שתף קטע נבחר
 

נגב טקסטיל ניצל, המדינה תעביר מענק

זה היה אמור להיות היום האחרון של מפעל הטקסטיל שבדרום, אך ברגע האחרון העסק ניצל לאחר שהמדינה הסכימה להעביר לו מענק. מנהל המפעל: "כולנו שמחים, נעשה עבודות שיקום"

בשורות משמחות לעובדי מפעל נגב טקסטיל : מנכ"ל המפעל, אורי הדר, דחה את סגירת המפעל, זאת לאחר שהושגה לדבריו הסכמה מהמדינה להעברת מענק שיימנע את סגירתו. "עדיין אין אישור סופי, אך נאמר לנו כי האישור יינתן בעוד חודש", אמר הדר ל-ynet. "על הבסיס הזה אנחנו מקפיאים כרגע את סגירת המפעל לחודש וחצי נוספים".

 

 

היום אמור להיות יומו האחרון של המפעל, זאת לאחר שהעובדים קיבלו מכתבי פיטורים ל-10 באוגוסט. על פי ההסכם, המדינה תעביר למפעל את המענק של 3 מיליון שקל כפי שביקש הבעלים, ובתמורה הוא יעביר מיליון שקל ויתחייב שהמפעל ימשיך לפעול למשך 3 שנים.

 

הדר אמר כי "בשבועות הבאים אנחנו נעשה עבודות שיקום של המפעל ולאחר מכן ניכנס לעבודה מסודרת. כולי תקווה שזה יוביל אותנו קדימה. כולנו שמחים. מדובר במענק ממשלתי לצד התחייבות שלנו להמשיך להפעיל את המפעל".

 

על פי משרד הכלכלה, ההבטחה למענק ניתנה למנהל המפעל על ידי יו"ר ועדת העבודה והרווחה, ח"כ חיים כץ (ליכוד), אולם הדבר טרם אושר על ידי משרד האוצר. כץ מסר ל-ynet, כי לא הבטיח דבר אולם בשיחה טלפונית שערך הבוקר עם הבעלים, הסכים האחרון לדחות את סגירת המפעל בחודש ימים.

 

כץ הוסיף כי העלה השבוע בפני שר האוצר יאיר לפיד את בקשת הבעלים למענק והמליץ על קבלתה. לדבריו, לפיד ביקש להמתין לשובו של שר הכלכלה נפתלי בנט מחו"ל, על מנת שיוכלו לתאם אם לקבל את הבקשה. בעקבות זאת הוא שוחח הבוקר עם הבעלים והשניים סיכמו על דחיית הסגירה של המפעל לפחות בחודש ימים כדי לאפשר לשרים להחליט על הצעדים הבאים.

 

רוצים מענק, לא הלוואה

אתמול החליט משרד הכלכלה לאשר סיוע למפעל בשביל לגבש תוכנית הבראה שבעקבותיה יוכל לקבל הלוואה על סך 1.6 מיליון שקלים, אולם הבעלים דחה את ההצעה. בשיחה שערך היום הדר עם אולפן ynet, הוא טען שהצעת משרד הכלכלה לא תפתור את הבעיה.

 

אמיר לוי, חגי דקל, הילה ספאק

אמיר לוי, חגי דקל, הילה ספאק

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"זה רחוק מאוד מלהציל את נגב טקסטיל", אמר הדר. "הגדלה של נתח החובות, גם בערבות מדינה, לא תפתור את הבעיה, אלא תדחה את הקריסה". עוד סיפר מנהל המפעל כי "אתמול התחלנו דרך חדשה עם חיים כץ, יו"ר ועדת העבודה והרווחה, שליווה אותנו מתחילת הדרך. הוא הגה איזו תוכנית, מתווה. הוא שאל שאלות וקיבל תשובות. זה מתווה רציני שהמדינה והבעלים ישקיעו כסף. נראה לי שזה המתווה הנכון וככה יהיה אפשר להצעיד את נגב לתקופה יותר טובה.

 

"אני אהיה אופטימי כל זמן שאני חושב שיש לנו אפשרות לחדש את הפעילות של המפעל, אם בשבוע, עשרה ימים הקרובים, עוד יזוז משהו, אז יש אפשרות לחדש את הפעילות. מעבר לזה, הנזקים המצטברים ואובדן של אנשי מפתח פה ושם .. או לקוחות שיחליטו על ייבוא אם זה יהיה המצב אז זה יהיה בלתי הפיך".

 
ממשרדי הכלכלה והאוצר נמסר: "משרד הכלכלה ממשיך ללוות את המפעל כפי שעשה בשבועות האחרונים ונכון לסייע למפעל לקבל הלוואה בערבות מדינה בכפוף לעמידה בתכנית עסקית שתבטיח את הבראתו. יובהר כי טרם התקבלה כל החלטה בעניין במשרדי האוצר והכלכלה וכי ליווי המפעל יימשך בשבועות הקרובים".
 

במפעל נגב טסטיל מועסקים כ-50 עובדים בצורה ישירה ועוד כ-1,000 נותני שירותים נלווים - רובם ככולם מהפריפריה. המפעל, שהוקם ב-1987, הוא המפעל האחרון בארץ לצביעת בדים, כאשר יצרני הטקסטיל והספקים טוענים שסגירתו תוביל לסגירת הענף כולו בישראל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן, חגי דקל ואסי כהן
אורי הדר מנהל מפעל נגב טקסטיל
צילום: רועי עידן, חגי דקל ואסי כהן
מומלצים