שתף קטע נבחר

החיים של יפה דבש: מבדק העוגות הגדול

יפה עירון-קוץ לא ידעה למה היא נכנסת כשהטלנו עליה להכתיר את 12 עוגות הדבש הטובות בישראל. אך לא רק שהיא שרדה את הסאגה הדביקה והארוכה, היא אפילו מצאה עוגות נפלאות בשלל טעמים ועיצובים. התוצאות לפניכם

לא משנה כמה עוגות אטעם, עוגת הדבש האהובה עלי תישאר תמיד זו של אימי שהייתה עשירה בציפורן וקינמון, נאפתה בתבנית שטוחה ושעליה נהגה אמי לפזר כמויות נכבדות של שומשום.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

בפריז אני נוהגת לקנות עוגת פאן ד'אפיס (Pain d'épices), לחם דבש שבטעמו ומרקמו מזכיר מאד את עוגת הדבש ונמכר בעיר האורות  בסביבות ראש השנה האזרחי .

  

פה יש פאן ד'אפיס. פריז (צילום: suttersrock)
פה יש פאן ד'אפיס. פריז(צילום: suttersrock)

 

השנה, אחרי שנים רבות בניכר, אחגוג את ראש השנה בישראל וכשנתבקשתי לבדוק איזה אוכל מוכן מציעים בארץ וכן מה מציעות מאפיות ומגדניות ישראל לרגל החג, לא תיארתי לעצמי שאצטרך להתמודד עם כמויות כה אדירות של עוגות דבש ותפוחי עץ. לקראת הסוף אני ובני משפחתי כבר היינו על סף עלפון חושים.

 

חלק מהעוגות שהגיעו אלינו נוצרו מתוך פרץ יצירתיות מפתיע של האופים, שבא לידי ביטוי הן בעיצוב העוגות והן בשילוב מרכיבים יוצאי דופן כטימין ובזיליקום. היו גם גרסאות נטולות גלוטן וטבעוניות (האם דבש נחשב לטבעוני או לא? לא ברור).

 

ובכל זאת ולמרבה הצער, מה שמאפיין את רוב העוגות שטעמתי היה מתיקות מוגזמת; ברבות מהן פיזרה יד נדיבה לא מעט סוכר שכבש את טעם הדבש ויתר המרכיבים. נו מילא.

 

אחרי מסע ארוך, מתוק ודביק משהו - גם בשל מזג האוויר - העליתי לפניכם את 12 עוגות הדבש הטובות לראש השנה תשע"ד. שנה טובה!

 

5 המומלצים ביותר:

 

1. המנצחת: דבש קלאסית של נומילי

הפתעת הטעימה. בקונדיטוריה הזו, שמגישה עוגות בסגנון פריזאי, מציעים מבחר של עוגות קלאסיות מהמטבח הצרפתי: אקלרים, מילפיי , סברינה (Savarin), מאפי בריוש ועוד. לראש השנה מציעים עוגת גבינה עם קרמל ותפוחים בקלבדוס (57 שקלים), עוגות פיננסייה שבהן לשקדים הטחנים נוסף דבש (38 שקלים).

 

הכי מומלץ: עוגת דבש בחושה על טהרת הדבש (38 שקלים), קלאסית ופשוטה, ללא תוספות או אגוזים וללא מבטא צרפתי שכובשת את החך בזכות מרקם לח במידה וטעם תבלינים מעודן ביותר. זו המשודרגת באגוזי הלוז הייתה טובה לא פחות (45 שקלים). הכי פשוטה והכי טובה ובשתי מילים: דוז פואה.

 

נומילי. סוקולוב 3, כפר סבא. 09-7662616

 

 (צילום: פיטר גוס) (צילום: פיטר גוס)
(צילום: פיטר גוס)

 

2. הלימונית: דבש נענע למון גראס של קונדיטוריה שני

ציון לשבח מוענק לקונדיטוריה הצפונית הזו בזכות השילובים הלא שגרתיים והנסיון להעניק לעוגת הדבש הקלאסית טעמים אחרים. מציעים כאן מבחר עוגות דבש בשלל וריאציות. יש בריאות, פרווה וגם עם תמרים ועוד אינספור גרסאות, כולן במשקל של 600 גרם ובמחיר של 36 שקלים.

