שתף קטע נבחר

 

רוב אמריקני עצום: לא להתערבות בסוריה

גם הטבח הכימי לא שכנע את האמריקנים. רק 9% סבורים כי על אובמה לפעול כעת, וגם אם יוכח שימוש בנשק כימי יש רוב למתנגדים. יום לאחר הטבח שוחח מזכיר המדינה קרי עם שר החוץ הסורי ודרש גישה למקום

בישראל מעריכים כי ארצות הברית תתקוף את סוריה , אבל אם אובמה אכן יחליט על כך, הוא יעשה זאת בניגוד גמור לדעת הקהל האמריקנית. מסקר של רויטרס ואיפסוס, שפורסם הלילה (יום א'), 60% מהאמריקנים מתנגדים נחרצות להתערבות בסוריה - על אף הדיווחים בנוגע לשימוש בנשק כימי נגד אזרחים במדינה. רק 9% סבורים כי על הנשיא ברק אובמה לפעול כעת.

 

עוד בנושא ארה"ב-סוריה:

 

אחוז התומכים בהתערבות אמריקנית גבוה יותר אם יוכח שאסד השתמש בנשק כימי - אך גם במקרה כזה יש רוב למתנגדים. 25% יתמכו בהתערבות אם יימצא האקדח המעשן, 46% יתנגדו. לפני שבועיים, לפני הטבח הכימי בפרברי דמשק, אחוז התומכים היה גדול יותר ועמד על 30%.

 

לקראת תקיפה? משחתת בדרכה לאזור

לקראת תקיפה? משחתת בדרכה לאזור

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בינתיים מתברר כי ארצות הברית לא באמת שתקה אחרי המתקפה הכימית. מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי קיים ביום חמישי שיחת טלפון נדירה עם שר החוץ הסורי וליד אל-מועלם, יום לאחר שמשטר אסד השתמש בנשק כימי בפרברי דמשק. לפי דיווחי האופוזיציה, יותר מאלף בני אדם נהרגו בטבח הכימי.

 

קרי הזהיר את אל-מועלם ודרש ממנו לאפשר לפקחי האו"ם הנמצאים בדמשק לבקר במקומות שבהם נפגעו אזרחים סורים מנשק כימי. גורם במחלקת המדינה אמר הלילה כי קרי ביקש להבהיר: "אם הם טוענים שלמשטר הסורי אין מה להסתיר, עליהם לאפשר גישה מיידית וללא הפרעה במקום לחסום גישה ולהעלים עדויות".

 

המשחתות מתקרבות לסוריה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המשחתות מתקרבות לסוריה(צילום: AFP)

 

בשיחה עם שר החוץ הסורי, התחייב קרי שגם אנשי האופוזיציה, מפקדי צבא סוריה החופשי, יבטיחו את שלומם של פקחי האו"ם אם יורשה להם לבקר בשטח. בממשל אובמה סבורים שנדרשת הוכחה חותכת לגבי האחראים לשימוש בנשק כימי כדי לקבוע את התגובה האמריקנית והבינלאומית לפשע.

 

לקרי היו בעבר קשרים מתוקף תפקידו כיו"ר ועדת החוץ של הסנאט עם אל-מועלם. הבכיר הסורי היה בשנות ה-90 שגריר סוריה בוושינגטון.

לקרי היו קשרים גם עם בשאר אסד עצמו, איתו הוא נפגש בדמשק זמן קצר לאחר השבעת אובמה כדי לבחון אפשרות לחידוש המשא ומתן לשלום עם ישראל.

 

היחסים בין שתי המדינות לא נותקו באופן רשמי, אולם מאז החלו הפעולות האלימות של משטר אסד נגד מפגינים נותק הקשר בין וושינגטון לדמשק. השגרירות האמריקנית בדמשק נסגרה לפני 18 חודשים, והשגריר האמריקני רוברט פורד עזב את סוריה. גם השגריר הסורי בוושינגטון עימאד מוסטפא עזב את ארה"ב, ובשגרירות הסורית בוושינגטון ממשיכים לפעול שלושה דיפלומטים בלבד. ארה"ב סילקה לפני כמה שבועות דיפלומט סורי רביעי שנחת בנמל התעופה הבינלאומי של וושינגטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
טומהוק ישוגר לדמשק?
צילום: MCT
צילום: AFP
קרי (ארכיון)
צילום: AFP
מומלצים