מטבח בכניסה וטוש בשירותים: משרד מעוצב
ספרייה ומסך פלזמה בכניסה במקום דלפק קבלה, מקלחון בשירותים לטובת רוכבי האופניים ומטבח מאובזר עם נוף במרכז המשרד שאפשר לבשל בו את ארוחת הצהריים. הצצה למשרד שהפך לבית השני של העובדים. צפו בתמונות
חברות הסטארט-אפ היו הראשונות שיצרו לעצמן את הקונספט לפיו המשרד הוא הבית שני. מאפייני העבודה של חברות אלה מיוחדים ומבוססים על עבודה ללא מגבלת שעות, תחת לחץ וברוב המקרים ברמת סיכון גבוהה לחברה, כמו גם צורך באינטראקציה ובעבודת צוות אינטנסיבית.
כתבות נוספות על עיצוב המשרד בערוץ הנדל"ן :
- דלפקים מדברים: כרטיס הביקור של המשרד שלכם
- זה רק נראה כמו מטוס: הצצה למשרדים מעוצבים
- בלי ראש בקיר: כך תעצבו קיר כוח במשרד שלכם
המודל של עיצוב משרדים שעונה על הדרישות לאפיונים הללו, הוא משרד שמכיל אלמנטים של בית; שתורם לתחושה של נינוחות וחוסר רשמיות; ושאפשר למצוא בו אזורים שונים למגוון רחב של פעילויות - שאמנם אינן משרתות באופן ישיר את העבודה שיש לבצע, אבל נותנות מענה לצרכים חברתיים ואישיים של חברי הצוות במהלך יום עבודה ארוך. אלמנטים אלה אף מגבירים את תחושת שביעות הרצון ואת הקשר בין אנשי הצוות לבין עצמם ובינם לבין החברה.
אחרי שמודל המשרד הביתי אומץ על ידי חברות הסטארט-אפ, הוא החל להתפשט גם בקרב חברות בתחומי עיסוק מגוונים. אם נחשוב על כך, התרבות הארגונית בחברות רבות, גם אם אינן חברות היי-טק, מבוססת על ריבוי שעות עבודה ועל עבודת צוות אינטנסיבית - כך שסביבת עבודה ביתית שמשדרת משפחתיות מתאימה גם לתחומים נוספים.
המשרדים המוצגים כאן הם משרדי חברת מימון דוד, המספקת שירותים של מיקור חוץ בתחום הייצור, האריזה והשילוח בענף הכימיה והתרופות למעלה מ-35 שנה. זוהי חברה משפחתית, ובהתאם לכך תוכלו למצוא בעיצוב פנים המשרדים כמה מאפיינים מרכזיים שתורמים לתחושת הביתיות.
במקום דלפק הקבלה הממוקם בכניסה למשרדים, אשר יוצר תחושה של רשמיות, נכנסים ישירות למבואת כניסה ולמטבח מאובזר שהוא לב המשרד, הכולל כיריים ובר אכילה הפונה לנוף. ההתכנסות במטבח יוצרת פסק זמן ביום עבודה ארוך וכן אינטראקציה מהנה בין העובדים.
הספרייה הגדולה, על רקע קיר הלבנים, תורמת נדבך נוסף לתחושת הביתיות; וכמוה גם חדר השירותים, המצויד במקלחון להתרעננות אחרי יום עבודה ארוך בשטח או במשרד. בחדר הישיבות הונחה וריאציה לשטיח המעוטר המסורתי - שטיח בדוגמא שעוצבה בהשראת מפות גוגל, היוצר חמימות עם נופך של עיצוב עכשווי ייחודי.
השימוש הרב במחיצות זכוכית יצר זרימה וחיבור בין חלקי המשרד, ומצד שני חייב טיפול אקוסטי מקצועי ומוקפד בתקרות ובקירות. לאחר לבטים ובדיקות, הוחלט להשתמש בתקרה בספוגים אקוסטיים, שמצפים חלקים גדולים מתקרת הבטון החשוף, יחד עם אריחי קירות מעץ וספוג בחדר הישיבות ובחללי העבודה הפתוחים. אלו הפכו לאלמנט עיצוב מעניין בפני עצמו.
מעבר לאווירה הביתית, הייחוד של המשרדים הוא בשילוב בין פריטים שיוצרים עיצוב קלאסי חם כמו הספרייה, קירות הלבנים ורצפת הפרקט; ובין עיצוב פנים עכשווי והיי-טקי שמשדר חדשנות ושקיפות. האווירה המיוחדת במשרדים נוצרה על ידי שילוב בטון חשוף בתקרה ובקירות, מערכות מיזוג אוויר ומים גלויות וגופי תאורה תלויים מעוצבים בקו נקי. הכל מתמזג יחד עם הנוף הפסטורלי בחוץ, הודות לשקיפות של המחיצות.
החלטות העיצוב היו בחלקן קשורות לטעם האישי של בעלי החברה בנושא עיצוב פנים למשרדים, וחלקן פתרונות מותאמים במיוחד לצרכים הספציפיים של צוות העובדים. את כל שלבי התכנון אפיינה מעורבות גבוהה של בעלי החברה, אשר תרמה רבות לקבלת החלטות. הודות לנכונותם "ללכת עד הסוף" עם הקונספט התכנוני הנועז, תהליך העיצוב הביא לקו צעיר, דינמי וחדשני - המאפיין גם את פעילות החברה.
הכותבת היא מעצבת פנים ומומחית במיתוג סביבת העבודה ובעלת סטודיו מיכל רוזן לעיצוב פנים לפרויקטים