שתף קטע נבחר
 

בגלל המתיחות בסוריה: נאסד"ק איבד 2.2%

תגובות שרשרת לחששות מפעולה צבאית: אחרי הירידות בבורסות אירופה וול סטריט ננעלה בירידות - דאו ג'ונס ירד ב-1.1%, S&P 500 איבד 1.6%. הנפט נסק ב-2.9%, הזהב זינק ב-2%. התשואה על אג"ח ארה"ב ירדה ל-2.72%. מדד הפחד זינק ב-12.5%

אפקט סוריה היכה בבורסות העולם, והלילה גם בוול סטריט: המסחר בבורסות של ניו יורק ננעל היום (ג') בירידות על רקע החששות מפעולה צבאית בסוריה - לאחר אישור רשמי מצד ארה"ב כי משטר אסד השתמש בנשק כימי, והאיום בתגובה חריפה. קודם לכן ננעלו בורסות אירופה בירידות. מדד הפחד זינק ב-12.5%.

 

מדדי מניות

מדד דאו ג'ונס ירד ב-1.14% ל- 14,776.13 נקודות, מדד נאסד"ק ירד ב-2.16% ל-3,578.52 נקודות ומדד S&P 500 ירד ב-1.59% ל-1,630.48 נקודות. 

 

ברקע המסחר

העיניים נשואות למזרח התיכון. לאחר שאתמול אישר מזכיר המדינה ג'ון קרי כי סוריה אכן השתמשה בנשק כימי, הפרשנים צופים תגובה מצד ארה"ב. כמו פעמים רבות בעבר, החששות מפעולה צבאית של ארה"ב אינן בשורה טובה לשווקים, שכצפוי מגיבים בירידות. באירופה ננעלו כל בורסות היבשת בירידות: דאקס הגרמני ירד ב-2.3%, קאק הצרפתי איבד 2.4%, הפוטסי הבריטי נחלש ב-0.8%. מגזר הפיננסים הוביל את הירידות בחלק גדול מהמדינות.

 

עוד תגובה צפויה בכל מקרה של חששות להידרדרות במזרח התיכון - זינוק במחירי הנפט והזהב. מחיר החוזה לנפט זינק ב-2.9% ל-109 דולר לחבית - שיא של שנה וחצי. מחיר הזהב קפץ הלילה ב-2% ל-1,420 דולר לאונקיה - רמתו הגבוהה ביותר מחודש מאי. במקביל, אג"ח ארה"ב מתחזק, כביטוי נוסף לחזרה לביטחון שמציעה המעצמה למשקיעים: התשואה לאג"ח ארה"ב לעשר שנים יורדת ל-2.72%.

 

אירועים נוספים במרכז החדשות הלילה בארה"ב: CNBC מדווח כי לארי סאמרס צפוי להתמנות כנגיד הבא של ארה"ב, לאחר פרישתו של בן ברננקי בינואר הקרוב. האתר מצטט מקור המקורב לנשיא ברק אובמה. סאמרס, שר האוצר האמריקאי בתקופת הנשיא לשעבר ביל קלינטון, נחשב לאחד מקובעי המדיניות הכלכלית המשפעיים ביותר בשני העשורים האחרונים בארה"ב.

 

מול שאלת מינוי הנגיד, שמכוונת למדיניות המונטרית, הכותרות הכלכליות הצפויות בשבועות הקרובים יתמקדו בדיוני התקציב שייפתחו בקונגרס בשבועות הקרובים, כששאלת תקרת החוב של ארה"ב במוקד. אתמול אמר שר האוצר האמריקאי, ג'ייקוב לו, כי ממשלת ארה"ב תגיע לתקרת החוב שלה באמצע אוקטובר, ומרגע ההגעה לא תוכל ללוות כסף ולשלם את התחייבויותיה, אלא אם הקונגרס יאשר את עלאת התקרה. עד כה סברו חלק מהאנליסטים כי הדבר לא יקרה עד אמצע נובמבר. הרפובליקנים יסכימו להעלאת התקרה רק בתמורה לקיצוצים נוספים בתקציב. היום עדכן שר האוצר כי בשלב זה עדיין לא הגיעו הצדדים להסכמות בעניין.

 

מאקרו

לאחר שני ימי מסחר רצופים שבהם פורסמו נתוני מאקרו מאכזבים ביותר (קצב מכירות הבתים נמוך מהצפוי וירידה חדה בהזמנות למוצרי ליבה), מדד אמון הצרכנים מפתיע לטובה: המדד עלה בחודש אוגוסט ל-81.5 נקודות, מעבר לצפי האנליסטים שעמד על 78 נקודות. בחודש יולי נרשמו 80.3 נקודות.

