אובמה וקמרון: "אין ספק שאסד תקף"
נשיא ארה"ב ור"מ בריטניה שוחחו ביניהם והצהירו כי אין כל ספק שמשטר אסד הוא שעמד מאחורי התקיפה בנשק כימי לפני שבוע. פקחי האו"ם יצאו הבוקר להמשך הבדיקות. רוסיה: פעולה צבאית תערער את האזור. בריטניה: שתיקה תפגע בביטחון הלאומי
מעצמות המערב ממשיכות להכין את הקרקע לתקיפה בסוריה. לונדון הודיעה הבוקר (יום ד') כי ראש ממשלת בריטניה דייויד קמרון ונשיא ארה"ב ברק אובמה שוחחו אמש על המצב בסוריה והסכימו ביניהם כי "אין צל של ספק בנוגע לאחריות של משטר אסד לתקיפה הכימית" לפני שבוע. במקביל להודעה יצאו הבוקר פקחי האו"ם להמשיך את משימתם באתרים בסוריה, לאחר שביקורם אתמול נדחה ביממה.
לקראת תקיפה? ידיעות נוספות:
הקבינט התכנס, תורים ארוכים לערכות מגן
תושב דמשק: "נשמח אם ארה"ב תתקוף"רוסים התפנו מסוריה; "המדינה על סף תהום"
"שני המנהיגים הסכימו שכל המידע הזמין מעיד על כך שהתרחשה התקפה כימית וכי אין ספק לגבי האחריות של משטר אסד לכך", נכתב בהצהרה מדאונינג 10.מנגד, רוסיה חזרה על עמדתה שלפיה תקיפה בסוריה תערער את היציבות באזור כולו. שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב שוחח בטלפון עם שליח הליגה הערבית והאו"ם לענייני סוריה, לחדר ברהימי, ואמר לו כי "ניסיון לפתרון צבאי יוביל רק להמשך ערעור היציבות בסוריה ובאזור".
בשיחה אחרת אמש עם מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי, דחה לברוב את הקביעה האמריקנית על כך שאסד
הוא שהשתמש בנשק כימי וקרא ל"שיתוף מידע מפורט ועמוק: בכל הנוגע להאשמות בנוגע לנשק כימי".
המנהיג הרוחני של איראן, אייתוללה עלי חמינאי, השתמש במילים חריפות עוד יותר. "ההתערבות של אמריקה תהיה אסוו לאזור", אמר חמינאי, "האזור הוא כמו מחסן של אבק שריפה ולא ניתן לחזות את העתיד", צוטט בסוכנות הידיעות הרשמית איסנ"א.
"פגיעה בביטחון הלאומי של בריטניה"
ואילו שר החוץ הבריטי ויליאם הייג פרסם הבוקר מאמר ב"טלגרף" שבו טען כי הביטחון הלאומי של בריטניה ייפגע אם לא תגיב לשימוש שדמשק עשתה בנשק כימי נגד אזרחיה. "עלינו להמשיך באופן זהיר ומחושב, אך אסור לנו להרשות שהביטחון שלנו ייפגע על ידי הנורמליזציה הזוחלת של השימוש בכלי נשק שהעולם מנסה כבר עשורים להכחיד אותם ולשלוט בהם".
הייג הוסיף כי זוהי השעה שבה על האומות הדמוקרטיות לממש את הערכים שלהן וטען כי שתיקה
"תגביר את הסיכון שכלי הנשק (הכימיים) הללו ייפלו בידי הידיים הלא נכונות". הוא כתב כי זוהי הפעם הראשונה במאה ה-21 שבה נעשה שימוש בלוחמה כימית וכי המאמץ לרסן את סוריה באמצעות האו"ם כשל. "אנחנו לא יכולים להרשות ששיתוק דיפלומטי יהיה מגן למבצעי הפשעים הללו".
ומי שאמורים לחקור את השימוש בנשק כימי בסוריה, פקחי האו"ם, ממשיכים היום במשימתם. הפקחים היו אמורים לערוך ביקור שני באתר המתקפה בפאתי דמשק כבר אתמול, אך הביקור נדחה "מסיבות ביטחוניות". צלם של סוכנות הידיעות הצרפתית אמר כי ראה את השיירה שלהם יוצאת לדרכה, אך לא ברור לאן פניה מועדות.