שתף קטע נבחר
 

המסחר בוול סטריט ננעל בירידות שערים

דאו ג'ונס ירד ב-0.2%, נאסד"ק ירד ב-0.1% ו-S&P 500 ב-0.3%; מחיר הנפט זינק ל-107 דולר לחבית על רקע המהומות במצרים

המסחר בבורסות של וול סטריט ננעל היום (ו') בירידות. מדד S&P 500 איבד השבוע 2.1% וסגר את השבוע הגרוע ביותר מאז יוני השנה. מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד במפתיע באוגוסט לרמה של 80 נקודות, לעומת רמה של 85.1 נקודות ביולי.

 

מדד דאו ג'ונס  ירד ב-0.31% ל-15,081 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-0.07% ל-3,073.91 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-0.33% ל-1,655.8 נקודות.

 

המסחר בבורסות באירופה ננעל היום בעליות קלות, זאת לאחר שאתמול מדד סטוקס אירופה 600 רשם את הירידה החדה ביותר מזה חמישה שבועות. היום ירד המדד במסחר בלונדון ב-0.2% לרמה של 304.85 נקודות, כך שעבור השבוע כולו הוא נופל ב-0.3%. מדד דאקס הגרמני עלה ב-0.2%, מדד קאק 40 הצרפתי ב-0.75% ומדד פוטסי 100 הבריטי ב-0.3%.

 

בורסות המזרח הרחוק ננעלו הבוקר במגמה שלילית. ניקיי היפני ירד ב-0.8%, מדד שנגחאי השיל מערכו 0.6%. מדד האנג סנג בהונג קונג נחלש ב-0.1%.

 

מחיר הנפט זינק ל-107 דולר לחבית על רקע מהומות הדמים במצרים וההסלמה בלבנון.

 

המשקיעים חוששים

חששות המשקיעים מהחלטת הפד על צמצום רכישות האג"ח (שהיקפן עומד היום על 85 מיליארד דולר לחודש) קיבלו אתמול ביטוי חריף בוול סטריט, כשהדאו ג'ונס נחלש ב-1.5% בירידה הגדולה ביותר שלו מזה כמעט חודשיים. המשקיעים מכרו במקביל כמויות גדולות של אג"ח ארה"ב - מכירות שדחפו מעלה את התשואות על האג"ח - התשואה על אג"ח ארה"ב ל-10 שנים עלתה ל-2.77%.

 

הירידות אתמול קיבלו תאוצה לאחר פרסום נתוני המאקרו על ירידה במספר בקשות האבטלה הראשונות לשבוע שעבר - ירידה שהיתה משמעותית מעבר לצפי - על עלייה מעבר לצפי האנליסטים במכירות הקמעונאיות, ועמידה בצפי של נתוני האינפלציה החודשיים.

 

נתוני המאקרו החיוביים, שבמצב נותנים רגיל רוח גבית לשוק המניות, יוצרים בימים אלו השפעה שלילית, שכן הם מעלים את הסבירות להחלטת הבנק על צמצום הזרמת הכסף לשווקים, ככל הנראה בחודש-חודשיים הקרובים. חשש מקביל הוא להחלטה שתבוא בהמשך מצד הפד להעלאת הריבית, העומדת כעת על 0.5%.

 

"המשקיעים חוששים שמהלך של העלאת הריבית יחסר את ההתאוששות בארה"ב, ושבמחצית השנייה נפסיק לראות נתונים של שיפור בצמיחה ובתוצאות של החברות הציבוריות", אמר לניו יורק טיימס אלק יאנג, אסטרטג המניות הגלובליות ב-.S&P Capital IQ

 

"ההתאוששות המתונה בכלכלה תוביל בסופו של דבר לגידול בצריכה ולגידול במכירות של החברות הגדולות. אבל בשלב הזה, המשקיעים חושבים רק על הצעד הבא של הפד. מכאן התגובה מלאת הניגודים לנתוני המאקרו, כשדווקא נתונים חיוביים גורמים לדאגה אצל המשקיעים", אמרה נטלי תרונוו (Trunow), מנהלת ראשית ב-Calvert Investment.

 

נתוני מאקרו

הבנייה של בתים חדשים בארצות הברית צמחה ביולי ב-5.9% לעומת יוני לשיעור שנתי מותאם עונתית של 896 אלף יחידות, על רקע ההתאוששות בהתחלות הבנייה של בניינים, זאת לאחר שנפלו ביוני. התוצאות היו נמוכות מתחזיות האנליסטים, שציפו שהתחלות הבנייה יעמדו על שיעור שנתי של 915 אלף יחידות. ביוני עמד השיעור על 846 אלף.

