יוקר הכשרות: יותר על מלון, מסעדות ומזון
חנות הירקות תשלם עוד 400 ש"ח, אולמות השמחות יוסיפו אלף שקלים וגם המרכולים ובתי המלון ישלמו יותר על הכשרות. הנפגע הישיר מייקור תעריפי שירותי הדת יהיה, בראש ובראשונה, ענף המזון הישראלי - ואת ההפרשים יספוג, כמו תמיד, הצרכן
הגזרות הכלכליות מגיעות גם אל גִזרת שירותי הדת בישראל: בעוד כחודש תכנס לתוקפה התייקרות מקיפה של כלל שירותי הדת, העלאה שאושרה במשותף על ידי שרי האוצר והדתות. שורת ההתייקרויות הצפויה תשפיע על כל משק בית בישראל, לאו דווקא דתי או יהודי, בעיקר דרך ענף המזון.
<< הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. כנסו >>
הנפגע הישיר מייקור תעריפי שירותי הדת, ובכללם מחיר ההשגחה – יהיה, בראש ובראשונה, ענף המזון הישראלי. מפעלי מזון ובכללם מאפיות, מעדניות ושירותי הסעדה יידרשו מעתה לשלם יותר תמורת שירותי ההשגחה בעסק שלהם. גם במרכולים, באטליזים ובחנויות הפירות והירקות יזנקו תעריפי שירותי ההשגחה מטעם הרבנות - וכל זה בעיצומה של עונת החגים.
מחיר השגחה על חנות קמעונית של ירקות או אטליז ירשום עלייה של 400 ש"ח, ויעמוד על 1,369 שקלים. מרכולים קטנים ישלמו 408 שקלים יותר בתעריף החדש, ומחיר ההשגחה בהם יהיה מעתה 1,808 ש"ח. את הפער בין מחירי הכשרות הישנים לחדשים, ישלם, בסופו של דבר, הצרכן הישראלי - מכיסו.
כמעט אלף ש"ח יותר להשגחה באולמות שמחות
על פי התעריפים החדשים, אפשרויות הבילוי וחגיגת השמחות של תושבי מדינת ישראל יהיו מעתה שמחים פחות - ויקרים יותר. בתי מלון ומסעדות ישלמו סכום גבוה יותר עבור שירותי השגחה. בהתאם לתעריף החדש, מסעדה המכילה בין 21 ל-50 סועדים, תשלם מעתה 743 ש"ח במקום 575. תעריף מופחת עבור מזנון קטן, בוטל כליל. בתי מלון קטנים (עד 70 חדרים) ישלמו 3,261 שקלים במקום 2,525, ואילו אולמות אירועים המכילים בין 451 ל-1,000 איש ישלמו 4,120 שקלים במקום 3,190 – הסכום ששולם עד כה.
גם בתי חולים, בתי אבות ומוסדות חינוך ישלמו יותר על שירותי השגחה - לרוב סכום של 2,267 ש"ח לעומת 1,755 שאותו הם נדרשים לשלם כיום.
מערך הנישואין והקבורה סופג אף הוא שורה של התייקרויות: רישום לנישואין עלה ב-175 שקלים, והוא עומד כעת על 775 ש"ח. תעודת רווקוּת תעלה, בהתאם לתעריף החדש, 39 שקלים יותר - ותעמוד על 174 ש"ח, לצד התייקרויות נוספות על מסמכים שונים ואישורי העתק מאושר.
"ההעלאה - בהתאם לעליית מחירים והצמדה למדד"
גם מחיר הטבילה במקווה יעלה. בהתאם לתעריף החדש, טבילה במקווה כלות תעלה מעתה 50 שקלים במקום 32, וטבילה רגילה עם חדר הכנה המצויד באמבטיה, תעלה לא פחות מ-30 שקלים לעומת המחיר הנוכחי, העומד על 16 שקלים בלבד.
הקבורה בישראל, שבמשך שנים נחשבה לשירות חינמי ושוויוני, מקבלת אף היא "תג מחיר". מלבד קבורה נטו בקומות, כל אופציה אחרת או נוספת תעלה לכם כסף. אפילו שירותים טריוויאליים כמו על "שימוש בבית הלוויות", אולם הספדים או טהרה למת, יעלו בעוד כחודש 300 ש"ח יותר, ב"עסקת הכול כלול".
בוטלה האפשרות לקבל הנחה או פטור מתשלום תמורת שירותים שמשפחת הנפטר לא נזקקה להם. שירות אחסון בקירור של המת יתייקר ב-60 שקלים למשך 24 השעות הראשונות, וב-100 ש"ח עבור 24 שעות נוספות, או חלק מהן. את ההתייקרות הזו מסביר המשרד לשירותי דת, בין היתר, כתוצאה של העלאת תעריפי החשמל בישראל.
במקביל שורת הגזרות שמנחיתים האוצר והמשרד לשירותי דת, מתרחבת שורת הזכאים להנחה בשיעור של 40%. לצד חייל בשירות סדיר, בן ישיבה וסטודנט, גם נכים, עיוורים או לקויי ראייה יהיו זכאים להנחות. עם זאת, סטודנטים או תלמידי ישיבה "מבוגרים" (מעל גיל 30), לא יהיו זכאים להנחה כלל.
המשרד לשירותי דת מסר בתגובה כי "יעלה בקרוב את האגרות השונות, ביניהן אגרת נישואין והטבילה במקווה. העלאה זו היא בהתאם לעליית מחירים והצמדה למדד, ושינויים שונים שחלו מאז עודכן התעריף ב-2003".
תעודת כשרות יקרה
מי יספוג את התייקרות ההשגחה?
צילום: חגי דקל, אבישי זיגמן
מומלצים