שתף קטע נבחר

 

זרים בלי מסכות מגן: "גם אנחנו מפחדים"

220 אלף זרים אינם מצוידים בערכות המגן. לאגוהסט ברהמה, שהגיע מאריתריאה לפני 6 שנים, נאמר שלא יקבל מסכה כי אינו אזרח ישראלי: "צריך לדאוג גם לנו"

הדיווחים על תקיפה אפשרית של ארצות-הברית בסוריה הובילו לנהירה של אזרחי ישראל לתחנות חלוקת ערכות המגן , אך מה יעלה בגורלה של אוכלוסיית העובדים הזרים? "כמו הישראלים גם אנחנו מפחדים. אין לי מסכת מגן או מקלט בבית ולכן אני דואג", אמר אתמול (יום ג') אגוהסט ברהמה, מבקש מקלט אריתריאי שהסתנן לישראל לפני כשש שנים ומתגורר בירושלים.

 

ברהמה מספר שבימים האחרונים הוא ביקש לבדוק את האפשרות לקבל ערכת מגן בתחנת חלוקה, אך הוא נענה בשלילה משום שהוא אינו אזרח ישראלי. "המדינה יודעת שיש כאן הרבה זרים בלי הגנה והיא הייתה צריכה לחשוב על זה", אומר ברהמה. "אני מבקש שידאגו גם לנו גם אם נצטרך לשלם כסף בשביל זה".

 

ברהמה בן ה-30 מפחד שיחווה מלחמה נוספת לאחר זו שחווה באריתריאה. "אנחנו שומעים את החדשות וחוששים מאפשרות של מלחמה שתגיע גם לכאן. אני מקווה מאוד שהמלחמה לא תרדוף אותי", אמר.

 

עומס בתור לערכות המגן בתל אביב    (צילום: מוטי קמחי)

עומס בתור לערכות המגן בתל אביב    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

הדיווחים על התקיפה האמריקנית המתקרבת בסוריה הביאו לעלייה חדה במספרם של האזרחים שהגיעו בימים האחרונים לתחנות החלוקה לערכות המגן.

 

אף שפיקוד העורף לא פרסם הנחיות חדשות, ב"דואר ישראל" דיווחו שמרכזי החלוקה תוגברו בעשרות עובדים בכל רחבי הארץ כדי לעמוד בעומס. מנתונים שפורסמו בדו"חות של מבקר המדינה והמשרד להגנת העורף עלה כי לכ-40% מהאוכלוסייה בישראל אין ערכות מגן. הדו"חות התריעו על הפערים לעומת הבטחות שנקבעו בהחלטות ממשלה.

 

בתגובה לדו"ח המבקר על מוכנות העורף שפורסם בחודש שעבר, אמרו במשרד הביטחון שעל אף הפערים במלאי, קיימת כמות משמעותית של ערכות שעדיין בתוקף וניתן יהיה לחלקן בהתאם להתפתחויות בטווח הקצר. עם זאת, עדיין לא ברור כיצד תושלם ההצטיידות של אזרחי ישראל ומה יעשו לגבי 220 אלף זרים, בהם 55 אלף מבקשי מקלט, עובדים זרים ותיירים שאשרתם פגה.

 

מחלקים ערכות מגן בחיפה (צילום: אחיה ראב"ד) (צילום: אחיה ראב
מחלקים ערכות מגן בחיפה(צילום: אחיה ראב"ד)

 

ראש מועצת בית אריה אבי נעים אומר כי לזר במדינת ישראל סביר להניח שאין פתרון במקרה חירום. "רוב הזרים מרוכזים במרכזי הערים שעלולות לספוג את מרב הפגיעה. חלקם הגדול ישן בבתים ללא ממ"דים ולכן חשיפה של האוכלוסייה הזאת לפגיעה היא גדולה מאוד", אומר נעים.

 

נעים, שמשמש גם כיו"ר ועדת הביטחון במרכז השלטון המקומי, הוסיף כי "גם האחריות היסודית של מדינת ישראל לאזרחיה שלה לא מתקיימת ולכן חשוב לומר ש'עניי עירך קודמים'".

 

מנכ"לית מוקד הסיוע לעובדים זרים, רעות מיכאלי, מותחת ביקורת על התנהלות המדינה ואומרת כי גם הפעם כמו בפעמים קודמות, הרשויות לא עוסקות בהסברה או בחלוקת ערכות לאוכלוסיית המהגרים.

 

"לא ברור מה יעשו מהגרי עבודה המטפלים בקשישים או מבקשי מקלט שמנקים את רחובות תל אביב בעת חירום", אמרה מיכאלי. "הרשויות צריכות לזכור שמדובר באנשים שחיים איתנו ולכן קיימת חובה להגן גם עליהם אם מתפתח איום".

 

מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "פיקוד העורף נערך כל עת להכנת תושבי מדינת ישראל לשעת חירום בצורה המיטבית. תוכנית חלוקת ערכות המגן מיועדת לאזרחי מדינת ישראל ובשעת חירום תיערך הערכת מצב, שלפיה יוחלט על חלוקת הערכות לאלו השוהים במדינה ללא אזרחות ישראלית. במסגרת ההיערכות, ניתן דגש הסברתי במגוון שפות גם באתר פיקוד העורף ובמוקד 104".

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישג שאר-ישוב
חלוקת ערכות מגן בת"א
צילום: אבישג שאר-ישוב
מומלצים