שתף קטע נבחר

מפוטרי הדסה: "הכי קל להיפטר מהחלשים"

זמן קצר לאחר שפינו את הכניסה למוסדות הרפואיים בבירה, תקפו עובדי המנהלה את הנהלת בתי החולים על עיתוי פיטוריהם ועל עצם המהלך. "הדסה היא החיים שלי. אני לא יודע איך אפרנס את המשפחה שלי", אמר אחד מהם

תלונות על עיתוי המהלך - ימים ספורים לפני ערב ראש השנה - טענות על התמקדות ההנהלה באוכלוסיה החלשה ביותר בארגון וקריאות לשקול מחדש את הפיטורים, כך הגיבו היום (ד') עובדי בתי החולים הדסה עין כרם והר הצופים שצפויים לקבל בקרוב מכתב פיטורים. זמן קצר לאחר שהפגינו בפתח המוסדות הרפואיים, נכנסו עובדי המשק והמנהלה פנימה ועסקו בעיקר בשרה התחתונה. "הכי קל להיפטר מהעובדים החלשים ביותר, אז ההנהלה פשוט דורכת עליהם", אמרו ל-ynet.

 

דליה לוי (56) עובדת 33 שנה בהדסה כמנהלת וכעובדת מרפאה, וקיבלה אתמול זימון לשימוע. "ההנהלה רוצה לזרוק אותי ואת החברים שלי ללא זכויות וללא הגנה", אמרה. לוי, תושבת ירושלים ואם לארבעה, היא המפרנסת העיקרית בבית לאחר שבעלה חלה בסוכרת. "אני חיה עכשיו בחרדה, אנחנו עדיין משלמים משכנתה. אם יפטרו אותי המשפחה שלי פשוט תקרוס".

 

אהוד דוד בן ה-52 הוא אב לשלושה שעובד במקום 24 שנה כנהג ומפנה פסולת רעילה. "הפחד גדול, ההנהלה מתכוונת לזמן עוד עשרות עובדים ואני לא יודע מה יהיה איתי. הדסה היא החיים שלי. אני לא יודע איך אפרנס את המשפחה שלי. גם ככה אנחנו מתגוררים בשכירות והמצב שלנו קשה. לא יכול להיות שערב החג ההנהלה תיתן לנו מכה כזאת".

 

חברו, אליהו אפרתי בן ה-62, עובד בהדסה זה 33 שנה כסניטר חדר ניתוח ופקיד בקבלת החולים. "נתתי את הדם והנשמה שלי להדסה בתקופות הכי קשות של הפיגועים בירושלים. עכשיו לפני החג רוצים לזרוק אותנו לכלבים. אני לא יודע איך בגילי אוכל למצוא עבודה חדשה".

מחאת עובדי הדסה, הבוקר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מחאת עובדי הדסה, הבוקר(צילום: גיל יוחנן)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

גורמים בבית החולים הסבירו שוועד המנהלה והמשק הוא היחיד שטרם הסכים לצעדי ההתייעלות שננקטו בשל גירעון כבד, בשעה ששאר הוועדים שפועלים בבית החולים נתנו את הסכמתם. "עלינו להתייעל ולהסכים לוויתורים בשעה קשה זו בכדי להביא להבראת בית החולים, אחרת כולנו נאבד את המקום שיקר כל כך ללבנו", אמרו בוועד הרופאים. "אם יקרוס הבית כולנו ניאלץ לחפש עבודה במקום אחר".

 

העובדים המוחים דחו טענות אלה והסבירו כי הנהלת בתי החולים מנצלת את ערב החג, כהגדרתם, ומתכוונת לפטר 201 עובדים לפני החגים. "הדסה נמצאת במשבר כלכלי קשה מאז 2009. הוועד נרתם באופן מוחלט כדי לסייע לבית החולים. תרמנו ימי עבודה וחתמנו על הסכמי פרישה מרצון של קרוב ל-150 עובדים", אמר אמנון ברוכיאן, יו"ר ועד המנהלה והמשק.

 

"אני עובדת בהדסה כבר 17 שנה", סיפרה רבקה שטיין (60), אם חד-הורית שעובדת בהכנת מגשים לחדרי ניתוח

במחלקה לפה ולסת ועומדת בפני פיטורים. "אני מרוויחה בסך הכול 6,000 שקל נטו וגם ככה לא מסתדרת עם הכסף. כתבו לי שמפטרים אותי לאור המצב הקשה של הדסה, מה אני אשמה? מה הם באים לאנשים הקטנים? אנחנו בקושי מרוויחים את פת לחמנו, זה קל מאד לצמצם אצלנו, האומללים והחלשים. מי ייקח אותי עכשיו לעבוד?".

  

הדסה נמצאת בגירעון של 1.3 מיליארד שקל עקב משבר ניהולי שהביא אף להתפטרות המנכ"ל הקודם, פרופסור אהוד קוקיה. "אנחנו במשבר אבל זה לא באשמת העובדים. חלק גדול מזה נובע מהרגולציה שפוגעת בבתי החולים הפרטיים-ציבוריים", אמר פרופסור יורם וייס, מנהל מחלקת ההרדמה בהדסה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
מחאת עובדי הדסה, הבוקר
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
יו"ר הוועד אמנון ברוכיאן
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
דליה לוי
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
אלי אפרתי
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
אהוד דוד
צילום: גיל יוחנן
מומלצים