ירידות בוול סטריט; אלווריון זינקה ב-86%
דאו ג'ונס ו-S&P 500 ירדו ב-1.5%, נאסד"ק נחלש ב-1.7%. הזינוק במניית אלווריון - על רקע הצעות שקיבלה לרכישתה. הנפט עלה בכ-0.5% על רקע המהומות במצרים. וול מארט השילה 2.6%, סיסקו צנחה ב-7.1%
המסחר בוול סטריט ננעל היום (ה') במגמה שלילית, ברקע לירידות השערים שנרשמו בבורסות המובילות באסיה ואירופה. היום פורסמו נתוני המכירות הקמעונאיות והדרישות הראשוניות לדמי אבטלה שהפתיעו לטובה, מה שהגביר את חששות המשקיעים מפני צמצום היקף רכישות האג"ח כבר בספטמבר.
מדדי המניות
מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.47% ל-15,112.19 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-1.72% ל-3,606.12 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-1.43% ל-1,661.32 נקודות.
המסחר בבורסות אסיה ננעל היום בירידות שערים, ביפן הניקיי ירד ב-2.12%, הבורסה בשנגחאי השילה 0.87% מערכה והבורסה של הונג קונג חזרה לפעילות לאחר יום השבתה בשל סערת טייפון וננעלה ברמת הפתיחה.
הבורסות המובילות באירופה ננעלו בירידות שערים. הפוטסי 100 בלונדון ירד ב-1.58%, ה-DAX הגרמני ירד ב-0.73%, CAC 40 בפריז ירד ב-0.51% ובניגוד למגמה הכללית, הוסיפה הבורסה של מילנו 0.5% לערכה.
ברקע המסחר
התחזקותו של הין מול הדולר ממשיכה לעמוד ברקע למגמה השלילית בבורסת טוקיו, לאווירה השלילית תרמה גם הודעת שר האוצר היפני טארו אסו, שהכחיש את הידיעות על כוונתו של ראש הממשלה שינזו אבה להפחית את מס החברות במדינה. השר הוסיף כי לקיצוץ במס החברות לא תהיה תרומה מיידית לכלכלה היפנית.
באירופה פורסמו לאחרונה מספר נתוני מאקרו מעודדים, אשר לוו בהצהרות של מדינאים כי המיתון נגמר. אולם תחושת הנורמליות שפשטה הקיץ באירופה לא טבעית ולא בהכרח תוכל להימשך לאורך זמן. כך לפי מוחמד אל-עריאן, מנכ"ל קרן פימקו, אשר מצביע על מספר בעיות לא פתורות באירופה.
"שיעור האבטלה ממשיך לגדול, האזרחים האירופיים חנוקים, בייחוד המובטלים הכרוניים שעדיין לא זכו לתועלת כלשהי מצעדי הצנע הכפויים. התוצאה היא לא רק אכזבה כללית ותסיסה ציבורית מדאיגה, אלא גם איום ממשי על היציבות הפוליטית ביוון ובפורטוגל, כפי שראינו שם בשבועות האחרונים.
"יותר ויותר אזרחים בכלכלות החזקות של אירופה לא מוכנים יותר שכספי המסים שלהם יממנו את החובות של המדינות מוכות המשבר, בנוסף לכך, רוב צינורות האשראי עדיין חסומים, לפחות חלקית, בפני עסקים קטנים ובינוניים. המחסור באשראי לעסקים רק ילך ויחמיר כשהרגולטורים יתחילו לאלץ את הבנקים להקטין את המאזנים כדי להפחית את הסיכון.
"כל אלה יוצרים מציאות עצובה באירופה. גם אם מדי פעם מבליח אינדיקטור כלכלי מעודד, ליותר מדי מדינות ביבשת אין מנועי צמיחה לטווח המיידי והארוך". על רקע הדברים, ננעלו הבורסות המובילות באירופה בירידות שערים.
מאקרו
היקף המכירות הקמעונאיות בארה"ב גדל בחודש יולי ב-1.1%, מעבר לציפיות בשוק שעמדו על גידול של 0.7% בלבד, כאשר בחודש שעבר נמדד גידול של 0.2% בהיקף המכירות. זהו המדד העיקרי להוצאות הצרכנים, המהווה את רוב הפעילות הכלכלית הכוללת.
