שגב מציג: מתכוני בשר טחון זריזים לחג
למה להסתבך עם מתכונים מסובכים בראש השנה? אפילו שגב משה מחליט הפעם לקצר תהליכים ומגיש שלישיית מתכונים במינימום הכנה ועם בשר טחון. בתפריט: קבב בקר וכבש על מקלות קינמון, בצלים ממולאים ברוטב יין וגם מאפה יפהפה של בשר ותפוחי עץ
כל שנה בראש השנה ורגע לפני החג, אני מוצא את עצמי נעלם בתוך עולם שלם של מתכונים ורעיונות, כשבכל שנה אני מסבך את עצמי יותר ויותר.
עוד בערוץ האוכל:
אומרים שהשנים מביאות עמן חוכמה. שכל קמט מגיע עם חן, עדות על ניסיון שנצבר ושכל שערה לבנה מעידה על עוד תובנה שנרכשה. בזמן האחרון עוד ועוד שערות לבנות וקמטים חדשים מגיעים ללא התראה מראש, ובינינו - אני לא יודע כמה ניסיון ותובנות הם מביאות איתן.
אני לומד לחיות איתם בשלום - לא שיש לי ברירה, כן? – אבל אולי בכל זאת יש אמת בזה שהגיל מביא איתו תבונה, כי השנה החלטתי לפשט ולעשות את החיים יותר קלים וטעימים. החלטתי לקצר את הדרך בארוחת החג וליצור את הריח הביתי במטבח בלי יותר מדי בלגן ובהרבה פחות מאמץ, עם מרכיבים שדורשים מינימום הכנה. התוצאה טעימה ביותר.
לפניכם כמה מתכוני חג טעימים ונעימים להכנה . בתאבון ובהצלחה וכמובן - חג שמח ושנה מתוקה במיוחד!
מאפה בשר ותפוחי עץ
טיפ: את הרולדה ניתן להכין מספר שעות מראש (עד שלב מריחת הביצה והאפייה), להעביר למקרר ולהכניס לתנור לפני הארוחה.
המרכיבים ל-8 מנות:
500 גרם (1/2 גליל) בצק עלים צרפתי
1 ביצה טרופה למרוח את הבצק לפני האפייה
500 גרם בשר טחון ומתובל
2 ביצים שלמות + 1 ביצה טרופה למריחה על הבצק
2 תפוחי עץ ירוקים מגורדים בפומפייה
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את 2 הביצים עם הבשר הטחון והתפוחים המגוררים
- פותחים את הגליל פותחים על משטח עבודה קריר ומקומח ומניחים את כל הכמות של הבשר המתובל על כל שטח הבצק. מגלגלים לרולדה כאשר משתדלים לא לעשות גלגול כפול של הבצק על מנת שהבצק לא יהיה דחוס. מעבירים בזהירות לתבנית אפייה מקומחת קלות. מברישים את הבצק בביצה הטרופה ומפזרים מעט מלח גס.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 40-50 דקות או עד שהרולדה מקבלת גוון חום וזהוב . מצננים בטמפרטורת החדר 10 דקות לפחות ומגישים אל השולחן.
קבב בקר וכבש על מקלות קינמון
המרכיבים ל-10 קבבים:
10 מקלות קינמון ארוכים
500 גרם בשר טחון בקר וכבש
1 ביצה טרופה
לסלט העגבניות:
4 עגבניות קצוצות גס
1/4 כוס עשבי תבלין לפי הטעם - בזיליקום, פטרוזיליה וכוסברה
שמן זית - לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את הבשר המתובל עם הביצה ויוצרים קציצות.
- משפדים את הקציצות בראש מקל הקינמון ולוחצים על מנת שהקציצה תיצמד היטב למקל. מניחים על גריל לוהט ומשומן מראש או מחבת חמה מאד עם מעט עם שמן זית. צולים היטב מכל הצדדים.
- הגשה: מערבבים את העגבניות עם עשבי התיבול. מגישים את הסלט לצד הקבב.
בצלים ממולאים באורז ובשר ברוטב יין תפוחים ודבש
לצורך הכנת הרוטב אפשר להשתמש ביין שאוהבים, אבל גם היין הכי פשוט יעבוד כאן.
ועוד משהו: את הבשר אין צורך לתבל כי התבלינים נמצאים כבר בתערובת המוכנה.
המרכיבים ל-10 מנות:
500 גרם בשר בקר טחון ומתובל
2 כוסות אורז מוכן
1/2 כפית מלח
10 בצלים בינוניים, קלופים ומבושלים במים במשך חצי שעה עד לרכות אך לא מלאה
לרוטב:
1 בקבוק יין אדום
1/2 כוס סוכר
1 כף קמח
1 תפוח עץ ירוק חתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי טימין טריים
אופן ההכנה:
- מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר את היין הקר עם הסוכר הקמח והטימין. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 25 דקות או עד להסמכה.
- מצננים את הבצלים המבושלים ושולפים בזהירות את השכבות הפנימיות.
- מערבבים את הבשר הטחון והאורז בידיים. ממלאים את הבצלים בבשר המעורבב עם האורז ומניחים על תבנית אפייה עמוקה. מעל יוצקים את הרוטב יין ומכסים בנייר אלומיניום
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180-190 מעלות ואופים במשך 40-50 דקותץ
- הגשה: מגישים לצלחת הגשה מרכזית ויוצקים מעל את הרוטב.
- שגב משה הוא השף של מסעדת "שגב", "שגב אקספרס" וליין המוצרים "שף שגב"