 

הכי מומלץ: עוגת דבש למון גראס נענע וקרם לימון היא הטובה ביותר ממבחר הטעמים שרקחו כאן. טעמי הלימון והנענע מרעננים את הטעם הבסיסי והמעולה של העוגה והאיזון בין יתר התבלינים מצוין. בנוסף, היא גם אינה מתוקה מדי.

 

קונדיטוריה שני. להשיג בסניפי הרשת שבחיפה והקריות, יקנעם ותל מונד. http://www.shany-bakery.co.il

 

 (צילום: אורית משה) (צילום: אורית משה)
(צילום: אורית משה)

  

3. היפהפייה: ריז'יק של בייקרי

הקונדיטוריה של בית האוכל האיכותי והטעים הזה מבית היוצר של מסעדת הבראסרי התל אביבית והקופי בר לחג, מציע בין היתר שטרודל תפוחים, עוגת תפוחים, עוגת מרנג, מקרונים עם דבש ועוד.

 

הכי מומלץ: ריז'יק - עוגת שכבות בסגנון רוסי שכוללת בצק עם דבש, שמנת חמוצה וקצפת וניל. שכבת בצק הטורט היו רכות ונימוחות ומילוי השמנת החמצמץ איזן את המתיקות (65 שקלים) של כל העסק - עוגת דבש מנצחת למי שלא אוהב עוגות דבש. זו הייתה אולי היפה והחגיגית שטעמנו בחג הזה והייתה גם מגיעה למקום הראשון, לולא הייתה כל כך לא שגרתית.

 

עוד במוצלחות: קוגלהוף עוגת שמרים עם פירות יבשים ותפוחים - עוגה חגיגית במתיקות מודגשת שמתאימה לארוחת חג וגם לצד הקפה הראשון של בוקר השנה החדשה (65 שקלים) ועוגת דבש בחושה עם סילאן תמרים, דבש ואגוזים, אוורירית ומתוקה במידה הנכונה ולא פחות חשוב - במחיר סביר של 35 שקלים.

 

 

בייקרי. יד חרוצים 13, תל אביב-יפו. 03-5371041

אבן גבירול 72, תל אביב-יפו. 03-6961050

 

 (צילום: עידית בן עוליאל) (צילום: עידית בן עוליאל)
(צילום: עידית בן עוליאל)
 

 

4. האלגנטית: רביבה וסיליה

מבחר עוגות החג של הקונדיטוריה הרמת שרונית עליה מנצחת בגאון רביבה אפל גדול מאוד וכולל שלל עוגות בחושות (הדבש מכבבת בתבנית קוגלהוף חגיגית ובאינגליש קייק), עוגות שוקולד וטארטים, למשל עם תפוחים בקרמל.

 

הכי מומלץ: עוגת דבש מלבנית, מצופה בשברי שקדים. לעוגה הגבוהה הזו מרקם אוורירי ובטעמה ניכר תיבול עדין ביותר. היא מכילה שקדים לבנים איכותיים וקרובה במרקמה וטעמה לפאן ד'אפיס הצרפתי, כך שטעמה רק משתבח אחרי כמה ימים. עוד במומלצים: טארט אגסים מופלא ביין.

 

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)
 

 

רביבה וסיליה. המייסדים 1, רמת השרון. 03-5400179

הארבעה 24, תל אביב-יפו. 03-5618617

ניסים אלוני 10, תל אביב-יפו. 03-5466090

 

5. גוטל'ה

עוגת הדבש הקלאסית של "גוט'לה" זוכה לציון לשבח בזכות העדינות והמרקם הנפלא של העוגה. בנוסף לה, מציעים כאן לחג מבחר עוגות בחושות ועוגות מוס ובראש השנה משקיעים במבחר רחב של עוגות דבש.

