סטודנטים, כך תשמרו על הסוללה בסמארטפון
בהירות נמוכה, אפליקציות ייעודיות וגלישה בוויי פיי הן רק חלק מהעצות לניהול נכון של חיי הסוללה במהלך יום לימודים. וגם: הפרסומות בפייסבוק הן אלה שעושות שימוש רב בסוללה שלכם. סטודנטים, כך תצליחו לשרוד ימים שלמים בקמפוס עם 30% סוללה
עוד לפני שאתם ניגשים לתכנן את מערכת השעות וחושבים איך תצליחו "לקפוץ" לעבודה בין ההרצאה על מבוא לפילוסופיה מודרנית לבין עוד תרגול בסטטיסטיקה, כדאי שתחשבו היטב איך לעבור את יום הלימודים בלי שהסוללה במכשיר הנייד תיגמר. לאמיתו של דבר, קיים הבדל בין ההתפתחות הטכנולוגית המואצת במכשירים החכמים, שהביאה עלינו לטובה את האייפון והאנדרואיד, לעומת הסוללות שנשארו אי שם בתחילת המילניום.
- לכתבות נוספות בערוץ הלימודים
בכתבה שפורסמה במדור הסטודנטים ב"גרדיאן" הבריטי נטען כי עד היום העצות בדבר ניהול נכון של חיי הסוללה בסמארטפון כללו בעיקר הפחתת בהירות המסך, כיבוי אפליקציות שלא בשימוש כמו גם את תיבת האי-מייל. אולם, נאמר בכתבה, "עם כל הכבוד לטכנולוגיה, היא צריכה לשמש אותנו ולא אנחנו אותה".
ניהול נכון של חיי הסוללה
מאחר שרובנו אכן משתמש במיילים, בווטס אפ, בחיבור לרשת אלחוטית וכדומה, בין השיעורים ובמהלכם, יש מספר אפליקציות שיכולות להקל על חיי הסוללה. הקבוצה הראשונה שייכת לאפליקציות שכונו בכתבה הנ"ל Task Killer. מדובר באפליקציות שמזהות אפליקציות שלא בשימוש ופשוט מכבות אותן בצורה אוטומטית. אולם לעתים הן עלולות לעשות זאת גם לאפליקציות שכן נמצאות בשימוש - מה שפוגע בנוחות, ומנגד לפעמים אפליקציות שכובו יכולות להתחיל לפעול מעצמן שוב.
בהקשר זה יש שתי אפליקציות העונות לשם Battery Doctor Pro ו-Battert Saver. מדובר באפליקציות שגם מכבות אפליקציות שלא נמצאות בשימוש וגם מראות אילו אפליקציות עושות את השימוש הרב ביותר בסוללה. למרות ההמלצות על ניהול נכון של סוללה, החיסרון המרכזי בהן הוא שהן לא נותנות לנו מידע על איזה חלק מסוים של אפליקציה מסוימת צורך אנרגיה.
"יש אפליקציות של שימוש חכם בסוללה אבל הן לא ממש עוזרות", מסביר טל רוזנברג, מנהל תחום סלולר ב-LG ישראל. "לדעתי, מה שיכול לסייע בעיקר הוא עניין עוצמת אור. סטודנטים נוטים לשים את בהירות המסך על בין 80%-100%. לכל המכשירים הנרכשים יש מצבי תאורה אוטומטיים. מדובר בחיישן אוטומטי שמשתנה לבד בתנאי אור או חושך. יש מכשירים שכשהם מתחת ל-30% עוברים למצב חיסכון.
"צריך להבין שגם גלישה היא פעולה שמבזבזת את האנרגיה של המכשיר. אתה צריך להחליט; אם אתה הולך ליום לימודים ארוך אתה לא יכול לשחק ב'קנדי קראש' כל היום. רק הפרסומות שקופצות לך כל הזמן יחנקו לך את הסוללה".
רוב האנרגיה להפעלת הפייסבוק: מהפרסומות
לפי מחקר שפרסמו חוקרים מאוניברסיטת פורדו (Purdue University) שבארה"ב נמצא כי 75% מהאנרגיה שנדרשת להפעלת אפליקציות גדולות כמו פייסבוק ואנגרי בירדס מתועלת להורדת פרסומות ולשליחת מידע למפרסמים. רק 25% מאותה אנרגיה נדרשת להפעלת האפליקציה עצמה. הפתרון המהיר יהיה פשוט לא לעשות שימוש באותן אפליקציות, אך איך אפשר להעביר יום לימודים ארוך בלי לכתוב סטטוס או להציץ בתמונות שהחבר'ה העלו מסוף השבוע האחרון?
עניין נוסף הוא הסוללה עצמה. המיתוס הנפוץ הוא שיש לחכות עד לפריקתה של סוללה על מנת להטעינה שוב. אולם, סוללות ליתיום כמו שיש באייפון 5 למשל, ניתנות להטענה בכל רגע.
מטענים ניידים כן, סולאריים לא
לדברי רוזנברג, הסוללות החדשות הרבה פחות מתחממות ולכן המכשיר מחזיק יותר. לכל סוללה יש אורך חיים, שנע בין 600 ל-1,000 הטענות, אולם עם זמן איכות הסלולה יורדת. "סטודנט שמחפש אייפון יד שנייה לא יידע מה המכשיר עבר. אנשים רוכשים מכשירים משומשים וסוללה לא מקורית, שהרכיבים הפנימיים שלה והיעילות שלה אינה כמו בסוללה המקורית".
אז איך אפשר לעבור יום לימודים ועדיין להשתמש במכשיר הנייד?
"כאשר מטעינים את המכשיר צריך לכבות כל מיני קישוריות כמו Bluetooth. גלישה בוויי פיי יותר חסכונית מגלישה ב-Data (למשל גלישה ברשת של החברה הסלולרית). רצוי גם לא לדבר ברמקול אלא באזניות. צריך גם לקחת בחשבון שכל הפרסומות של האנגרי בירדס פשוט אונסות את הסוללה".
מה לגבי מטענים ניידים?
"יש בשוק מטענים ניידים שהם פתרון אידיאלי לחיילים ולסטודנטים. המוצרים המקוריים יכולים לעלות 300-150 שקל. הם נותנים תוספת זמן של שימוש במכשיר ואפשרות הטענה. כשרוכשים את הטלפון הסלולרי עדיף לרכוש את המוצרים הנלווים וליהנות מהטבות".
האם גם המטענים הסולאריים יעילים?
"יש מכשירים נטענים סולארית, אבל מהירות ההטענה שלהם נמוכה. זה נחמד וזה חביב אבל זה לא מספיק. זה יספיק לתוספת של שעה, ויש בלאי מאוד גבוה במוצרים האלה. בסופו של דבר צריך להחליט אם מדובר במכשיר להנאה או לעבודה".