שתף קטע נבחר
 

צפיחית בריבת חלב: עוגת דבש עם אגוזים וזיגוג שמנת

שלומי פדידה מכין עוגת דבש עשירה באגוזים, לחה ועם זיגוג יפהפה של ריבת חלב ושקדים. חגיגי ומיוחד לראש השנה? בהחלט

   (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

   (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קוגלהוף דבש עם אגוזים וזיגוג שמנת

מתכון של השף קונדיטור שלומי פדידה, "רולדין"

 

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:

1 כוס קמח

2 גודל M ביצים

80 גרם דבש

30 גרם ריבת תות

1/2 כוס סוכר

1/3 כוס מים חמים

1/2 כוס שמן אגוזים אפיולה

30 גרם אגוזים

1 כף סוכר חום

1 כפית קינמון

1 כפית סודה לשתייה

1/4 כפית ציפורן

 

לציפוי:

100 גרם שמנת מתוקה

100 גרם סוכר חום

100 גרם דבש

חצי מקל וניל

100 גרם ריבת חלב

 

אופן הכנה:

  1. בקערת מיקסר יוצקים מים ומוסיפים ריבת תות, דבש, סוכר לבן ומערבבים עד להמסת הסוכר. מוסיפים שמן וביצים, מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  2. מוסיפים קמח, סודה לשתייה , קינמון וציפורן ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  3. קוצצים את אגוזי המלך ומערבבים עם הסוכר חום.
  4. משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת או שמן ויוצקים את התערובת. מפזרים מעל את האגוזים והסוכר ומערבבים בעדינית לקבלת דוגמאת שיש.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות. מצננים 2-3 דקות מעט והופכים לצלחת הגשה כשהעוגה עדיין חמימה.
  6. מכינים את הציפוי ומגישים: מבשלים את כל המרכיבים עד אש בינונית ומביאים לרתיחה מבשלים 2 דקות נוספות ויוצקים על העוגה הפושרת/קרה. מפזרים מעל שקדים פרוסים קלויים ואבקת סוכר.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים שיתפרסמו ב-ynet אוכל מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן. 
  •  

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דודו אזולאי
    דבש דבש דבש. עוגת דבש
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים