המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת
דאו ג'ונס ירד ב-0.05%, נאסד"ק עלה ב-0.7% ו-S&P 500 ב-0.4%. האג"ח ל-10 שנים של ארה"ב המשיכו להיסחר ברמות שיא של שנתיים; ברקע למסחר: דוחות טובים מהצפוי לחברות הקמעונאיות
אחרי ארבעה ימים של ירידות, המסחר בוול סטריט ננעל היום (ג') במגמה מעורבת לאחר פרסום דו"חות טובים מהצפוי של ענקיות הקמעונאות בסט ביי והום דיפו. ברקע: דריכות צפויה בקרב המשקיעים, כאשר היום מתכנסת ישיבת הריבית החודשית של הפד שתסתיים מחר, בסופה תתקיים מסיבת עיתונאים בה יודיע הפד על החלטת הריבית וככל הנראה יספק רמזים לגבי המשך רכישות האג"ח.
מדדי מניות
מדד דאו ג'ונס ירד ב-0.05% ל-15,002.99 נקודות, מדד נאסד"ק עלה ב-0.68% ל-3,613.59 נקודות ומדד S&P 500 עלה ב-0.38% ל-1,652.35 נקודות.
ברקע המסחר
על פי חברת המחקר האמריקאית, זאקס, הכלכלה בארה"ב מתחילה אמנם להראות סימני התאוששות מהמיתון הכלכלי - אולם סקטור הטכנולוגיה, שהפגין בשנים האחרונות ביצועים טובים יותר משל המשק האמריקאי בכללותו, נשאר בינתיים מאחור ואף סובל מהאטה. בשני הרבעונים האחרונים צנחה הרווחיות הממוצעת בסקטור הטכנולוגיה ב-10.6% (ברבעון השני ב-2013) וב-4.5% (ברבעון הראשון). היקף ההכנסות הכולל של תעשיית ההייטק האמריקנית, שהיה צפוי לגדול ב-7.5% ברבעון השני של 2013 על פי תחזיות תומסון-רויטרס שפורסמו בינואר, צלל בפועל ב-3.6%.
בתוך כך, שוקי אגרות החוב בארה"ב ובכל העולם סוערים וגועשים על רקע הערכות כי הבנק המרכזי לא יוכל להמשיך ולהזרים מיליארדי דולרים אל השווקים לנצח. תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב ל-10 שנים עלו מעל רמה של 2.8%. רמה כזו נרשמה בפעם האחרונה לפני קרוב לשנתיים, זאת כאשר רק לפני כשלושה חודשים, התשואה הייתה 1.6% בלבד. במקביל הריבית שנדרשות לשלם החברות עבור ההלוואות שהן נוטלות בשווקים עלתה בשיעור חד. עלייה חדה כזאת בריביות מאיימת לפגוע בהתאוששות השברירית שמסתמנת בכלכלה האמריקאית ועלולה אפילו לבלום אותה.
במקביל, צמרת הבנקים המרכזיים בעולם תתכנס ביום חמישי בג'קסול הול, בכנס השנתי המאורגן על ידי הבנק המרכזי בקנזס סיטי, כשבמוקד ההחלטות הצפויות של הבנק המרכזי בנוגע למדיניות ההרחבה הכמותית. על פי סקר של הוול סטריט ג'ורנל, 53% מהכלכלנים צופים שהפד יחל ברבעון השלישי לצמצם את רכישות האג"ח, ו-36% מהם מהמרים על הרבעון הרביעי.
מוקדם יותר היום, המסחר בבורסות אסיה ננעל בירידות חדות, על רקע החששות ביבשת כי החלטה של הפד בארה"ב לצמצם את רכישות האג"ח תפגע קשות בביקוש למניות ונכסים בשווקים המתעוררים. המשך הקריסה של הרופי ההודי, אשר השיל כ-20% מערכו תוך ארבעה חודשים והמשבר בכלכלת המדינה, תרם לאווירה השלילית במיוחד במדינות היצוא להודו. ניקיי איבד 2.6%, האנג סנג ירד ב-2.2% והבורסה בשנגחאי נחלשה ב-0.6%.
בהמשך לכך, המסחר בבורסות המובילות של אירופה ננעל בירידות שערים, פוטסי 100 בלונדון ירד ב-0.19%, ה-DAX הגרמני ירד ב-0.79%, CAC 40 בפריז השיל 1.35% מערכו והבורסה של מילנו צנחה ב-1.46%.
מניות במרכז
רווחי הום דיפו (HD) הכו את התחזיות. הרווח למניה של הום דיפו לרבעון השני של השנה עמדו על 1.24 דולר למניה, 3 סנט מעל התחזיות, הכנסות החברה עלו ב -9.5% ל-22.5 מיליארד דולר מעבר לציפיות האנליסטים ל-0.78 מיליארד דולר. הרווח הנקי עלה ל-1.8 מיליארד דולר, לעומת 1.5 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.
חברת הפרסום AdDuplex פרסמה דו"ח נתוני תפוצת מכשירי ווינדוס פון 8 שמתייחס לחודש שעבר. לפיו, נוקיה העצימה את שליטתה בפלח השוק של מערכת ההפעלה ומחזיקה כעת ב-87% ממנו. הנתונים מהווים צמיחה קלה של כשני אחוזים על פני יולי – אך גם מציגים מגמה בעייתית עבור נוקיה (NOK) ומיקרוסופט (MSFT) כאחד: ווינדוס פון 8 הופכת להיות מערכת הפעלה של יצרנית בודדת.
בסט ביי (BBY) דיווחה היום על תוצאותיה לרבעון שהסתיים באוגוסט ועקפה את התחזיות המוקדמות של האנליסטים. ענקית הקמעונאות דיווחה על רווח נקי של 266 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של 12 מיליון דולר בתקופה המקבילה לפני שנה. ההכנסות הסתכמו ב-9.3 מיליארד דולר - עלייה של 0.4% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.
ישראליות במרכז
חברת גילת רשתות לוויין (GILT) העוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק מוצרים ושירותים לרשתות תקשורת לווייניות, הודיעה היום על חתימת הסכם למכירת חברת הבת - ספייסנט (Spacenet Inc) לחברת סייג'נט (SageNet) מאוקלוהומה, תמורת כ-16 מיליון דולר. השלמת העסקה צפויה תוך כשלושה חודשים, כאשר החברה צפויה לרשום הפסד הון של 1-3 מיליון דולר בגין העסקה.
הראלי במניית אלווריון (ALVR) נקטע, מאז קיבלה הצעה לרכישתה ביום רביעי האחרון, השלימה המניה זינוק של יותר מ-400% המניה ננעלה היום בעלייה של 27.5% בתל אביב.