפינס מלוחים עם גבינות ועגבניות שרי שאותם אפשר להעשיר במגוון חומרי גלם מדהימים גבינות, תבלינים ואגוזים
מאפינס גבינה פטה ועגבניות שרי
מתכון של מיקי שמו
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
גיוון:
ניתן להוסיף לתערובת כ-2 כפות צנוברים קלויים. ניתן לפזר מעל מעט פרמזן מגוררת. ניתן לפזר מעט מלח אטלנטי ולאפות.
המרכיבים לתבנית של 18 מאפינס:
2 ביצים L
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
2 כוסות קמח (280 גרם)
1/3 כוס שמן זית (80 מ"ל)
3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1/2 כפית מלח (2 גרם)
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה
100 גרם פטה מפוררת
18 עגבניות שרי חצויות לרבעים
אופן הכנה:
- מערבבים את כל החומרים מלבד הגבינה והעגבניות, עד לקבלת תערובת מעט נוזלית. מוסיפים את הגבינה ומחצית מכמות עגבניות השרי.
- מוזגים את התערובת ל-18 שקעי מאפינס רגילים (קטנים) בקוטר 5 ס"מ וגובה 3 ס"מ. בכל אחד מניחים 2 רבעי עגבנית שרי ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-18-20 דקות, או עד שהתערובת יציבה וזהובה קלות
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו ב-ynet אוכל מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
מאפינס!
צילום: shutterstock
מומלצים