 

הכי מומלץ: עוגת הדבש הקלאסית היא פשוטה וטעימה ומכילה סירופ דבש שמכינים במקום. פשוט כך - מרקם מעט יבש (למי שאוהב עוגות לא לחות מדי), טעם התבלינים מעודן ביותר וכולל בנוסף לקינמון וציפורן גם הל, שמוסיף המון.

 

 (צילום: ליאור דנצינג) (צילום: ליאור דנצינג)
(צילום: ליאור דנצינג)

 

גוט'לה. המייסדים 54, אבן יהודה. 077-4320697

 

מומלצים נוספים:

 

6. היצירתית: קונדיטוריית דלאל

במאפייה המעולה של ענר צלאל , מבית היוצר של מסעדת "דלאל " שבנווה צדק, ניתן למצוא מגוון מאפי חג כדובשניות, עוגת תפוחים וצימוקים, עוגת דבש מסורתית עגולה ועוד לצד עוגות כטירמיסו, טארט נורמנדי עם תפוחים ומרנג לימון, למי שמחבב פחות עוגות דבש. 

 

הכי  מומלץ: עוגת דבש קלאסית עם אגוזי מלך ו- הפתעה! - בירה שחורה, שמעניקה לה טעם קרמלי קליל, מרקם לח במידה הנכונה וגוון כהה ויפהפה. 

 

קונדיטורית דלאל. כל ישראל חברים 7, נווה צדק, תל אביב. 03-5109292 

 

אש על ענר. טארט נורמנדי של קונדיטוריית דלאל (צילום: דבורה אורבך)
אש על ענר. טארט נורמנדי של קונדיטוריית דלאל(צילום: דבורה אורבך)

 

7. הרטרואית: פטיט פוד

בבית הקפה הכשר שבשכונת פלורנטין מציעים עוגת דבש, עוגת קרמבל תאנים, מיני שטרודל תפוחים ומגוון מאפים נוספים לחג.

 

הכי מומלץ: עוגת דבש עגולה בציפוי זיגוג לבן ומתוק ותאנים עסיסיות (48 שקלים) שהייתה מצוינת וטעמה נשאר קלאסי ואפילו מעט יבש למרות הציפוי שמעל. עוד במוצלחות: מיני שטרודל תפוחים, דובשניות ועוגת קוגלהוף תפוחים, שטעמם העדין היה נפלא לטעמי. כל המאפים הוגשו בדרך הגשה נאה - ארוזים בנייר צלופן ומונחים בתוך סל פלסטיק בסגנון רטרואי. אין ספק כי זו יכולה להיות מתנת חג ייחודית וחביבה.

  

פטיט פוד. ידידיה פרנקל 70, תל אביב. 03-5373994

 

 (צילום: קרן ביטון כהן) (צילום: קרן ביטון כהן)
(צילום: קרן ביטון כהן)

 

8. קונדיטוריה שמו

מיקי שמו לא מבייש את הפירמה ורשת הקונדיטוריות שלו מציעה 3 עוגות חג ושלל מוצרים עם תפוחים ודבש.

 

מה מומלץ: עוגת דולצ'ה - מוס דבש עדין עם שכבת שוקולד-אגוזים. גם עוגת תפוח בדבש ותמרים הייתה מוצלחת ביותר,  מורכבת מבצק עדין ופריך שעוטף כמות נדיבה של פרוסות תפוחי עץ  (שהיו קצת גדולות מידי לטעמי) ומתובלת בקינמון, ציפורן וכוכבי אניס.

 

עוד במומלצים: טארט פריך במלית תפוחי עץ וקרם וניל מעודן. השילוב בין פלחי תפוחי העץ לבצק הפריך והמעט יבש היה מענג, ועם הליווי הצמוד של קרם הוניל העוגה זכתה למתיקות מאוזנת ועדינה.

