בים, באוויר ובלי היבשה. כך יתקפו בסוריה
מפקדי צבאות ארה"ב ובריטניה כבר נערכים לתקיפה אפשרית בסוריה וה"דיילי מייל" הבריטי פרסם את בנק המטרות שלהם, בהם סמלי שלטון ומטוסי קרב. מי ישתתף בתקיפה ומהיכן תבוא מכת האש? המערב נגד מאגרי הנשק של אסד
משחתות הטומהוקים: זו המכה שמחכה לאסד
לקראת תקיפה בסוריה - כותרות אחרונות:
בכיר סורי: אם נותקף ישראל תהיה בטווח האש
דרמה בדמשק: אש נורתה לעבר פקחי האו"ם
מורד סורי בכיר: ישראל צריכה ללחוץ לתקיפה
11 בני משפחה פלסטינים נהרגו בדמשק
נכנסים לראש של הרודן: איך יגיב אסד לתקיפה?
בצמרת הפיקוד בצבאות ארה"ב ובריטניה מעדיפים פעולה מוגבלת תוך שימוש בנשק שניתן להפעילו ממרחק רב בשלט רחוק. פעולה זו מיועדת לנטרל את יכולתו של בשאר אסד להשתמש בנשק כימי, לפגוע בצבאו ולהימנע מאבידות בנפש. מי שיספק את המידע המודיעיני לפני הפעולה יהיו מל"טים שחגים מעל שמי סוריה ואף כוחות קרקעיים.
מטרות נוספות על הפרק יכולות להיות יחידות סוריות שעל פי הערכות ביצעו תקיפות כימיות. בשבוע שעבר דווח בתקשורת העולמית כי מי שביצעה את המתקפה הכימית שבה נהרגו ככל הנראה מאות בני אדם היא חטיבה 155 באוגדה 4 בצבא סוריה. מי שמפקד על אוגדה זו הוא לא אחר מאשר אחיו של הנשיא הסורי, מאהר אסד.
אם כן, בנק המטרות כבר קיים וכעת נותר רק להחליט מי יבצע את הפעולה הצבאית. על פי ה"דיילי מייל" הבריטי, התקיפות בסוריה יבוצעו מספינות מלחמה וצוללות שמוצבות במזרח התיכון או במפרץ הפרסי או ממטוסי קרב שנמצאים במרחק של מאות קילומטרים מהמדינה הערבית. בין הכוחות האמריקניים שכבר נמצאים באזור ניתן למנות ארבע משחתות שחמושות בטילי טומהוק שמסוגלים לפגוע במטרה ממרחק של 1,920 קילומטרים.
חיל האוויר האמריקני יכול גם לשלוח לסוריה מפציצים חמקניים מדגם B-2 שמסוגלים לפגוע קשות בבסיסי הצבא. מטוסים אלה, שבסיסיהם במדינת מיזורי, יכולים להגיע לכל מקום בעולם וזקוקים לתדלוק אחד בלבד. מטוסים אלה אינם נראים במכ"מים והם יכולים לשאת עליהם פצצות במשקל של כ-18 אלף קילוגרמים.
לארה"ב בסיסים רבים במזרח התיכון, שמכל אחד מהם היא יכולה להוציא לפועל מתקפה על סוריה. יתר על כן, לממשלו של ברק אובמה יש מערכות הגנה אווירית מדגם "פטריוט" בירדן, מדינה שגובלת עם סוריה של אסד.
גם לבריטים יש כוח אש לא קטן שבו ניתן להסתייע בהתקפה עתידית על סוריה. חיל הים המלכותי מחזיק בצוללות גרעיניות שמסיירות דרך קבע במי המזרח התיכון ומסוגלות לירות טילי טומהוק לטווחים ארוכים וקצרים. באשר לחיל האוויר הבריטי, הוא מחזיק במטוסי קרב מדגם טורנדו שבתיאוריה יכולים לגמוא מרחק של כ-6,720 קילומטרים - ממחוז נורפוק במזרח אנגליה ועד למטרות בשטח סוריה.
אם הבריטים יהיו מעוניינים לקצר טווחים הרי שהם יכולים, על פי ה"דיילי מייל", להציב את מטוסיהם בקפריסין ולבצע משם תקיפות בשטח סוריה ולהרוס תחנות מכ"ם, סוללות טילי נ"מ וקווי אספקה תוך שימוש בטילים מונחים מדויקים. טילי Storm Shadows, למשל, מגיעים לטווח של 240 קילומטרים ומאפשרים לחיל האוויר הבריטי לתקוף בעומק שטח סוריה מבלי להסתכן בקרבה יתרה למערכות הגנה מפני טילי נ"מ.
ובינתיים בסוריה, אש נורתה לעבר הפקחים שהגיעו לאזור שבו משטרו של אסד תקף בנשק כימי את מעוזי המורדים. הירי אירע לאחר שהבוקר נפלו שני פצמ"רים באזור מלון בדמשק שבו נמצאים פקחי האו"ם והיום אמורים להתחיל בבדיקת השימוש בנשק כימי בפרברי הבירה.
דובר מטעם האו"ם סיפר כי "צלפים ירו לעבר הרכב שנמצא בשימוש של הפקחים ופגעו בו. הרכב נורה כמה פעמים באזור החיץ". הדובר ציין עוד כי הרכב שנורה הוצא מכלל שימוש ובשל כך המתינו הפקחים לרכב חלופי.
Read this article in English