שתף קטע נבחר
 

מגיע להם את הטוב ביותר: כריכים לביה"ס

לכבוד פתיחת שנת הלימודים: קבלו את הסנדוויצים הכי קלים להכנה והכי טעימים שיצרנו במיוחד בשבילכם בשיתוף השף גולן גורפינקל (מסעדת "דלאל"). הכינו את בלוטות הטעם

רגע לפני שאתם מורחים לילדים שלכם את אותו ממרח שוקולד מוכר על הלחם או גודשים אותו בגבינה משעממת, תעצרו לרגע ותחשבו איך אפשר לגוון אותו, ובקלות.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

"אני חושב שחשוב לגוון לילד את הסנדוויץ', ושהוא יבחר את מה שהוא רוצה לאכול. שיידע שקיימים עוד דברים חוץ משוקולד", אומר גולן גורפינקל, השף של מסעדת "דלאל".

 

"בילדותי שההורים שלי הכינו עבורי סנדוויצ'ים רבים ומיוחדים, כשהאהוב עליי באותה תקופה היה סנדוויץ' קציצות . היום הסנדוויץ' האהוב עליי הוא סנדוויץ' פשוט עם חביתה וחומוס".

 

גורפינקל שיתף וסיפר כי מדי בוקר הוא מכין ומשקיע בסנדוויצ'ים לבתו, אותם הוא מכין לעיניה. "חשוב שהילדים ייחשפו לטעמים ולמוצרים, שייגעו וייראו, כדי שיהיה להם חיבור עם האוכל. ככה אנחנו גם מאתגרים אותם, כדי שירצו לטעום ולהיחשף לדברים חדשים".

 

קרואסון עם חביתה וסלמון - יש מצב שהוא ישמח ללכת לבית הספר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קרואסון עם חביתה וסלמון - יש מצב שהוא ישמח ללכת לבית הספר(צילום: ירון ברנר)

 

ומה לגבי זמן ההשקעה בהכנה? "הכל שאלה של רצון. לא צריך הרבה זמן בשביל להכין חביתה או לטגן חציל ואם רוצים אין זו אגדה", אומר גורפינקל.

 

לכבוד פתיחת שנת הלימודים, ביקשנו מגולן שיכין עבור ההורים והילדים כריכים מושקעים, שישדרגו את ארוחת העשר. הנה הם לפניכם.

 

לחם דגנים, חצילים, גבינת מוצרלה ומלפפון בצד

 

המלצת השף: חשוב לטגן את החצילים לילה קודם על מנת לא לבזבז זמן בבוקר, לאחר מכן יש לספוג אותם קלות מהשמן. אפשר להוסיף עלי חסה שטופים וטריים, לשמירת הפריכות של עלי החסה אפשר לעטוף אותם בנייר(חשוב לא לסגור) ולחכות כמה דקות ואז להניח במקרר.

 

המרכיבים: 

לחם דגנים טרי

3 פרוסות חצילים

גבינת מוצרלה או קשקבל - לפי הטעם

פרוסות מלפפון טרי - לא חובה

בזיליקום, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:
  1. חותכים דק את החציליםׁ(כדי שלא יהיו שומניים מידי) ומטגנים אותם בשמן זית במשך כמה דקות עד היותם זהובים.
  2. שמים גבינת מוצרלה או קשקבל ומלפפון.

 

עם חצילים וקשקבל (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
עם חצילים וקשקבל(צילום: ירון ברנר)

 

לחם דגנים, פלפל קלוי, גבינת לבנה, חצילים ובצל ירוק

 

המלצות השף: כדי שהבצל יהיה בעל טעם פחות חריף ודומיננטי, יש לקחת מים רותחים ולשפוך על הבצל הירוק, דבר זה מפיג מהבצל את החריפות שבו ואת טעמו העז. לאחר מכן ניתן לתבל את הבצל במלח ובלימון, כדי שישמור את הטעם שלו אפשר להניח במקרר.

 

ועוד משהו:  בעת הכנת סנדוויץ' עם גבינות, כדאי לבחור גבינות שלא מכילות חומר משמר.

 

המרכיבים: 

 

לחם דגנים

3-4 רצועות דקות של פלפל קלוי

גבינה לבנה

3 פרוסות חצילים

בצל ירוק, חתוך דק

 

אופן ההכנה:

  1. אוספים את כל החומרים ומניחים בתוך נייר פרגמנט/ כסף.
  2. בבית הספר הילד יכול לקחת את כל המוצרים ולשים אותם בתוך לחם הדגנים לפי הסדר שהוא מעדיף.

 

מכינים הכל בנייר כסף ומכניסים לכריך בשעת הארוחה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מכינים הכל בנייר כסף ומכניסים לכריך בשעת הארוחה(צילום: ירון ברנר)

 

 

כריך חזה עוף עם חרדל, ירקות ופפריקה

 

המרכיבים: 

לחם לבן

נתח חזה עוף, פרוס למספר הכריכים הרצוי

חרדל (עדיפות לגרגירי חרדל)

ירקות שונים

פפריקה

מיונז דל שומן

 

אופן ההכנה:

  1. מתבלים את חזה העוף במעט פפריקה ומלח. עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 20 דקות - אפשר לעשות זאת לילה לפני כמובן. בבוקר נתח חזה העוף יהיה דומה לנתח פסטרמה - פורסים ממנו פרוסות מהצד. 

 

חזה עוף עם נגיעות חרדל (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חזה עוף עם נגיעות חרדל(צילום: ירון ברנר)

 

 

סלט פסטה עם זיתים ובצל

המרכיבים: 

1-1.5 כוסות פסטה מבושלת

זיתים

בצל לבן, קצוץ דק-דק - לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
  2. כשהפסטה מתקררת חותכים אותה דק-דק, ומוסיפים לפי טעם ובחירה את הזיתים והבצל.

 

כל כך פשוט וכל כך משביע (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
כל כך פשוט וכל כך משביע(צילום: ירון ברנר)

 

המלצת השף: כל הירקות והמרכיבים צריכים להיחתך דק על מנת שהמפגש ביניהם לא יהיה חזק ובעל טעם חזק מידי, דבר כזה מותיר את המרכיבים באיזון והמפגש ביניהם יהיה עדין וטעים.

 

קרואסון במילוי חביתה וסלמון מעושן

למי שאוהב, ולילדים שאוהבים גבינה לבנה, אפשר לצרף בכלים חד-פעמיים, או בקופסה, גבינה לבנה והילד בהפסקת האוכל כבר ימרח את הגבינה על הכריך שלו. 

 

המרכיבים: 

קרואסון

1 פרוסה של סלמון טרי (ניתן לקנות סלמון פרוס)

חביתה מביצה אחת טרופה

גבינה לבנה

ירקות שונים

 

אופן הכנה:

  1. מכינים חביתה עם מעט שמן.
  2. פותחים את הקרואסון ומניחים, לפי הסדר: חביתה ופרוסת סלמון. מוסיפים ירקות שונים לבחירה, חתוכים דק-דק.

 

קרואסון עם חביתה וסלמון (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קרואסון עם חביתה וסלמון(צילום: ירון ברנר)

 

  • גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת "דלאל". שבזי 10, תל אביב. 03-5109292

פורסם לראשונה 26/08/2013 23:56

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
לחם דגנים, חצילים, גבינת מוצרלה ומלפפון בצד
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
סלט פסטה, זיתים, בצל
צילום: ירון ברנר
מומלצים