עיראק משנה פניה: ניתוחים פלסטיים על הכף
מה לא עשו אנשי הדת המובילים בעולם הערבי כדי לשים קץ לתופעה של נשים וגברים הנוהרים אל המנתח הפלסטי כדי לייפות מעט את חזותם? אבל קרב בין שתי חברות פרלמנט בעיראק חושף שוב את האמת: כשרוצים להיות יפים יותר, גם ההלכה היא לא פקטור. ולא תאמינו מהי המדינה הערבית הכי מנותחת
זה לא שבישראל הדיונים והוויכוחים על התקציב נעימים לאוזן או שתוצאותיהם לרוב משביעות רצון, אבל כאן לפחות נשמרת נימה עניינית משהו. בעיראק מפליג בימים האלה הדיון על כספי הציבור למחוזות הביזאר, כשעל הכף מוטלים לא רק תדמיתו של הפרלמנט העיראקי - אלא גם פניו. חברי פרלמנט מאשימים את עמיתיהם כי קיבלו מענקים או הלוואות מתוך תקציב המדינה למטרות אישיות, ובקרב תקשורתי בפרופיל גבוה שהתגלע שם בימים האחרונים בלטה מחוקקת אחת שהאשימה את חבריה המחוקקים כי הם משתמשים בכסף הזה אפילו לניתוחים פלסטיים.
חלון למזרח התיכון - הכתבות האחרונות:
- בלי עישון וגרעין: מפלגת ירוקים ראשונה בירדן
- הזמיר של לבנון הפך ללוחם ג'יהאד
- הטוויטריסט המסתורי שמשגע את סעודיה
- כפר המוות: "מוכרים גופות איראנים כדי להתקיים"
- כפר המוות: "מוכרים גופות איראנים כדי להתקיים"
עאליה נסיף השמיעה את הטענה נגד חברי וחברות פרלמנט בסיעה, שבה הייתה חברה עד שערקה עם כמה חברי פרלמנט אחרים לסיעה אחרת תחת השם "אל-עראקיה אל-חורה". נסיף טענה כי "הניתוחים הפלסטיים הקוסמטיים של חלק מחברי הפרלמנט נעשים באופן של משוא פנים. הכספים שחברי פרלמנט עיראקים שילמו על ניתוחים פלסטיים קוסמטיים נמשכו במסגרת הלוואה".
מי שהוצבה יותר מכולם על הכוונת של נסיף היא חברת הפרלמנט וואסל סלים, הנמנית עם סיעת "מאוחדים". חברת הפרלמנט סלים אמרה בתגובה כי "הטענות האלה הן חלק מקמפיין מכוון שישנן מטרות מגוונות שמניעות אותו ושנועד להזיק לפרלמנט. בזמן שיש חברי פרלמנט שהדאגה העיקרית שלהם היא לשרת את האנשים, יש חברי פרלמנט שהדאגה העיקרית שלהם היא לפעול על פי אג'נדות ידועות כדי להוציא לשון הרע". היא גם הגיבה על הטענות שהופנו נגדה אישית ואמרה: "לא קיבלתי מהפרלמנט שום סכום במסגרת הלוואה או מענק ולא עשיתי ניתוח פלסטי. אם הייתי מקבלת סכום מהפרלמנט הייתי משפצת את הבית שלי שפוצץ בפיגוע במוסול במקום לעשות ניתוחים פלסטיים".
ראש הסיעה שבה חברה נסיף הוא יו"ר הפרלמנט אוסמה א-נג'יפי. אל-נג'יפי עצמו נתון בתקופה האחרונות לביקורת חריפה הן בפרלמנט והן בתקשורת, על רקע העובדה שלפי הדיווחים עבר ניתוח באוזנו בטורקיה על חשבון המדינה. בכיר ברשימה העיראקית הממונה על נושא הכספים בפרלמנט הכחיש זאת וטען כי מדובר בהוצאה מכיסו האישי של א-נג'יפי.
הוא טען כי הביקורת נגדו הושמעה במסגרת תעמולת בחירות: "חלק מחברי הפרלמנט שלא תורמים שום דבר מנסים לנצל את העם ולרכוב על גל כדי לשפר את תדמיתם אפילו אם זה על חשבון האמת ואפילו אם זה גורם להתרסקות פוליטית של אחרים", האשים. על נושא הניתוחים הפלסטיים הקוסמטיים אמר: "מה שנטען לגבי ניתוחים פלסטיים קוסמטיים והוצאת כספים במסווה של הלוואות הוא משולל יסוד, כיוון שאין סעיף להלוואה במושב הזה".
מבין ההאשמות במעילה שניתן להפנות כלפי פוליטיקאים בעולם הערבי, טענות לניתוח פלסטי הן מהמביכות ביותר שאפשר להשמיע מבחינתם. חבר הפרלמנט המצרי אנוואר אל-בלכימי, ממפלגת "א-נור" הסלפית האיסלאמיסטית שזכתה במקום השני בבחירות בשנת 2012, נאלץ אשתקד להתפטר אחרי שהתברר כי שיקר כשטען שנחבל בפניו בשעה שמכוניתו נגנבה, אף שבפועל הוא החלים מניתוח פלסטי באפו.
תחנות טלוויזיה במצרים ראיינו אז את-בלכימי בבית החולים, ופניו נראו חבולות ועטופות בתחבושת לבנה. אלא שבהמשך הוא עבר תשאול בקרב גורמים רשמיים במפלגתו שאינם רואים בעין יפה ניתוחים שכאלה מטעמים הלכתיים. הם גילו כי טענותיו היו שקריות והוא נאלץ לפרוש. אחת הסיבות המרכזיות שבגינה הסלפים מתנגדים לניתוחים הפלסטיים היא שהם רואים בכך ניסיון להתערב ביצירתו של האל.
אנשי דת בכירים ניסו בשנים האחרונות לבלום את העלייה בביקוש לניתוחים פלסטיים בעולם הערבי, בעיקר בקרב נשים במדינות כמו ירדן, סוריה ולבנון. בשנת 2009 הוציא המופתי של ירדן פסק הלכה האוסר ניתוחים שנועדו לשפר את המראה החיצוני, גם כן משום שהדבר נחשב בעיניו לניסיון לשנות את יצירתו של אללה. בסעודיה פרסם בשנת 2011 המופתי הכללי פסק הלכה משלו האוסר ניתוחים פלסטיים שאין להם
הצדקה דחופה, כמו למשל כוויות. לעיתון "אל-עוכאז" אמר אז כי "אין הצדקה הלכתית לניתוח פלסטי, גם אם הבעל או האישה חפצים בכך. זה אסור מבחינה הלכתית".
אלא שפסקי ההלכה מסוג זה לא קידמו כנראה את האג'נדה של אנשי הדת. לאחרונה פורסם בתקשורת הערבית כי לפי נתוני האגודה הבינלאומית לניתוחים פלסטיים קוסמטיים, סעודיה נמצאת במקום הראשון בעולם הערבי במספר העוברים ניתוחים שכאלה. לפי הנתונים ישנה עלייה בביקוש של נשים סעודיות לניתוחים מסוג זה, במיוחד בקרב צעירות בנות 30-19. סעודיה גם נכללת ברשימת 25 המדינות בעולם כולו, לא רק זה הערבי, שבהן שיעור הניתוחים הפלסטיים הוא הגבוה ביותר.