1/5 מההוצאות לחינוך משולמות ע"י ההורים
הוצאות הממשלה לחינוך הגיעו אמנם לשיא חדש, אבל ההורים ממשיכים לשלם סכומים גבוהים על קניית ספרי לימוד ושיעורים פרטיים. עוד בדו"ח הלמ"ס: ההוצאה השוטפת לתלמיד עולה עם העלייה בדרג החינוך
ההוצאה הלאומית לחינוך ממשיכה לעלות ובשנת 2012 היא הסתכמה ב-80 מיליארד שקלים, שהם 8.1% מהתוצר הגולמי. כך עולה מדו"ח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, המתפרסם בצהריים (יום א') לקראת פתיחת שנת הלימודים ביום שלישי. עוד עולה מהדו"ח כי חלה עלייה של 1.7% בהוצאה הלאומית לחינוך לנפש.
עוד כתבות בערוץ החדשות
סנדוויץ', סלולרי וחלומות. חוזרים ללימודים
כתב האישום מתאר: כך נעקץ ציון ברוך
ההוצאה הלאומית לחינוך בשנת 2012 עלתה ב-3.6%, בהמשך לעלייה של 3.1% בשנת 2011 ו-3.2% בשנת 2010.
ההוצאה השוטפת למוסדות חינוך קדם-יסודי, לבתי ספר יסודיים (כולל שיעורי השלמה) ולעל-יסודיים (כולל שיעורים פרטיים) הגיעה בשנת 2009 ל-68% מההוצאה הלאומית השוטפת לחינוך. מכלל זה 11% הופנו למוסדות חינוך קדם-יסודי, מגיל שלוש, 30% למוסדות חינוך יסודי ו-27% למוסדות חינוך על-יסודי. 21% הופנו למוסדות על תיכוניים וגבוהים, 4% הופנו לקורסים למבוגרים ו-3% הופנו לישיבות, בתי ספר תורניים ולימוד עברית ויתרת הסכום למוסדות אחרים.
מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מתברר עוד כי ההוצאה השוטפת לתלמיד עולה עם העלייה בדרג החינוך. הנתונים על התפלגות ההוצאה השוטפת לתלמיד לפי דרג חינוך בשנים 2009-2000 מראים כי עלות לימודיו של סטודנט גבוהה כמעט פי שניים מעלות לימודיו של תלמיד בחינוך העל-יסודי וכמעט פי שלושה מהעלות לתלמיד בחינוך הקדם-יסודי.
עוד עולה מהנתונים כי אשתקד 70.2% מההוצאה השוטפת של הממשלה, הרשויות המקומיות והמלכ"רים, ללא הסקטור העסקי, היו על הוצאות עבודה. 21.6% היו הוצאות על קניות של סחורות ושירותים ו-8.2% היו הוצאות תחשיביות על בלאי.
בשנה שעברה המגזר הממשלתי - הממשלה, הרשויות המקומיות ומוסדות ללא כוונת רווח ממשלתיים - מימן 81% מכלל ההוצאה הלאומית לחינוך. יתרת ההוצאה מומנה ישירות על ידי משקי הבית באמצעות תשלום שכר לימוד, קניית ספרי לימוד, שיעורים פרטיים וכן מתרומות ומענקים למוסדות חינוך שנתקבלו מהארץ ומחו"ל.
עוד עולה מנתוני הלמ"ס כי הממשלה, הרשויות המקומיות והמלכ"רים הממשלתיים מימנו 93% מהוצאות האוניברסיטאות - ללא מחקרים המתוקצבים בנפרד - ו-44% מההוצאות של מוסדות אחרים לחינוך גבוה ומוסדות חינוך על-תיכוניים.