נתוני הליבה של מדד המחירים לצרכן לחודש יולי, הצביעו על עלייה של 0.2% בהתאם לציפיות ובדומה לחודש שעבר, בו שיעור השינוי היה זהה. נתון זה מודד את השינוי במחירי סחורות ושירותים הנרכשים על ידי צרכנים, לא כולל מזון ואנרגיה המהווים כרבע ממדד המחירים לצרכן, אולם נוטים להיות מאוד תנודתיים ולעוות את המגמה הבסיסית.
במקביל, פורסמו נתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה לשבוע שעבר, אשר הצביעו על 320 דרישות חדשות, כאשר הצפי היה ל-334 אלף דרישות חדשות, לעומת 333 אלף דרישות בשבוע הקודם.
נתוני מאקרו חיוביים אשר בדרך כלל נותנים רוח גבית לשוק המניות, יוצרים בימים אלו השפעה שלילית, כאשר גוברים החששות בקרב המשקיעים בשוק מפני צמצום רכישות האג"ח כבר בספטמבר.
סחורות
החוזים העתידיים על הנפט טיפסו היום לשיא של שבועיים על רקע המאבק האלים במצרים וחשש מפגיעה באספקת הנפט מהאזור. החוזים למסירה בספטמבר עלו בכ-0.5% ונקבעו על 107.33 דולר לחבית בבורסות הסחורות בניו יורק.
מניות במרכז
וול מארט (השילה 2.6%), הקמעונאית הגדולה בעולם, חותכת את תחזיות הרווח ל-2013. החברה פרסמה את דוחותיה לרבעון השני, שכללו עדכון כלפי מטה של צפי הרווח השנתי לטווח של 5.10-5.30 דולר למניה - התחזית הקודמת של החברה עמדה על רווח של סביב 5.40 דולר למניה. צפי האנליסטים עמד על 5.20 דולר למניה.
תוצאות הרבעון השני היו גם הן מאכזבות ביחס לצפי. הכנסותיה של וול מארט ברבעון השני עלו ב-2.3% ל-116.9 מיליארד דולר - פחות מצפי האנליסטים שעמד על 118.5 מיליארד דולר. ברבעון המקביל ב-2012 רשמה החברה הכנסות של 118.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל. היקף מכירות החנויות הזהות של הרשת (חנויות הפתוחות מעל שנה) ירד ב-0.3%, מול צפי אנליסטים לעלייה של 0.7%. בשורה התחתונה רשמה וול מארט עלייה של 1.3% ברווח הנקי ברבעון ל-4.07 מיליארד דולר, או 1.24 דולר למניה, מעט מתחת לצפי האנליסטים שעמד על 1.25 דולר למניה.
גל פיטורים בסיסקו (צנחה ב-7.1%): ענקית התקשורת הודיעה אתמול כי תפטר 4,000 עובדים, כ-5% מכוח העבודה הכולל שמונה 75 אלף איש - זאת למרות גידול של 18% ברווחיה ברבעון האחרון לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ל-2.3 מיליארד דולר. הסיבה לקיצוץ היא התייעלות לאור צפי לצמיחה איטית יחסית ברבעון הקרוב. ההודעה על המהלך הובילה לצלילה של-9.5% במניית החברה.
נתח השוק העולמי של סמסונג בענף הסמארטפונים ממשיך לצמוח והגיע לשיעור כפול מזה של אפל ברבעון השני של 2013. כך עולה מדו"ח חדש של גרטנר שפורסם אמש. לפי נתוני חברת המחקר, הענקית האמריקאית מחזיקה רק 14.1% משוק הסלולר כיום והיא שנייה בטבלת המכירות ליריבתה הקוריאנית. במקום השלישי ניצבת LG, שמכירותיה נסקו ב-96% בשנה האחרונה.
ישראליות במרכז
אלווריון (זינקה ב-86%),
ספקית פתרונות התקשורת הסלולריים בדרכה לרכישה. החברה, הנמצאת בכינוס נכסים, קיבלה הצעות ממספר גופים לרכישתה, כאשר הוגשו גם בטוחות לביצוע הרכישה. בין הגופים שהגישו הצעות נמצאות קרן סיגמא ווייב ומשפחת זיסאפל.קבוצת פורמולה מערכות, בשליטת קונצרן התוכנה אסקו מפולין, דיווחה על הכנסות של כ-201.2 מיליון דולר ברבעון השני של 2013, צמיחה של כ-8% בהשוואה להכנסות של כ-186.1 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ב 6.1 מיליון דולר ברבעון, בהשוואה לכ-6 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנת 2012.