שתף קטע נבחר

דברים שיכולים להרוג אתכם בבית

כשאומרים "להרגיש בבית" מתכוונים לתחושה ששום דבר רע לא יכול לקרות. אולם בכל בית אורבות לא מעט סכנות כמה צעדים יעזרו להימנע מהן

הבית שלנו הוא לכאורה המקום בו כולנו מרגישים הכי בטוח, אולם לעתים קרובות אנו שומעים על אסונות קטלניים שהתרחשו דווקא בסביבה המוכרת כל כך. הכיריים, האמבטיה, השקעים החשמליים, המרפסת ואלמנטים רבים נוספים הנמצאים בסביבת המגורים שלנו עלולים להתגלות כמלכודות מוות. בדרך כלל אנו שמים לב לפוטנציאל הקטלני שלהם רק לאחר שמתרחש אסון. הקפדה על כללי הבטיחות תמנע את האסון הבא.

 

 

בכל בית סכנה (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
בכל בית סכנה(צילום: עופר עמרם)

 

סכנה מחשמלת

אתם ניגשים למטבח להכין לעצמכם ארוחת בוקר קלה, לוקחים פרוסת לחם, פונים לטוסטר וברגע שאתם נוגעים בו, אתם חוטפים את המכה. זרם חשמלי בעוצמה קטלנית חולף דרך גופכם. זה יכול לקרות לכל אחד. קצר בטוסטר גרם להצטברות של מתח ותקלה בהארקה גורמת לכך שהמתח לא ייפרק לאדמה. לדברי החשמלאים עומר קסירר ונאדר סאייג חברת ON חשמל, הארקה לא תקינה היא אחת הסכנות הגדולות ביותר בהפעלת מכשירי חשמל ביתיים. היעדר הארקה מבטל גם את פעילותו של מפסק הפחת ומותיר אתכם, במקרה של קצר במכשיר חשמלי, לספוג את כל עוצמת המתח שהצטברה בו. בעלי המקצוע ממליצים לבדוק את מפסק הפחת, להקפיד על התקנה של לוח חשמל תקני ועל בידוד איכותי של כל חוטי החשמל בבית.

 

דליפה קטלנית

בניגוד למה שרבים נוטים לחשוב, הסכנה האמיתית בדליפת הגז היא לא שאיפת הגז לריאות. "זה לא מאוד בריא", אומר טכנאי הגז אליהו שפירא, "אבל גם לא מאוד מסוכן". הסכנה האמיתית היא התפוצצות הגז שדלף. לדברי שפירא הסיבה העיקרית לדליפה של גז היא "צנרת לא תקינה ומכשירים לא תקינים". לדבריו, "חברות הגז מחויבות לערוך בדיקה תקופתית של המערכת כל חמש שנים". ניתן בהחלט לסמוך על הבדיקה הזו, אולם בכל מקרה שבו תשימו לב לריח של גז בבית, מומלץ לסגור את ברז הגז הראשי ולפנות לבעל מקצוע מוסמך שיאתר את התקלה ויטפל בה.  

 

עוד בנושא:

רשת החשמל שורפת לכם מכשירים?

כמה תעלה לכם החלפת אריחים באמבטיה

מה מסתתר מאחורי הסורגים שלכם?

 

סיכון רטוב

החלקה באמבטיה יכולה להיראות כמו מחזה קומי, אולם תוצאותיה עלולות להיות לא מצחיקות כלל. מפגש בין הראש לכיור או לרצפה עלול להסתיים בפציעה חמורה. השיפוצניק אייל מעברי מחברת "אייל שיפוצים וצבע" ממליץ לרצף את חדר האמבטיה במרצפות אנטי-סליפ מחוספסות, המיועדות במיוחד למניעת החלקה. באמבטיה עצמה מומלץ להדביק מדבקות גומי שימנעו החלקה. בנוסף יש חשיבות עליונה להתקנת שקעי חשמל עמידים למים בחדרי הרחצה ובמטבח למניעת התחשמלות.

 

האינסטלטור יגאל טל מחברת "מצוינות שירותי אינסטלציה" מוסיף: "אם אפשר להימנע מהתקנת שקעי חשמל בחדר האמבטיה, זה עדיף, או להתקין שקעים עמידים למים בתוך אחד הארונות בחדר האמבטיה". סכנה נוספת האורבת בחדר הרחצה היא כוויות ממים רותחים. הפתרון היחיד הוודאי לדברי טל הוא פשוט: "לא להשאיר ילדים קטנים באמבטיה ללא השגחה".

 

פחד גבהים

נפילה מגובה רב היא אירוע נוסף העלול להסתיים בהתרסקות ואסון. לכן יש להתקין סורגים ומעקות בצמוד לחלונות, למדרגות, למרפסות ולכל מקום שאפשר ליפול ממנו. המסגר אליהו דרעי מחברת "אבניה ברזל" מסביר כי יש תקנים בנושא ורוב הקבלנים עומדים בהם. מעקה מדרגות

תקני צריך לדבריו להיות בגובה של 80 סנטימטר מהנקודה הגבוהה ביותר של המדרגה.

 

המרחק בין סורג לסורג צריך לעמוד על עשרה סנטימטרים כדי למנוע מילדים להכניס את הראש ולהילכד, אולם מסגרים ונפחים יצירתיים נוטים לפעמים לייצר מעקות המאפשרים הכנסת ראש של ילד, אף שהם עומדים בתקן. בנוסף ממליץ דרעי לשים לב שאין בסורג חלקים אופקיים היכולים לשמש כסולם וכי הם מעוגנים כראוי לקירות.

 

זהירות - רעל

מזיקים או חרקים פוגעים במקרים רבים באיכות החיים שלנו. האם שימוש בחומרי הדברה נגדם עלול להזיק לנו? "החומרים של היום הרבה פחות מסוכנים מאלה שהיו לפני 20 שנה", אומר המדביר יורי פונומריוב מחברת "ורד הדברות". לדבריו  כבר הוציאו חומרים שמכילים זרחן אורגני מחוץ לחוק. הוא לא נתקל בעשר השנים האחרונות במוות של חיית בית כתוצאה מריסוס נגד מזיקים, על אחד כמה וכמה במוות של בני אדם, אך הוא מבקש להזכיר שגם חומרי ההדברה שאנחנו רוכשים עצמאית הם רעלים מסוכנים. בכל מקרה פונומריוב ממליץ להתנהג עם חומרי הדברה בדיוק על פי הוראות היצרן שעל האריזה, להרחיק אותם ככל האפשר ממגע ידם של ילדים ובמקרה של מגע עם העור או חלילה בליעה של אחד מהחומרים הללו, למהר ככל האפשר לקבלת טיפול מקצועי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים