צפיחית בריבת חלב: עוגת דבש עם אגוזים וזיגוג שמנת
שלומי פדידה מכין עוגת דבש עשירה באגוזים, לחה ועם זיגוג יפהפה של ריבת חלב ושקדים. חגיגי ומיוחד לראש השנה? בהחלט
(צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)
קוגלהוף דבש עם אגוזים וזיגוג שמנת
מתכון של השף קונדיטור שלומי פדידה, "רולדין"
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
1 כוס קמח
2 גודל M ביצים
80 גרם דבש
30 גרם ריבת תות
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס מים חמים
1/2 כוס שמן אגוזים אפיולה
30 גרם אגוזים
1 כף סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית ציפורן
לציפוי:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם סוכר חום
100 גרם דבש
חצי מקל וניל
100 גרם ריבת חלב
אופן הכנה:
- בקערת מיקסר יוצקים מים ומוסיפים ריבת תות, דבש, סוכר לבן ומערבבים עד להמסת הסוכר. מוסיפים שמן וביצים, מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
- מוסיפים קמח, סודה לשתייה , קינמון וציפורן ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- קוצצים את אגוזי המלך ומערבבים עם הסוכר חום.
- משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה מומסת או שמן ויוצקים את התערובת. מפזרים מעל את האגוזים והסוכר ומערבבים בעדינית לקבלת דוגמאת שיש.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40 דקות. מצננים 2-3 דקות מעט והופכים לצלחת הגשה כשהעוגה עדיין חמימה.
- מכינים את הציפוי ומגישים: מבשלים את כל המרכיבים עד אש בינונית ומביאים לרתיחה מבשלים 2 דקות נוספות ויוצקים על העוגה הפושרת/קרה. מפזרים מעל שקדים פרוסים קלויים ואבקת סוכר.
דבש דבש דבש. עוגת דבש
צילום: דודו אזולאי
מומלצים