שתף קטע נבחר
 

טברנה בתבנית: מאפינס פטה ושרי של שמו

מיקי שמו מציג: מתכון של מאפינס מלוחים עם גבינות ועגבניות שרי שאותם אפשר להעשיר במגוון חומרי גלם מדהימים גבינות, תבלינים ואגוזים

מאפינס גבינה פטה ועגבניות שרי

מתכון של מיקי שמו

 

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

גיוון:

ניתן להוסיף לתערובת כ-2 כפות צנוברים קלויים. ניתן לפזר מעל מעט פרמזן מגוררת. ניתן לפזר מעט מלח אטלנטי ולאפות.

 

המרכיבים לתבנית של 18 מאפינס:

2 ביצים L

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

2 כוסות קמח (280 גרם)

1/3 כוס שמן זית (80 מ"ל)

3/4 כוס חלב (180 מ"ל)

1/2 כפית מלח (2 גרם)

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 חבילת פטרוזיליה קצוצה

100 גרם פטה מפוררת

18 עגבניות שרי חצויות לרבעים

 

פטה מוסיפה המון! מאפינס (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
פטה מוסיפה המון! מאפינס(צילום: shutterstock)

 

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים מלבד הגבינה והעגבניות, עד לקבלת תערובת מעט נוזלית. מוסיפים את הגבינה ומחצית מכמות עגבניות השרי.
  2. מוזגים את התערובת ל-18 שקעי מאפינס רגילים (קטנים) בקוטר 5 ס"מ וגובה 3 ס"מ. בכל אחד מניחים 2 רבעי עגבנית שרי ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-18-20 דקות, או עד שהתערובת יציבה וזהובה קלות

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו ב-ynet אוכל מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים