לאכול ובזול
לאכול טוב בחמישים שקל ולפעמים גם לקבל עודף? גיל חובב מבטיח שזה אפשרי ומפרסם בספר חדש את רשימת המסעדות הזולות הטובות בארץ. בחרנו מתוכו שמונה מסעדות מומלצות, מצפון עד דרום
אומרים שכדי לאכול טוב צריך לשלם המון. אז אומרים. כידוע, אומרים הרבה שטויות. הארץ מלאה במסעדות זולות וטובות שאפשר לאכול (ולשבוע(! מהן תמורת שטר סגול אחד.
עוד בערוץ האוכל:
- מסע בין הקונדיטוריות המיתולוגיות של חיפה
- אחול מוקפץ: תבשיל בקר, קשיו ופטריות במחבת
- גלויה מהעיר הלבנה: גורמה פריזאי בת"א
השבוע יגיע למדפי "סטימצקי" מדריך שכתבתי ובו חמישים המסעדות הזולות הטובות בארץ (פחות מחמישים שקלים לסועד ופחות מעשרה שקלים לספרון לחברי מועדון.(! ברור שיש במדריך מוסדות מפוארים וידועים, אבל יש בארבעת פרקיו (צפון, ירושלים, גוש דן ודרום) גם אוצרות חבויים שכדאי, מאוד כדאי, לגלות. הנה הצצה אל עשרה סודות כמוסים כאלה.
1. טבריה: אביגיל פותחת שולחן
כמה פעמים יצא לכם להביט בתפריט ולומר לשפית "אני מזמין את הכל?" וכמה פעמים קרה לכם שהכל היה טעים יותר ממה שקיוויתם? זה מה שקורה אצל אביגיל אהרן.
שני שיאי התפריט הם סרדינים של הכנרת שהשפית דגה בעצמה ומדרוטה ")זה חזה עוף עם שום וחצילים," מסבירה אביגיל, "מנה טבריינית עתיקה עם שם איום אבל זה טעים נורא.(" לקינוח מקבלים עוגיות תמרים מופלאות, משלמים כלום כסף ויוצאים עם כזה חיוך, שאי אפשר להוריד אותו עד אחרי צומת גולני אפילו עם נפט.
אביגיל פותחת שולחן, חניון מלון קיסר, טבריה. ,04-8452426 א'־ו' 11:00־,16:00 כשר בלי תעודה
2. חיפה: בוצ'ר בר
המסעדה החדשה הזו, בבעלות צמד אחים, ממוקמת בשוק הטורקי ומגישה המבורגרים מושלמים במחירים שלא ייאמנו ממש. וכשאני כותב "המבורגר," אני מתכוון לקציצה ענקית מנתחי בקר משובחים המוגשת בלחם פרנה מרוקאי לצד פתיחים וסלטים - כל זה בפחות מארבעים שקלים.
ועוד לא דיברנו על פאי זנב השור ועל הפירה המתובל בלימונים כבושים ועל כך שארוחה עסקית מלאה עולה פחות מחמישים שקל. מוזר, אבל אמיתי.
בוצ'ר בר. דרך העצמאות ,70 חיפה. ,04-6229878 א'־ה' 11:00 עד לקוח אחרון, ו' 11:00 עד כניסת השבת ומיציאת השבת עד הלקוח האחרון
3. ירושלים: שמולה
מדי בוקר בסביבות ארבע־חמש מגיע שמוליק נחמיאס ")שמולה(" למסעדה שלו שליד מחנה יהודה. הוא נכנס למטבח, פותח בקבוק יין אדום ומתחיל לבשל.
"הייתי למעלה והייתי למטה בחיים," מסביר שמולה, "ובישול זה התרפיה שלי. אבל לא בישול חפ־לפ. בישול עם כבוד." אחלה תרפיה: יש מרקי קובה נהדרים. יש סופריטו עוף אמיתי, כזה שמנמנם לפחות חמש שעות על פתילייה עד שהבשר ממש נושר מהעצמות ותפוחי האדמה מקבלים גוון חום כהה, יש עלי גפן ממולאים עם כבוד וגם, למי שממש חייב, בשרים על האש.
שמולה. אגריפס ,34 ירושלים. ,02-6233883 א'־ה' 9:00־,19:30 ו' 9:00,16:00 כשר
4. ירושלים: תמול שלשום
הידעת? המדריך הנחשב Lonely Planet בחר בשקשוקה של "תמול שלשום" כאחת מעשר ארוחות הבוקר הטובות בתבל. כבוד גדול, אבל טעות: לו טרחו ממליצי המדריך להגיע למקום הנפלא הזה ביום שישי – או אז הם היו רואים ארוחת בוקר טעימה ומושלמת מהי.
הבופה המוגש כאן בימי שישי הוא הטוב בארץ, והוא כולל, חוץ ממטעמים, גם אווירה רווית קסם, קהל ססגוני, קמרונות אבן ואפילו הזדמנות לעלעול עצל בספרים במבחר שפות על הכורסה שהייתה חביבה על יהודה עמיחי המנוח.
תמול שלשום. סלומון ,5 ירושלים. ,02-6232758 א'־ה' 8:30־,24:00 ו' 8:30 עד כניסת השבת ומיציאת השבת עד חצות, חלבי כשר
5. רמת-גן: מפגש רקפת
ברחוב ז'בוטינסקי הרמת־גני, לא בדיוק השאנז אליזה של העולם, די קרוב למתחם השווארמות, שוכן מפגש רקפת – מעוז אחרון ונכחד למחצה של גפילטע פיש ורגל קרושה.
המקום הזה, מחויך, חילוני ומואר, עושה צרות: מתמכרים אליו על המקום. יש גפילטע, כבד קצוץ, מרק העגבניות, סלט נלסון, קציצות, מרק עוף, בלינצ'ס וטשולנט, והכל במנות גדולות ובמחירים קטנים. אתה מורח לעצמך עוד פרוסה של לחם אחיד עם חזרת, לוקח ביס ואומר בתימנית: קצת יידישקייט, מה יש!?
מפגש רקפת. ז'בוטינסקי ,99 רמת גן. ,03-5756689 א'־ה' 11:00־,17:00 כשר בלי תעודה
6. תל-אביב: פיצרון
גילוי נאות: בעלת הבית של "פיצרון" היא אמא של הבת שלי. אני מת עליה ביותר, אבל פה תם הקשר העסקי ואין לי כל מעורבות במסעדה. "פיצרון" החלה כפיצרייה ואט אט, לפי דרישת הקהל (ולפי כישרונו של השף הדגול פבל קפלן,( הפכה למסעדה.
יש כאן תערובת של כתבי חדשות ערוץ 2 (המשרדים שלהם בבניין הסמוך,( רואי חשבון מהמגדלים, נשות השכונה המקפידות על דיאטה ועוברי אורח מאושרים. התפריט הוא צמחוני־חלבי־דגי־יצירתי, ונמתח בין סופרקיצ'רי לחצילים ללא טיגון. לקינוח: דיזיינר ארטיק מחומרים טבעיים בלבד, ויאללה לנדנדות בשדרה שממול.
פיצרון. שדרות ההשכלה ,1 תל־אביב. ,03-6034933 א'־ה' 8:00־,21:00 כשר בלי תעודה
7. קריית-גת: לחם בוכרי
אל תיתנו לשם "לחם בוכרי" להטעות אתכם. מדובר במסעדה לכל דבר ועניין, ויכול להיות שמדובר בבוכרית הטובה בארץ (גם אם לא הכי מפוארת.(
כל הלהיטים של המטבח הבוכרי נמצאים כאן, ובאיכות עליונה: קבב, סמסה, מנטי, אוש פלוב ובעיקר בעיקר גושגישדה. המאפים הנהדרים האלה, מגיעים במבחר צורות, כשכל צורת קיפול מעידה על מילוי אחר: יש במילוי בשר, יש במילוי תפוחי אדמה, יש במילוי דלעת ויש בצל ויש בטטות ומה לא. הכל זרוי בשומשום ובקצח. ובאושר, כמובן. ובאושר.
לחם בוכרי. חשוון ,2 קריית־גת. ,054-7794378 ב'־ה' 11:00־,19:00 ו' 11:00־,15:00 כשר
8. באר שבע: הודו הקטנה
מסעדת "הודו הקטנה" שברחוב רינגלבלום בבאר־שבע היא דווקא מאוד גדולה. המקום שהתחיל כנווה מדבר בקומת קרקע של בית מגורים, תפח לממדי מפלצת: יש מטבח גדול, יש סיפוני רביצה ויש אפילו חדר עם מזגן וספות "בשביל המבוגרים."
האוכל מעולה (כולל דגים) והשוס הוא הבופה: מדי יום חול בין 12:00 ל־16:00 מוגשת ארוחת אכול כפי יכולתך ב־42 שקל. יותר מזה? שנאמר: כמו הודו, אבל יותר זול.
הודו הקטנה. רינגלבלום 15, באר שבע. 08-6489801, א'-ה' 12:00 - 23:00, ו' 15:00-12:00,כשר
כל המסעדות המומלצות נסקרו בפינתו של גיל חובב בתוכנית "בילוי נעים עם מולי שפירא" בגלי צה"ל.