שתף קטע נבחר

צילום: MCT, רויטרס, מוטי קמחי, רועי עידן

60 ק"מ מדמשק: "הזמן הכי טוב לטיול בצפון"

ברמת הגולן פגשנו תושבים מהמרכז שלא מתרגשים מהכוננות לתקיפה: "יש יותר לחץ בתל אביב מאשר כאן". אפילו התיירים לא מוטרדים מההסלמה הצפויה: "לרגע לא חשבתי להקדים את הטיסה, כיף חיים בישראל"

בעוד שבמרחק של כ-60 קילומטרים מהם נערכים בדמשק לתקיפה אמריקנית, ברמת הגולן ניצלו הבוקר (ו') מטיילים את מזג האוויר הנאה לבילוי בחיק הטבע. הכוננות באזור מחשש לתגובה סורית בדמות ירי לעבר ישראל לא השפיעה כך מסתמן על הגעת מבקרים לפארקים והגנים הלאומיים בצפון.

 

דניאל עיני, בן 26 מאלפי מנשה, הצליח לשכנע את בת זוגו לצאת לטיול בגולן. "הגענו לטייל בצפון בלי קשר למצב הביטחוני, לא נראה שזה קשור לגולן", סיפר עיני שלא מראה סימני בהלה מהכוננות. "גם ההורים שלי לא דאגו כשאמרתי להם שאני נוסע לרמת הגולן, אנחנו גרים ביהודה ושומרון, אנחנו לא נלחצים מדברים כאלה", אמר הצעיר.

 

את פני המטיילים בצפון מקבלים בסוף-השבוע הזה מערכות הגנה האוויריות שנפרסו בנקודות מפתח. לצד סוללות הפטריוט וכיפת ברזל, אלו שמטיילים בגולן יכולים אף להתרשם ממקור ראשון בעימותים הנמשכים מעבר לגבול. "אתמול היינו במסגד הנטוש בחורבת צורימן, זה ממש על הגבול ושמענו קצת בומים מרחוק", סיפר עיני.

 

משקיפים, מהסוג שלא בא לחפש נשק כימי. מטיילים ברמה (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
משקיפים, מהסוג שלא בא לחפש נשק כימי. מטיילים ברמה(צילום: אביהו שפירא)

מבלים באטרקציות בצפון. "שיערנו שלא יהיה כלום" (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
מבלים באטרקציות בצפון. "שיערנו שלא יהיה כלום"(צילום: אביהו שפירא)

המצב הביטחוני הרגיש לא סיכל גם את הטיול לרמה של תומר מראשון לציון. "שיערנו שלא יהיה כלום והחלטנו לנסוע בכל אופן", סיפר תומר ל-ynet. לפני שעלה צפונה שוחח קודם עם מוקדי תיירות באזור: "התקשרנו לכמה מקומות ואמרו לנו שהמצב כרגיל. אני אופטימי במטבעי, זה זמן מעולה מבחינתי".

 

ממפעל השוקולד שבעין זיוון, מרחק כקילומטר וחצי מהגבול הסורי, המשיך תומר את הטיול שלו אל סיור טרקטורונים וסוסים שעובר לאורך גבול רמת הגולן. "נראה לי שיש יותר לחץ במרכז הארץ מאשר כאן", אמר תומר בהתייחסו לנהירה של אלפי אזרחים לקבלת ערכות מגן. "פה נראה שהתושבים הרבה יותר אופטימיים, אפשר אולי גם לקרוא לזה נאיבים, אבל יותר רגועים כאן. אבל אם תתחיל המתקפה האמריקנית כשנהיה כאן אז נארוז את הפקלאות ונחזור למרכז".

 

בארגנטינה דואגים, בארץ "כיף חיים"

הישראלים אמנם הורגלו לכוננות בגבולות, אך עבור חלק מהתיירים מדובר במצב רגיש המעורר יותר בהלה. פגשנו מבקרים מרחבי הגלובוס שסיפרו כי הם עוקבים בדאגה אחרי מהדורות החדשות בערוצים הזרים בטלוויזיה, אך רובם לא הביעו חשש גדול. כוונות להקדים את הטיסה בחזרה הביתה - לא שמענו.

 

"אני בטוח שארה"ב תתקוף בסופו של דבר בסוריה", אמר קארי מניו יורק. "זאת תהיה תקיפה נקודתית - מעין סטירה על הראש. אני לא רואה שיש ברירה אחרת". קארי השוהה בישראל במסגרת עסקים, מרגיע את בני משפחתו המודאגים. "באופן אישי אני לא פוחד רק קצת מודאג", הוא מודה. "אשתי רוצה שכבר אחזור הביתה ואני אומר לה שמדובר רק ברעש. אני עוקב אחרי החדשות כדי לראות מה יקרה בסוף".

 

מלודי ושוני הגיעו מארגנטינה במסגרת תוכנית מסע של הסוכנות היהודית.

"המשפחות שלנו בארגנטינה פוחדות מהעובדה שאנחנו כאן אבל במציאות המצב הרבה פחות נורא", סיפר שוני. הוא הבטיח למשפחתו לשמור על עצמו "ככל שאוכל" ואף בדק מה צריך לעשות בזמן תקיפה. מלודי, שלה משפחה וחברים בישראל, מתעדכנת בחדשות מידי ערב. "אין לי באמת ממה לפחד", היא אומרת ומסבירה: "בארגנטינה יש דברים יותר מסוכנים. אני חושבת שכל עוד המצב בשליטה, צריך להתנהג כרגיל ולא לשנות תוכניות. לרגע לא חשבתי להקדים את הטיסה".

 

דני, צריך לטוס ביום שישי בחזרה לביתו באנגליה. "אני רואה בימים האחרונים הרבה חדשות", הוא מודה. "אני יודע בסוריה השתמשה בוודאות בנשק כימי לכן ארה"ב ובעלות בריתה יתקפו בסוריה". דני מציין שהוא לא מוטרד בכלל ושאם היה יכול היה נשאר בישראל גם במקרה של תקיפה עתידית. "הכול בישראל טוב", הוא אומר. "יש בנות, בירות ובכלל כיף חיים פה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מטיילים הבוקר משקפים לשטח סוריה
צילום: אביהו שפירא
מומלצים