 

על פי הדו"ח שפרסם משרד המסחר האמריקאי עולה כי ביולי חלה עלייה של 25.5% בבנייה של בניינים בעלי חמש דירות לפחות, בעוד שהתחלות הבנייה של בתים פרטיים נפלו ב-2.2%.

 

בהשוואה ליולי 2012, נרשמה עלייה של 20.9% בהתחלות הבנייה, סימן להתאוששות המתמשכת. אם כי, ישנו חשש כי עליית הריבית על המשכנתאות תשפיע לשלילה על שוק הדיור. עוד דווח כי היתרי בנייה, המהווים מדד לביקוש עתידי, טיפסו ביולי ב-2.7% לשיעור שנתי של 943 אלף היתרים. היתרים לבניינים בעלי חמש יחידות לפחות, עלו ב-13.5%, בעוד שהתרים לבניית בתים פרטיים נפלו ב-1.9%.

 

הפריון בשוק העבודה האמריקאי שאינו כולל את סקטור החקלאות עלה ברבעון השני בשיעור הגבוה מהתחזיות, על רקע התרחבות הכלכלה הגדולה בעולם. דו"ח שפרסם היום משרד העבודה האמריקאי חושף כי המדד המחשב את תפוקת העובדים בשעה עלה ב-0.9%, לאחר ירידה של 1.7% ברבעון הראשון של השנה. תחזיות האנליסטים ציפו לעלייה של 0.6%. כמו כן, העלות לעובד טיפסה בשיעור של 1.4%, שהיה אף הוא גבוה מהתחזיות.

 

עם זאת, הפריון נותר ללא שינוי ב-12 החודשים שהסתיימו ביוני. העסקים מגיעים לקצה גבול היכולת שלהם מבחינת היעילות שהם מצליחים להוציא מצוות העובדים הקיים שלהם, מגמה שעשויה להצביע על כך שיגייסו עובדים חדשים ברגע שיחוו עלייה במכירות. 

 

מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן ירד באוגוסט לרמה של 80 נקודות, לעומת רמה של 85.1 נקודות ביולי. הצפי עומד על 85.6 נקודות.

 

מניות במרכז

מניית סיסקו צנחה אתמול ביותר מ-7% לאחר שדיווחה על פיטורים צפויים של 4,000 מעובדיה, כ-5% מכוח העבודה. זאת למרות גידול של 18% ברווחיה ברבעון האחרון לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ל-2.3 מיליארד דולר. הסיבה לקיצוץ היא התייעלות לאור צפי לצמיחה איטית יחסית ברבעון הקרוב.

 

מניית וול מארט ירדה אתמול ב-2.5%, לאחר שהקמעונאית הגדולה בעולם, חתכה את תחזיות הרווח. החברה פרסמה את דוחותיה לרבעון השני, שכללו עדכון כלפי מטה של צפי הרווח השנתי לטווח של 5.10-5.30 דולר למניה - התחזית הקודמת של החברה עמדה על רווח של סביב 5.40 דולר למניה. צפי האנליסטים עמד על 5.20 דולר למניה. תוצאות הרבעון השני היו גם הן מאכזבות ביחס לצפי. הכנסותיה של וול מארט ברבעון השני עלו ב-2.3% ל-116.9 מיליארד דולר - פחות מצפי האנליסטים שעמד על 118.5 מיליארד דולר.

 

אפלייד מטריילס ממשיכה לסבול מהשוק המצטמצם של המחשבים האישיים. החברה דיווחה על ירידה של 12% בהזמנות. ההכנסות ירדו ב-16% ל-1.98 מיליארד דולר או 18 סנט למניה, מעט מתחת לצפי שעמד על 2.06 מיליארד דולר ו-19 סנט למניה. אפלייד הודיעה כי החברה צופה לשמירה על רמת ההכנסות ברבעון הנוכחי, משמעותית פחות מצפי האנליסטים שעמד על גידול של 4% במחזור.

 

בעוד שהמייסד מייקל דל ממשיך במאמציו להשלים את הצעת הרכש ולהפוך את החברה בבעלותו לפרטית, מדווחת דל על רווח נקי ברבעון של 204 מיליון דולר, או 25 סנט למניה - מעט מעל צפי האנליסטים שעמד על 24 סנט למניה. הכנסותיה של דל ברבעון הסתכמו ב-14.51 מיליארד דולר, מעל צפי האנליסטים ל-14.1 מיליארד דולר.