 

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

 

מיקי שמו. סניפים בחיפה והקריות, תל אביב ורמת השרון. לפרטים נוספים: http://www.shemo.co.il/branches.html

 

9. לחמנינה

שמחתי לגלות שהמאפיה המדוברת במזרח תל אביב, שעל עוגותיה אמונה נינה הלוי, מצדיקה את מילות ההלל שהגיעו לאוזניי. לחג מציעים כאן מגוון עוגות דבש ותפוח, דובשניות מתוקות ועוד. עוגות הדבש נמכרות בתבניות קייק (36 שקלים) וכן בגירסה עגולה (65 שקלים). כמו כן מציעים שם 3 עוגות תפוחים - טארט, עוגה בחושה וקראנץ, זאת בנוסף לחלות עגולות.

 

הכי מומלץ: עוגת דבש קלאסית בציפוי פירורי שקדים ותבלינים כקינמון וציפורן מהטובות ביותר בקטגוריית עוגות הדבש הסטנדרטיות. עוד כיכב לחם הנלסון המפורסם של המאפיה, שכולל תמיד דבש ונמכרים כאן מדי יום (22 שקלים).

 

לחמנינה. קרמניצקי 14, תל אביב. 03-7448088

 

 (צילום: ינאי יחיאל) (צילום: ינאי יחיאל)
(צילום: ינאי יחיאל)
 

 

 

10. הפירותית: קונדטורית בן עמי

ברשת הקונדיטוריות הזו מציעים מבחר עוגות דבש בתבניות שונות ועם דובדבנים, נענע ועוד. יש גם מקרונים בטעם דבש. 

 

הכי מומלץ: עוגת בבקה של דבש, עשירה בפירות אגסים, נקטרינות, מנגו ודובדבנים, שהתרכזו בחלק העליון של העוגה. יופי של עוגה.

 

 (צילום: א.ס.י.פ. ערוץ 3) (צילום: א.ס.י.פ. ערוץ 3)
(צילום: א.ס.י.פ. ערוץ 3)

 

11. בראון

בראון הוא בית קפה בצפון תל אביב, סניף מהודר למעדניית Buy the way המפורסמת שבשרון. מציעים כאן קוגלוהוף תפוחי עץ שמוקפצים בברנדי וכן סורבטים של רימונים או תפוחי עץ ירוקים.

 

הכי מומלץ: עוגת דבש בטעם לימון בגודל חצי אינגליש קייק (28 שקלים). טעם הלימון מודגש ומעשיר את מתיקות הדבש והמרקם אוורירי.

 

בראון. ניסים אלוני 10, תל אביב (G צמרת)

 

12. יש גם פרווה: רולדין

רשת הקונדיטוריות מציעה עוגות חלביות וכן פרווה. בתפריט: עוגת דבש ותבלינים קלאסית בתבנית אינגליש קייק (37 שקלים).

הכי מומלץ: עוגת דבש עם ספקולוס, עוגיות הלוטוס הבלגיות שמככבות כאן בקראמבל, יחד עם שקדים. חובבי עוגיות הלוטוס יחגגו.

 

רולדין. להשיג ברשת הקונדיטוריות.

 

 (צילום: רונן מנגן) (צילום: רונן מנגן)
(צילום: רונן מנגן)
 

 

ועוד 3 המלצות בקצרה:

אידלסון 10. עוגת הדבש הקלאסית כאן ניחנה בצבע כהה. היא מכוסה בשברי שקדים ,מרקמה עדין ואוורירי וטעמי התבלינים, לפחות הציפורן והקינמון מורגש היטב והם מתחברים יפה לדבש. חבל רק שהיא מתוקה למדי, מה שבעיני לא יעצור מבעד חובבי עוגות דבש מושבעים להתאהב בה.

 

ארקפה. הרעיון שאפשר להכין גם עוגות דבש עגולות כמו שמצאנו אצל ארקפה וטאטי עשויות מחומרים איכותיים

אהבנו את עוגת הדבש "סבלה ברטון" של האופה אורן בקר בגלל עוגיות בצק פירורים חמאתי המסתתרות בתוכה.

 

לחמים. חלת הדבש הנהדרת של לחמים מעוטרות בזרעי חמניות דלעת סומסום ועוד שתקשט ותנעם לכל שולחן חג.

 

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)
 

 

לכל כתבות ראש השנה

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור דנצינג
חג שמח! עוגת דבש
צילום: ליאור דנצינג
מומלצים