שתף קטע נבחר

מזכ"ל האו"ם: "ישראל סובלת מיחס מוטה"

באן קי מון, שמבקר בישראל, נפגש עם סטודנטים והודה בפניהם: "לצערי, בגלל הסכסוך ספגתם ביקורת, סבלתם מיחס מוטה ולעתים אף מאפליה". על חידוש המו"מ אמר: "הסכם זה רק פיסת נייר, אני מצפה לשלום אמיתי"

מזכ"ל האו"ם באן קי מון, שמבקר בישראל, נפגש אחר הצהריים (יום ו') עם סטודנטים במטה האו"ם בארמון הנציב בירושלים, והתבטא בפניהם בכנות לגבי היחס של ארגונו כלפי ישראל. "יש יחס מוטה כלפי העם בישראל וממשלת ישראל", הוא הודה בתגובה לשאלה של סטודנטית על התחושה בקרב ישראלים כי ארצם מופלית לרעה בארגון הבינלאומי. "זה מצב מצער", הוא הדגיש.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

יום זעם במצרים: לפחות 50 הרוגים בקהיר

נסראללה: מוכן להילחם בעצמי בסוריה

 

באן נפגש עם סטודנטים במסגרת כנס "מודל האו"ם" שיזמו סטודנטים במסלול האקדמי של המכללה למנהל. "הגעתי לאזור כדי להביע את תמיכתי בתהליך", הוא אמר להם, "זהו ביקורי השישי באזור. מעולם לא הייתי כל כך אופטימי, מעולם לקהילה הבינלאומית לא היו כאלה ציפיות ותקווה שתהליך השלום יגיע לפתרון מוסכם".

 

בהתייחסו לסוגיית היחס לישראל, אמר באן: "ישראל חברה באו"ם ולכן היא צריכה לקבל יחס שווה כמו כל 192 המדינות האחרות. לצערי, בגלל הסכסוך ספגתם ביקורת, סבלתם מיחס מוטה ולעתים אף מאפליה".

 

באן (במרכז) במפגש עם הסטודנטים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
באן (במרכז) במפגש עם הסטודנטים(צילום: רויטרס)

 

"הסכם שלום הוא רק פיסת נייר", הוא המשיך, "היה לכם את הסכם אוסלו, האם הוא יושם? הוא נשאר רק פיסת נייר. הפעם אני מצפה לשלום אמיתי". לדבריו, "העמים הישראלי והפלסטיני הם שכנים ואין להם ברירה אלא לחיות בהרמוניה ובשלום זה לצד זה".

 

בתגובה לשאלה על הפיצול בין פתח לחמאס, השיב מזכ"ל האו"ם: "פיוס בין ישראל לפלסטינים חשוב מאוד. לא יכול להיות פתרון של שלוש מדינות - מדינת ישראל ושתי מדינות פלסטיניות. החזון הוא פתרון של שתי מדינות, וזו הסיבה לכך שאנחנו מנסים לקדם תהליך של פיוס פנים-פלסטיני".

 

מוקדם יותר היום נפגש באן עם נתניהו ודן עמו בשיחות השלום. "שורש הסכסוך הישראלי-פלסטיני הוא הסירוב המתמשך להכיר במדינה היהודית בכל גבול", אמר נתניהו לבאן בפתח פגישתם. "זה לא קשור להתיישבות. זהו נושא שיש לפתור, אך הוא לא הסיבה לכך שהסכסוך מתמשך".

 

קודם לכן נפגש המזכ"ל עם הנשיא שמעון פרס ואמר לו: "ביקורי נערך בתזמון חשוב כשני הצדדים החלו משא ומתן כדי להגיע לפתרון שתי המדינות. אני מעריך את מאמציו של ג'ון קרי ואת מחויבות המנהיגים משני הצדדים וכן של העולם הערבי על החזרת יוזמת השלום כדי להגיע ליציבות אזורית. מדובר ברגע קריטי לישראל ולאזור".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
באן במפגש עם נתניהו, היום
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים