שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, MCT, AFP , רויטרס, סי די בנק

נשיא צרפת: נצא לפעולה גם בלי בריטניה

פרנסואה הולנד הבהיר כי הנסיגה הבריטית מהקואליציה נגד אסד לא תשפיע על מדינתו. "כל מדינה עצמאית בהחלטתה", אמר הנשיא הצרפתי והדגיש: "דרוש צעד ענישה תקיף". בדמשק יצאו הפקחים לסיור ביומם האחרון בסוריה

נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, אמר הבוקר (ו') בראיון לעיתון "לה מונד" כי הצבעת הפרלמנט הבריטי נגד תקיפה בסוריה לא תשפיע על החלטת מדינתו להעניש את שלטונו של בשאר אסד בתגובה לשימוש בנשק כימי. הולנד הבהיר אחרי ההתקפלות של לונדון, כי צרפת תומכת ב"צעד ענישה תקיף" בתגובה לפגיעה בעם הסורי.

 

שגריר ארה"ב בישראל: תהיה תגובה בסוריה

אסד קונה בעלת ברית: "נשק רוסי ממשיך לזרום"

הייגל: מכבדים את הבריטים, נחפש שותפים

מחשש לתקיפה: אסד מזיז סקאדים ומשגרים

 

בתשובה לשאלה אם צרפת תצא לפעולה בלי בריטניה השיב הולנד: "כן. כל מדינה עצמאית בבחירתה להשתתף בפעולה או לא. זה תקף על בריטניה כמו על צרפת". הולנד הוסיף כי בכוונתו לבחון את הסוגיה ביחד עם בעלות בריתה של צרפת. הוא חזר על מדיניות הממשלה בפריז שהמעורבות הבינלאומית צריכה להיות "תַּקיפה אך מידתית", אך לא קרא באופן מפורש לפעילות צבאית אלא רמז: "כל האפשרויות על השולחן".

 

גרמניה פסלה היום אפשרות למעורבות צבאה בתקיפה מערבית בסוריה. שר החוץ הגרמני, גידו וסטרוולה, אמר כי לא הוצע למדינתו להשתתף בפעולה צבאית, ומבצע כזה אף איננו נשקל על ידי הממשלה בברלין.

 

הייגל: מחפשים שותפים לתקיפה    (צילום: רויטרס)

הייגל: מחפשים שותפים לתקיפה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ביממה האחרונה חלה נסיגה של החזית האירופית בקריאתה התקיפה למבצע צבאי נגד אסד. הפרלמנט הבריטי הצביע נגד התערבות צבאית, בניגוד לעמדת ראש הממשלה דיוויד קמרון. ומעבר לתעלה, בצרפת נשמעו קולות הקוראים לא למהר לפעול. בחדשות "בלומברג" ציטטו שרה צרפתייה, המשמשת גם דוברת הממשלה, שקראה להמתין עד לסיום משימת הפקחים של האו"ם לפני ההחלטה על תקיפה. "לפני פעולה, צריך ראיות", אמרה דוברת הממשלה בפריז.

 

בסוריה יצאו פקחי האו"ם מהמלון בו שוכנת המשלחת הזרה בדמשק. לפי סוכנויות הידיעות, הפקחים עושים את דרכם לסיור אחרון בשטח כדי לאסוף ראיות לתקיפה כימית. מנגד אתר החדשות הלבנוני א-נשרה דיווח שהמשלחת עושה את דרכה לנמל התעופה הבינלאומי. הדיווח הלא מאומת סותר את דברי מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, שאמר שהפקחים יעזבו את סוריה מחר.

 

הצבעה מפתיע בלונדון: בריטניה נגד מתקפה    (צילום: רויטרס)

הצבעה מפתיע בלונדון: בריטניה נגד מתקפה    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חברי הפרלמנט בבריטניה הצביעו אמש ברוב של 285 מול 272 נגד התערבות צבאית אפשרית בסוריה,

כדי להרתיע אותה משימוש חוזר בנשק כימי. "הבית לא אישר את ההצעה. ברור לי שהפרלמנט הבריטי, שמשקף את רצון העם, לא רוצה בפעולה צבאית", אמר קמרון לאחר המפלה שנחל בבית הנבחרים בלונדון. "הבנתי את זה, ואפעל בהתאם".

 

בתגובה לשינוי המפתיע במדיניות בריטניה אמר שר ההגנה האמריקני, צ'אק הייגל, כי ארה"ב מכבדת את ההחלטה. במסיבת עיתונאים בביקור בפיליפינים אמר הייגל: "לכל אומה יש את האחריות שלה להחליט באופן עצמאי את החלטותיה. אנחנו נמשיך להתייעץ בבריטים כשם שאנחנו מתייעצים עם כל בני בריתנו בדרך למצוא את המענה למתקפה הכימית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הולנד לצד אובמה וקמרון
צילום: AFP
מומלצים