שתף קטע נבחר

 

לעבור את סוכות בלי להשמין: 10 כללי הזהב

לא להגיע רעבים, לעשות אירובי לפני, לאכול רק בישיבה ורק מהצלחת ולא להפריז עם הפחמימות. החזקתם יפה עד עכשיו? אל תקלקלו. 10 כללים שיעזרו לכם ליהנות מארוחות סוכות בלי להשמין

ארוחות החגים יכולות להיות האויבים הכי גדולים של המשקל. המאכלים עתירי השומן, המבחר העצום של המאכלים שיש רק פעם בשנה, סדר היום המשובש והתחושה שלא אכלנו כלום. איך בכל זאת אפשר ליהנות מהארוחות ולא לשלם על כך אחר כך במשקל עודף?

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון  או לאנדרואיד

 

לעבור את החגים בשלום

השיטה: איך לחסוך יותר מ-1,000 קלוריות בארוחת החג?

ארוחות החג: להיפטר מהצרבת ומכאבי הבטן

איך למזער את הנזק הקלורי של ארוחת ראש השנה

 

1. תכנון נכון מונע אסון. למארחים מומלץ להכין כמויות סבירות - לא מארחים גדוד צבאי, ובנוסף אף אחד לא יכול לאכול כל כך הרבה אוכל. יש לזכור ש"כולם שומרים", ושכמויות סבירות ואופציות דלות בקלוריות טובות לכל. למתארחים מומלץ להציע למארחים להביא מנה דלת קלוריות, שניתן לאכול ממנה ללא חשש.

 

2. לא "שומרים מקום" לסעודת החג. מומלץ להגיע לארוחת החג לא רעבים על מנת לא להתנפל על האוכל. כדאי לאכול לפני הארוחה סלט ירקות, יוגורט או פרי.

 

3. אוכלים רק מהצלחת, בישיבה. יש להקפיד לאכול רק מסביב לשולחן. אין לנשנש בעמידה במטבח לפני הארוחה. האכילה האגבית, חסרת תשומת הלב, עלולה לסחוף לאכילת כמויות גדולות ומיותרות.

 

4. פעילות לקיזוז מקדים. על מנת להגיע מראש עם גרעון קלורי לארוחת החג, אסור לנו לוותר לעצמנו וכדאי לבצע פעילות אירובית של הליכה/רכיבה/ריצה/שחייה בת לפחות של 30-40 דקות. למארחים - הפעילות הגופנית גם מורידה את רמת המתח לפני שכל המשפחה מגיעה.

 

5. חלוקת הצלחת. מומלץ להקפיד על חלוקת הצלחת באופן הבא: 1/2 ירקות (טריים או מבושלים), 1/4 מנת בשר (עוף/בקר/דג), 1/4 פחמימה.

 

 

אל תוותרו על פעילות גופנית במהלך ימי החג (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אל תוותרו על פעילות גופנית במהלך ימי החג(צילום: shutterstock)

 

6. סיבים תזונתיים. יש לאכול כמות גדולה של סיבים תזונתיים, אשר תורמים לתחושת השובע ולעיכול מהיר וטוב של הארוחה הדשנה. מומלץ לאכול הרבה ירקות (טריים ומבושלים) ופחמימות העשויות מדגנים מלאים (אורז מלא, בורגול, קוסקוס מלא).

 

7. מטוגנים החוצה! מומלץ לוותר על מזון מטוגן. מזון מטוגן עלול להכפיל ואף להשליש את כמות הקלוריות של המזון בגרסתו הלא מטוגנת.

 

8. מים הם החיים. מומלץ להקפיד על שתיית מים מרובה - לפני הארוחה, במהלך הארוחה ואחריה. לעיתים רבות מבלבלים בין תחושת הצמא לבין תחושת הרעב, ובוחרים לאכול על אף שהגוף בכלל זקוק לנוזלים. הקפדה על שתייה מרובה תעזור להימנע ממצבים אלה, ותעזור להיות חיוניים וערניים.

 

9. זהירות – קינוחים! כמות הקלוריות בפרוסת עוגה עלול להיות כ-1/3 מהארוחה כולה. מומלץ להעדיף קינוחים על בסיס פרי (סלט פירות, גלידת סורבה) או להסתפק בטעימה מהקינוח העשיר (פרוסת עוגה קטנה, כף גלידה). לאלה המתקשים לעצור - מומלץ להימנע מקינוח.

 

10. אין להישבר ויש להציב מטרות. גם אם מפריזים בארוחה אחת אין להרים ידיים ויש להמשיך כרגיל. שמירה על הדיאטה לאורך זמן מסייעת להתגבר על חוסר איזון נקודתי בהכנסה מול ההוצאה הקלורית. כמו כן, יש להתכונן מראש לכך שהמפגש בחג הוא בילוי.

 

על אף שלאוכל ולאכילה חלק נכבד בהנאה, כדאי להתרכז באווירה, במפגש החברתי ובשיחה. כשהריכוז הוא סביב הבילוי ולא סביב נושא האוכל, קל יותר לצמצם כמויות ולוותר על חלק מהמנות.


הכותבת היא דיאטנית קלינית רשת מועדוני הכושר Cloud 9 – Wellness Clubs




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אל תפריזו באכילת המתוק בארוחות החג
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים