גם הירדנים חוששים מאסד ומבקשים מסכות
בדומה לישראל, השלטונות מדגישים שההכנות בגבול הם רק "דבר טבעי במצב של מתח", כמו שאומר ל-ynet עיתונאי המקורב למשטר בירדן. אבל התושבים בצפון כבר נוטשים כפרים ומפחדים גם מנשק כימי
די בדומה לישראל, גם בממלכה ההאשמית השכנה נרשמת דריכות לקראת אפשרות של תקיפה מערבית בסוריה.
השבוע נערך בירדן
הכינוס של ראשי הצבאות ממדינות המערב וממדינות ערב, והבוקר (יום ו') אמרו גורמי ביטחון בכירים וקציני קישור ירדנים המעורים במתרחש בגבול ירדן-סוריה לעיתון "אל-חיאת" כי צבא ירדן והצוותים האמריקניים והמערביים שבשטחה תגברו נוכחות לאורך הגבול הארוך, כ-370 ק"מ.
לקראת תקיפה בסוריה - כתבות אחרונות ב-ynet:
אסד ממשיך בשלו: ילדים נפגעו מפצצת נפלם
הקרב על הלגיטימציה לתקיפה/רון בן ישי
נשיא צרפת: נצא לפעולה גם בלי בריטניה
"הכנות לא שגרתיות לקראת התקיפה הקרבה נגד המשטר הסורי ולקראת תרחישים בלתי צפויים", כך הגדירו אותם גורמים את המצב שבאזור הגבול בין סוריה לירדן. מבין ההתפתחויות שסופר עליהן בעיתון המצביעות על אותה דריכות - עזיבת תושבים את המחוזות א-רמתה ואל-מפרק שבקרבת הגבול וכן העברת טנקים ומטוסים לאזור.
הדריכות משפיעה באופן ניכר על התושבים באזורי הצפון הקרובים לגבול עם סוריה, כפי שהתבטאו בדברים שאמרו לעיתון "ג'ורדן טיימס". הם הביעו חשש מכך שהפעולה הצבאית נגד סוריה תוביל למלחמה כוללת באזור, שהם יהיו קורבנותיה הראשונים.
תחסין רשידאת מהעיירה טורה שנמצאת ליד א-רמתה בקרבת הגבול סיפר לעיתון כי "הדבר היחיד שאנשים עושים כעת זה לצפות בטלוויזיה ולראות את העדכונים האחרונים לגבי המלחמה הצפויה". לדבריו, "המשבר בסוריה אינו זר לאנשים בעיירה שלנו שנמצאת מספר ק"מ משם, אבל המצב הנוכחי שונה".
איסרא עובידאת, בנקאית תושבת הכפר כופר-סום במחוז אירבד הצפוני, סיפרה על הדאגה הרבה של התושבים מהשאלה "לאן ללכת אם המלחמה תגיע לצפון ירדן". היא הביעה חשש מתקיפה כימית נגד ירדן ועל כן דרשה מהממשלה לחלק מסכות לאזרחים שנמצאים באזורים הצפוניים. אחמד סלאמה, מכפר דפיאנה במחוז מפרק הצפוני, 80 ק"מ מהבירה עמאן, סיפר כי רבים מבני הכפר שנמצא בקרבת הגבול עם סוריה עזבו אותו.
עיתונאי ירדני המקורב לחוגים הרשמיים אמר בשיחה עם ynet לגבי ההכנות בירדן כי מדובר בצעדים צבאיים שגרתיים שננקטים כבר מזה תקופה על רקע המשבר בסוריה: "זה טבעי במצב מתוח במדינה שכנה שיהיו הכנות צבאיות וכוננות בגבול. בשום אופן לא מדובר בהכנות לקראת תקיפה נגד סוריה". הוא שלל את האפשרות שירדן תהיה בטווח האש, מפני ש"ירדן אינה צד. הבכירים הבהירו שמירדן לא תצא התקיפה".
השבוע נערכו בחירות מוניציפליות בממלכה ההאשמית, אבל נראה, כפי שעולה מדברי העיתונאי שביקש שלא לחשוף את שמו, שהנושא היחיד שמעסיק את כולם הוא סוריה. "יש פילוג ברחוב מבחינת הדעות לגבי התערבות צבאית מערבית. אלה שמתנגדים אומרים שזה ייצור משבר חדש, בייחוד בגלל החשש מהשתלטות ארגוני הטרור כמו ג'בהת א-נוסרה (הזורע המזוהה עם אל-קאעידה) על המדינה ועל אמצעי הלחימה של המשטר. אחרי שייפול המשטר מול מי הם יתעמתו? בוודאי שהם ייצאו את המשבר בסוריה למדינות אחרות, והם מהווים איום לכל מדינה. מנגד יש כאלה שחושבים שהתערבות צבאית תביא לקץ המשבר ותשים סוף למעשי הטבח בסוריה, בייחוד על רקע התקיפה הכימית בפרברי דמשק ומספר ההרוגים הגדול".
מחנה פליטים סורים בירדן
צילום: רויטרס
מומלצים