 

מדד קייס שילר למחירי הבתים בחודש יוני (המדד בוחן את מחירי הבתים ב-20 ערים בארה"ב) רשם עלייה של 2.2% - בהשוואה לעלייה של 2.5% שנרשמה בחודש מאי. שיעור העליה השנתי עומד על 12.1%, מעט מתחת למדד מאי שעמד על 12.2% (הנתון הטוב ביותר מאז 2006). צפי האנליסטים עומד על עלייה של 11.9% בשיעור שנתי. בשש מן הערים שנבדקו קצב עליית המחירים היה גבוה מן החודש הקודם.

 

בסיכום השבועיים האחרונים נראה כי חלק מהנתונים מלמדים על התאוששות שוק הנדל"ן, ואחרים על תמונה פחות ורודה. אנליסטים אומרים היום בארה"ב כי מדובר במצב מורכב ולא חד משמעי. לכך מייחסים בשוק משמעות כפולה: ראשית, מבחינת הפד, אין עדיין ודאות כי מדובר בהתאוששות בת קיימא בשוק הנדל"ן, כך שקשה להסתמך על טענה כזו כנימוק לצמצום מיידי של רכישות האג"ח. שנית, ייתכן שהאזהרות כי עליית התשואות באג"ח ארה"ב מייקרת את המימון ואת המשכנתאות באופן שפוגע בהתאוששות שוק הנדל"ן היו מעט מוגזמות - גם במקרה זה קשה כרגע להציג טענה ברורה לכאן או לכאן.

 

מניות במרכז

שווי השוק של פייסבוק חצה את רף ה-100 מיליארד דולר, זאת על רקע הערכות אופטימיות לפיהן הרשת החברתית הגדולה בעולם תצליח לעלות את המכירות מפרסום במכשירים ניידים. מניית החברה התחזקה אתמול ב-1.9% לרמה של 41.34 דולר במסחר בניו יורק. עוד קודם לכן היא הגיעה לרמה של 41.94 דולר, המחיר הגבוה ביותר מאז יום המסחר הראשון של פייסבוק ב-18 במאי, 2012. השנה, המניות התחזקו ב-55% זאת לעומת עלייה של 16% שרשם מדד S&P 500.

 

ג'יי פי מורגן ממשיך לשלם על עסקי הסאב פריים. בית המשפט בניו יורק החליט כי הבנק ישלם 50 מיליון דולר לאיש העסקים האמריקאי לן בלווטניק (Blavatnik) האשים את הבנק בהפרת חוזה, לאחר שסיווג בצורה לא נכונה אג"ח סאב-פריים בעלות סיכון גבוה בחשבון השקעות שהחזיק. על פי החלטת השופט, בפעולותיו ביצע הבנק הפרת חוזה. בלאוואטניק הגיש תביעה לפיצוי בהיקף של 100 מילון דולר, אך השופט דחה את טענתו הנוספת לרשלנות מצד הבנק.

 

מכה קשה לג'יי. סי פני: קרן ההשקעות של ביל אקמן (Ackman), בעלת המניות הגדולה ביותר בבנק (18%), הודיעה כי היא מציעה למכירה את כל אחזקותיה בבנק. על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, הקרן צפויה לרשום הפסד של 600 מיליון דולר מהאחזקה בג'יי.סי פני. אקמן התפטר לאחרונה מדירקטוריון הבנק, בשל חילוקי דעות עם שאר חברי ההנהלה. הבנק דיווח ברבעון האחרון על הפסד גדול מהצפוי, וקיים חשש להמשך פעילותו במידה שלא יצליח לשפר את תוצאותיו.

 

רשת חנויות התכשיטים טיפאני עדכנה את תחזית הרווח כלפי מעלה: החברה צופה רווח שבין 3.5 דולר ל-3.6 דולר למניה לשנה הפיסקאלית הנוכחית - 7 סנט מעל תחזיתה הקודמת. החברה רשמה ברבעון השני גידול של 4.4% במכירות ל-925.9 מיליון דולר - מתחת לצפי האנליסטים, שעמד על 941.1 מיליון דולר. היחלשות המטבע היפני במהלך הרבעון פגעה במכירות של טיפאני ביפן, המדינה בה היא רושמת 20% מהכנסותיה. הרווח הנקי של טיפאני הסתכם ב-106.8 מיליון דולר או 83 סנט למניה - 9 סנט מעבר לצפי האנליסטים. ברבעון המקביל רשמה בחרה רווח של 91.8 מיליון דולר או 72 סנט למניה.

 

ישראליות במרכז

גזית גלוב, חברת הנדל"ן המניב שבשליטת חיים כצמן ודורי סגל, פרסמה היום דו"חות פושרים לרבעון השני של השנה. למרות יציבות בשורה העליונה, ופרמטריים התפעוליים של החברה, הרווח הנקי התכווץ ברבעון ב-79% בעקבות ירידה בהיקף השיערוכים. הרווח הנקי המיוחס לבעלי מניות החברה הסתכם בכ-60 מיליון שקל - ירידה של 79% לעומת רווח של כ- 288 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. מעבר לירידה בשיערוכים, רשמה גזית גלוב גם הוצאות חד פעמיות כגון תשלומים בגין פירעונות מוקדמים לצורך מימון מחדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים