שתף קטע נבחר

כך תצלחו את החגים בלי מינוס בחשבון

חגי תשרי מביאים עמם לא רק שנה חדשה, אלא גם הוצאות על מזון, נסיעות ומתנות, ורבים עדיין סוחבים את התשלומים מחופשת הקיץ. איך מתמודדים?

זה עתה הסתיימו חודשי הקיץ ואנו עומדים לפני תקופת החגים. כידוע, לצד האווירה החגיגית, תקופת חגי תשרי טומנת בחובה גם הוצאות לא מעטות. אם לא די בכך, רבים מאיתנו טרם סיימו לשלם את ההוצאות המתחייבות מתקופת חופשת הקיץ.

 

 

על מנת לצלוח תקופה זו בצורה הנכונה והקלה ביותר, קיבצנו עבורכם מספר הצעות ורעיונות אשר יסייעו לכם להיערך מראש לימים אלו הבאים עלינו לטובה, ויסייעו לכם גם בימי השיגרה שאחריהם.

 

רשימת הכנסות והוצאות

הכינו לעצמכם רשימה מפורטת ככל שניתן של כלל הכנסות המשפחה, ושל כלל ההוצאות הקבועות בכל חודש. רשימה זו תהווה את הבסיס לבניית תקציב ההוצאות החודשי.


ההוצאות הקבועות יכללו: החזר משכנתא/תשלום שכר דירה, הוצאות על מזון, תשלומים עבור אחזקת הבית (חשמל, טלפון, ארנונה), שכר לימוד, ביטוח, דלק, החזרי הלוואות וכדומה.

 

כעת, נסכם את הרשימות שהוכנו, ונוכל להגיע למסקנה ברורה לגבי יתרת ההכנסה הפנויה בכל חודש. יתרה זו הינה הבסיס לבניית תקציב ההוצאות הנוספות אשר אתם מעונינים לבצע בתקופה זו.

 

מה עושים עכשיו?

  • החליטו מראש כמה חודשי הכנסה פנויה אתם מעונינים לנצל לטובת ההוצאות הנוספות. סכום זה יהווה את התקציב לתקופה זו.

 

  • הכינו רשימה של סעיפי ההוצאות הנוספות כגון: מזון, מתנות, ביגוד וכדומה.

 

  • הגדירו מתוך התקציב סכום מיועד לכל אחד מהסעיפים הללו.

 

  • הכינו רשימה של ההוצאות שבוצעו בפועל מול התקציב שהגדרתם, ועדכנו אותה עם כל קניה שבצעתם.

 

  • אם אתם מזהים שהסכום הכולל עולה על התקציב, נצלו את אפשרות הרכישה בתשלומים אשר קיימת כיום בכל הרשתות. חשוב - יש להפריד בין הוצאות חד פעמיות כגון קניית ספרים לבית ספר, טיול לחו"ל או חופשה בארץ, לבין ההוצאות השוטפות של הבית. אנו ממליצים לממן את ההוצאות החד פעמיות בתשלומים.

    כך למשל, הספרים והציוד לבית הספר משמשים אותנו לכל אורך השנה, ולכן הקניה צריכה להיות משולמת לאורך השנה ולא בתשלום אחד - דבר שיגרור את המשפחה לחריגה ממסגרת התקציב ולמינוס גדול יותר בבנק.

 

  • לחילופין, פנו לבנק ובקשו הלוואה זמנית בגובה סך ההוצאות הנוספות. הלוואות לחגים הינן זולות בדרך כלל מהלוואות רגילות. את ההלוואה תפרעו בכל חודש מתוך ההכנסה הפנויה.

 

  • בקשו מהבנקאי שלכם כי יחשב עבורכם את ההחזר החודשי הצפוי בגין ההלוואה שהועמדה לכם. במידה וסך ההחזר החודשי עולה על ההכנסה הפנויה החודשית בקשו מהבנקאי להגדיל את מספר התשלומים.

 

  • ועוד טיפ קטן: כיום, תרבות הקניות בישראל הינה שימוש מסיבי בכרטיסי אשראי. בידקו את התאריכים בחודש בהם חשבון הבנק מחויב בגין רכישות בכרטיסי אשראי. במידה ותאריכים אלו הם לפני תאריך זיכוי המשכורת, בקשו מהבנקאי לשנות את תאריך החיוב של כרטיסי האשראי לימים שלאחר זיכוי המשכורת. בכך תמנעו חריגות מיותרות בחשבון הבנק.

 

  • והכלל החשוב מכל: אל תפתיעו את הבנקאי שלכם. שתפו אותו מראש בכל התכנונים שלכם והכינו ביחד איתו תכנית היערכות מסודרת. כך תצלחו את תקופת הקיץ והחגים בשלום.

 

הכותב הוא מנהל מחלקת אשראי בנקאי בפירמת הייעוץ הפיננסי אלוני-האפט

 


פורסם לראשונה 28/08/2013 18:48
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים