שתף קטע נבחר

 

"מלחמת בצל" בהודו

מחירי הבצל הגבוהים כבר עזרו להפיל ממשלה בהודו, וכעת הם מאמירים שוב ומוציאים את פעילי האופוזיציה לשוק. "הבצל חשוב מאוד לכל המגזרים במדינה, במיוחד לעניים, שיכולים לשרוד על לחם ובצל בלבד"

מחאה חריפה. מפלגות האופוזיציה בהודו הכריזו "מלחמת בצל" על הממשלה לאחר שמחירי הבצל, מזון בסיסי במטבח ההודי, האמירו מעבר להישג ידם של העניים. ה"טלגרף" הבריטי דיווח כי "מפלגת העם ההודית" (BJP) ומפלגת "האדם הפשוט", ששמה לה למטרה להיאבק בשחיתות, פתחו נקודות מכירה זמניות של בצל בניו דלהי, ומכרו את השורש הנחשק מתוך מכוניות מסחריות במחיר מסובסד.

 

פעילות מפגינות בעיר בופאל (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פעילות מפגינות בעיר בופאל(צילום: EPA)

ילד על משלוחי הבצל בשוק בניו דלהי (צילום: AP) (צילום: AP)
ילד על משלוחי הבצל בשוק בניו דלהי(צילום: AP)

הפגנת בצל בניו דלהי. הבחירות ייערכו בנובמבר (צילום: AP) (צילום: AP)
הפגנת בצל בניו דלהי. הבחירות ייערכו בנובמבר(צילום: AP)

סוגים שונים של בצל נמכרים בקולקטה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
סוגים שונים של בצל נמכרים בקולקטה(צילום: EPA)

 

הבצל איננו רק מצרך מזון בסיסי אלא גם "נתפש כסוגיה פוליטית רגישה" על פי העיתון, שמציין כי ב-1998 נפלה הממשלה בשל זעם ציבורי, בין היתר סביב מחיר הבצל. אז עלה מחיר קילוגרם בצל ל-60 רופי (0.94 דולרים) ואילו היום הוא הגיע כבר ל-80 רופי (1.25 דולרים).

 

בהודו יתקיימו בנובמבר בחירות כלליות והאופוזיציה מבקשת לרכוב על גל הזעם הציבורי שעורר מחיר הבצל. מפלגת השלטון, מפלגת הקונגרס, אמרה מנגד כי מחירי הבצל כבר בירידה וכי ירקנים קיבלו סבסוד ממשלתי וימכרו בצל ב-35 עד 40 רופי לקילו.

 

מזכ"ל מפלגת העם ההודית, אניל ג'יין, הדגיש את חשיבות הבצל לבני ארצו: "כמפלגת האופוזיציה המרכזית אנחנו מודאגים מעליית מחירי כל הסחורות, אבל יש יחס ציבורי מיוחד וחזק לבצלים בהודו. הבצל חשוב מאוד לכל המגזרים במדינה, במיוחד לעניים, שיכולים לשרוד על לחם ובצל בלבד".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
פעילה של מפלגת האופוזיציה מפגינה עם בצל בעיר בופאל
צילום: EPA
מומלצים