מאות בתור לערכות מגן בת"א
הדיווחים על מתקפה מתקרבת בסוריה שלחו רבים לרענן את ערכות המגן בתחנות הדואר. מאות בתור בתחנת הדואר בדרך ההגנה בתל אביב
על רקע ההשערות שלפיהן ארצות הברית ומדינות אירופיות יפתחו בימים הקרובים במתקפה בשטח סוריה, גובר בישראל הביקוש לערכות המגן. הבוקר (יום ד') הגיעו אזרחים רבים לעמדות החלוקה של ערכות המגן בסניפי דואר ברחבי הארץ. ynet העביר הבוקר משדר מיוחד שעוקב אחר חלוקת הערכות ובמתרחש במוקדי קבלת ההחלטות בישראל ובארה"ב.
בסניפי הדואר נערכו בהתאם ותגברו את העמדות. אתמול חולקו ברחבי הארץ אלפי ערכות מגן. בסניף ברחוב ההגנה בתל-אביב אף הוציאו אל מחוץ למבנה את חלוקת המספרים במטרה לצמצם את הלחץ של התורים הארוכים. עם זאת, בפיקוד העורף טרם הפעילו את תוכנית החירום "אבן פינה", שמיועדת לחלוקת חירום רחבה יותר. קצב יצור הערכות נמשך בשלב זה כרגיל ובהתאם לתקציב הממשלתי שטרם גדל וצפוי להשאיר כ-40 אחוז מהאוכלוסייה ללא ערכות.
בשל כמה מקרים שבהם אזרחים פתחו ביוזמתם את ערכות המגן שקיבלו לידיהם, ביקשו אמש בפיקוד העורף מהציבור להימנע מכך ולפתוח בעתיד את הערכה אך ורק לפי הנחיות של צה"ל.
שבוע בדיוק אחרי המתקפה הכימית שבה נהרגו לכאורה יותר מאלף בני אדם בשכונת ג'ובר במזרח דמשק, הגיעו הבוקר דיווחים על פגיעה נוספת ממה שעשוי להיות נשק כימי. רשת "אל-ג'זירה" דיווחה מפי גורמי אופוזיציה בסוריה כי 20 בני אדם נפגעו מגזים רעילים בשכונת ג'ובר.
אמש דיווחה האופוזיציה הסורית כי לפחות עשרה בני אדם נהרגו מירי פצצות זרחן ונפלם אתמול בחלב. לפי האופוזיציה, עוד עשרות נפצעו בתקיפה. "חיל האוויר של אסד פגע באזורים מאוכלסים עם פצצות זרחן ונפלם האסורות בעולם", מסרה האופוזיציה.
במקביל, המגזין "פוריין פוליסי" שפך הבוקר אור על ההוכחות שבידי המודיעין האמריקני למעורבות ממשל אסד בתקיפה הכימית. לפי הדיווח, שעות אחדות לאחר המתקפה הכימית הזוועתית במזרח דמשק התקשר בכיר במשרד ההגנה למפקד ביחידת הנשק הכימי וביקש תשובות לגבי השימוש שנעשה בגז עצבים. השיחות הבהולות הללו נוטרו בידי שירותי המודיעין של ארצות הברית ובהן ביקש הבכיר במשרד ההגנה לקבל פרטים על היקף השימוש בנשק הכימי.
על פי דיווח ב"וול סטריט ג'ורנל", נשיא ארצות הברית ברק אובמה נמצא על סף החלטה לתקוף את סוריה, אך מהלך זה לא יכלול תקיפה של מאגרי הנשק הכימי, בשל החשש שפגיעה בהם
תגרום לנזק "משני" בהיקף נרחב ביותר. ככל הנראה התקיפות יתבצעו בדומה לאלו שהוביל הנשיא ביל קלינטון ב-1998 נגד אל-קאעידה בעיראק ונגד הרודן סדאם חוסיין.
אמש העבירו בישראל מסרים תקיפים לפתחו של משטר אסד. ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בהתייחסו לאפשרות שטילים מסוריה ישוגרו לעבר ישראל כי "אם נזהה ניסיון כלשהו לפגוע בנו - נגיב בעוצמה". גם שר הביטחון משה (בוגי) יעלון התבטא באופן דומה ואמר כי "אנו אומרים בקול ברור ונחוש: מי שיעז לבחון אותנו, ייתקל בעוצמתו של צה"ל".