סין: נפסיק לקצור איברים מאסירים
ראש המשרד לענייני השתלות בסין סיפר כי בנובמבר תושק תוכנית ארצית לתרומות איברים, שתביא לביטול קציר האיברים מאסירים שהוצאו להורג. "נעמוד בסטנדרטים המקובלים בעולם"
סין תבטל בהדרגה את הנוהג רב השנים של קציר איברים מאסירים שמוצאים להורג החל מנובמבר. כך אמר היום (יום ה') סגן שר הבריאות לשעבר, הואנג ג'יאפו, שעומד בראש המשרד לענייני השתלות. המטרה: להשתמש בהשתלות רק באיברים שהגיעו ממקורות אתיים, כלומר, מתרומות.
בקרוב: המדינה תחייב את כולם לחתום על "אדי"
די להתחסד: גם תורמי איברים צריכים לקבל תשלום / טור לחתימה מקוונת על כרטיס אדי סין היא המדינה היחידה בעולם שעדיין משתמשת בהשתלות באופן שיטתי באיברים שנקצרים מנידונים למוות, מנהג שגרר ביקורת בינלאומית חריפה. בעוד סינים רבים רואים בכך דרך לפושעים לגאול את כבודם,עוד שינויים
סין שוקלת לבטל מדיניות "ילד אחד"
ynet
מאז 1979 בוצעו בסין 336 מיליון הפלות משום שהורים רבים רצו שילדם היחיד יהיה בן. כעת שוקל המשטר להתיר להביא יותר מילד אחד לעולם. ברקע: התכווצות כוח העבודה, האוכלוסייה המזדקנת בקצב מהיר והמחסור בבנות
הואנג אמר לרויטרס כי משרד הבריאות יתחיל לאכוף שימוש באיברים מתורמים באמצעות תוכנית תרומות לאומית שישיק בנובמבר. "אני בטוח שכעבור זמן לא רב כל בתי החולים המורשים יבטלו את השימוש באיברי אסירים", אמר הואנג. לדבריו, בפגישה שתיערך בנובמבר יתחייבו בתי החולים המורשים לבצע השתלות להפסיק את קציר האיברים.
הואנג, מנתח שמתמחה בהשתלת כבד שהוכשר באוסטרליה, אמר כי הוועדה לענייני השתלות בסין תוודא ש"המקור של האיברים המיועדים להשתלה יעמוד בסטנדרטים האתיים המקובלים בעולם". לוח הזמנים לכך עדיין לא ברור. ארגונים למען זכויות אדם טוענים כי פעמים רבות האיברים נלקחים מהאסירים מבלי שהם נותנים את רשותם המוקדמת לכך. ומבלי ליידע את משפחותיהם. הממשלה מכחישה זאת.
סין השיקה תוכנית תרומת איברים ניסויית ב-25 מחוזות במטרה ליצור תוכנית כלל-ארצית עד סוף 2013.
על פי הואנג, עד סוף 2012, כ-64 אחוזים מהאיברים המושתלים בסין הגיעו מאסירים שהוצאו להורג והשנה צנח המספר בכעשרה אחוזים. עד כה, יותר מאלף תורמים תרמו איברים במסגרת התוכנית החדשה, ועזרו כך ל-3,000 חולים.
אך ההיצע עדיין קטן בהרבה מהביקוש. הדבר נובע בין היתר גם מאמונות שרווחות ברחבי סין שלפיהן יש לקבור את הגופה או לשרוף אותה בשלמותה. מדי שנה מצטרפים לרשימת ההמתנה לתרומה 300 אלף חולים. בסופו של דבר, רק אחד מתוך 30 יזכה להשתלה.
המחסור מזין סחר לא חוקי באיברים ולכן אסרה הממשלה ב-2007 על תרומת איברים מתורמים חיים, למעט בני זוג וקרובי משפחה מדרגה ראשונה.
ניתוח. "השיטה מכתימה את התדמית של סין"
צילום: shutterstock
מומלצים