ארה"ב שולחת משחתת חמישית לים התיכון
שעות לאחר שהרוסים הודיעו כי שתי ספינות טילים שלהם יישלחו לאזור, מסר גורם ביטחוני אמריקני כי ארה"ב תחזק עוד יותר את הנוכחות הימית שלה במזרח הים התיכון. סגן הנשיא ביידן: "אובמה טרם החליט". גרמניה עם צרפת: מעדיפים פתרון פוליטי
הים התיכון הופך להיות זירת המשחקים של המעצמות, רגע לפני התקיפה בסוריה . חיל הים האמריקני הציב משחתת חמישית במזרח הים התיכון, שעות לאחר שהרוסים הודיעו כי שתי ספינות טילים שלהם יגיעו בקרוב לאזור. ולמרות ההכנות, נשיא ארצות הברית עדיין לא החליט כיצד להגיב. כמעט יממה לאחר הראיון שהעניק, אמר סגנו ג'ו ביידן כי אובמה "טרם החליט על תגובה".
לקראת תקיפה בסוריה - דיווחים נוספים ב-ynet:
בהלת מסכה: הישראלים שהסתערו על ערכות
איראן מאיימת: "תקיפה תוביל לחורבן ישראל"
הדו"ח הבריטי: יש הצדקה לפעול נגד אסד
גורם ביטחוני בארצות הברית אמר היום (ה') לסוכנות הידיעות הצרפתית כי אוניית המלחמה "סטאוט" "נמצאת במזרח התיכון, ונעה מזרחה". על פי התכנון המקורי, היא הייתה אמורה להחליף את המשחתת "מאהאן" - אחת מארבע ספינות הקרב שכבר הוצבו באזור על רקע תקיפה אפשרית בסוריה - אבל הגורם הביטחוני אמר כי בינתיים שתי אוניות המלחמה צפויות להישאר באזור.
הבוקר דווח ברוסיה כי מוסקבה תשלח שתי ספינות קרב למזרח הים התיכון. גורם צבאי רוסי מסר את הדברים לסוכנות הידיעות אינטרפקס והסביר כי כלי השיט נשלחים לאזור כדי לחזק את הנוכחות הימית הרוסית בגלל "המצב הידוע שם".
המהלך האמריקני מתבצע בזמן שהמערב מתמהמה, ושעת הש' לתקיפה עשויה להידחות. בארצות הברית דווח כי אין אקדח מעשן שמצביע באופן ודאי על אחריותו של בשאר אסד לטבח הכימי בפרברי דמשק. הבריטים הודיעו אמש כי הם מעוניינים לבחון את דו"ח הפקחים ולחכות ליציאתם מסוריה, לפני כל פעולה צבאית.
גרמניה וצרפת לקחו צעד אחורה
גם יתר מדינות אירופה מקבלות רגליים קרות, לא מעט בגלל חוסר התמיכה הפנימית לתקיפה בסוריה. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל שוחחה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין ודרשה ממנו לפעול באמצעות מועצת הביטחון של האו"ם להעברת החלטה בינלאומית "מהירה" בתגובה למשבר בסוריה. בהודעת הממשלה בברלין, נמסר כי גרמניה ורוסיה הסכימו כי המשבר בסוריה יכול להיפתר באמצעים פוליטיים.
סקר שנערך עבור רשת ZDF בגרמניה קובע כי 58% מהגרמנים מתנגדים להתערבות צבאית בסוריה, 33% בעד פעולה ואילו 9% לא החליטו. עוד נקבע בסקר, שבו השתתפו כ-1400 איש, כי 41% סבורים שעל גרמניה לתמוך כלכלית בפעולה צבאית אמריקנית ו-55% מתנגדים לכך.
גם צרפת, שאמורה למלא חלק חשוב בקואליציה לצד האמריקנים והבריטים, לוקחת צעד אחורה. נשיא צרפת פרנסואה הולנד אמר כי הפתרון הפוליטי חייב להישאר במוקד בסוריה, אך הוסיף שפתרון כזה יכול להתבצע רק אם הקהילה הבינלאומית תוכל לעצור את ההרג ותתמוך בצורה טובה יותר באופוזיציה לנשיא בשאר אסד. "הכול חייב להיעשות למען פתרון פוליטי", אמר הולנד.
Read this article in English