 

חברת המחשבים IBM הודיעה אתמול על רכישת חברת אבטחת המידע הישראלית טראסטיר, שהקימו מיקי בודאי ושלמה קרמר, תמורת 800 מיליון עד מיליארד דולר. העסקה תתבצע במזומן. כחלק מהכרזה זו, תקים IBM מעבדת תוכנה להגנה מהתקפות סייבר בישראל, שתאגד יותר מ-200 חוקרים ומפתחים מ-IBM ומ-Trusteer, שיתמקדו בפיתוח פתרונות לאיומי סייבר, תוכנות זדוניות, מניעת הונאות פיננסיות ואבטחה בסביבת המובייל. מעבדה זו תתווסף למרכזי המחקר והפיתוח של IBM שכבר קיימים בישראל

 

ישראליות במרכז

מלאנוקס השלימה את רכישת קוטורה בעסקה של 82 מיליון דולר (בכפוף להתאמות). מלאנוקס מצפה שהעסקה תגדיל את הרווח הנקי בשנה הפיסקלית של 2014 ב-1-3 סנט למניה ובמקביל מתכוונת לשמר את קווי המוצרים הקיימים של קוטורה כדי להבטיח המשכיות עבור לקוחות ושותפים. לקוטורה מעל ל-120 פטנטים רשומים או ממתינים לאישור, והם צפויים להשתלב בפעילות מלאנוקס.

 

יצרנית התרופות הגנרית פריגו פספסה את הקונצנזוס של צפי האנליסטים לגבי תחזית המכירות ביותר מ-30 מיליון דולר. מכירות החברה, בניהולו של ג'ו פאפא, עלו ב-16.3% ל-967.2 מיליון דולר, זאת לעומת 831.8 מיליון דולר ברבעון המקביל. אולם הציפיות היו ליותר מ-30 מיליון דולר מעבר לכך. הרווח הנקי לרבעון שהסתיים ב-29 ביוני, הסתכם ב-148.1 מיליון דולר עלייה של 22.4% לעומת 120.9 מיליון דולר ברבעון מקביל אשתקד. כאשר הרווח למניה עמד על 1.57 דולרים למניה, סנט אחד מעל ציפיות האנליסטים.

 

ג'רמי לוין, הכריז השבוע בכנס של בית ההשקעות האמריקאי ‏Canaccord Genuity‏ כי האסטרטגיה הקודמת של טבע של רכישת חברות לצורך השגת צמיחה דרך הגדלת ההכנסות איננה בתוקף". לחילופין מעוניינים בטבע לשפר את פורטפוליו התרופות. לדברי לוין, "אסטרטגיית הרכישות, מועילה מאוד בבניית טביעת רגל גלובלית, בניית יכולת עצומה להבין את השווקים הרפואיים שאנחנו עובדים בהם וליצירת אחת מחברות התרופות הגנריות הגדולות ביותר והמיוחדות בעולם".

 

בסקירת בית ההשקעות אינפיניטי על מגזר הפארמה נאמר כי תעשיית התרופות העולמית בשנת 2011 הוערכה ב-956 מיליארד דולר ובשנת 2016 היא צפויה לצמוח ב-1.2 טריליון דולר. "כמחצית מההכנסות רושמות יצרניות תרופות המקו, והמחצית השנייה מתחלקת בין יצרניות התרופות הגנריות (תרופות חיקוי זולות מתרופות המקור) לבין חברות הציוד הרפואי" נאמר בסקירה.

 

"מדד S&P 500 עלה בששת החודשים האחרונים ב-12.2% לרוב בזכות סקטור הפארמה שזינק באותה תקופה ב-20.7%. המגמה החיובית בה נסחר סקטור הפארמה, מתאפשרת תודות למספר תהליכים גלובליים כגון: הזדקנות האוכלוסייה העולמית, לצד עלייה בתוחלת החיים. בשל העלייה בתוחלת החיים, גובר הרצון והצורך של האוכלוסייה לשמור על איכות החיים והבריאות. עובדות אלו תומכות בכך שמדובר בסקטור שימשיך לצמוח ככל שהאנושות תמשיך להתפתח".

 

אלווריון ממשיכה לזנק במספרים דו ספרתיים. זאת לאחר דיווחים לפיהם כונס הנכסים של ספקית פתרונות התקשורת הסלולריים קיבל הצעות לרכישה ממספר גופים, ובהם משפחת זיסאפל וקרן סיגמא וויב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים