שתף קטע נבחר

 

הישראלים בכיפת ברזל: "איתה - הכל בסדר"

תושבים מהמרכז באים מאז שעות הבוקר המוקדמות לבקר בסוללת המערכת ליירוט רקטות שהוצבה בגוש דן. חלקם מביאים אוכל ושתייה לחיילים: "הכיפה עוזרת להרגיש מוגנים". למרות הכוננות, רבבות טיילו בסופ"ש בצפון. כתב בריטי ליד הגבול: "מישראל נראה הכי טוב מה קורה"

עשרות סקרנים הגיעו היום (שבת) משעות הבוקר המוקדמות לסוללת כיפת ברזל שנפרסה באזור גוש דן כחלק מההיערכות לתקיפה אפשרית של ארה"ב בסוריה. חלק מהמבקרים באו עם אוכל ושתייה כדי לשמח את החיילים.

 

לקריאת הדו"ח המלא של המודיעין האמריקני המפליל את אסד בפורמט pdf 

ליד סוללת כיפת ברזל בגוש דן    (צילום - מוטי קמחי)

ליד סוללת כיפת ברזל בגוש דן    (צילום - מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בדרך לתקיפה - העדכונים האחרונים ב-ynet:

 

"הבאתי לחיילים מגש של סושי ושתייה קרה", סיפר עו"ד שחר אנושי, מבעלי רשת מסעדות שבא בשעות אחר הצהריים המוקדמות לסוללה. "חשוב לי שהחיילים יהיו שמחים, שהזמן יעבור להם בכיף ושיידעו שאנחנו מוקירים ומעריכים את מה שהם עושים בשבילנו כשהם שומרים עלינו".  

החיילים קיבלו פינוקים מתושבים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
החיילים קיבלו פינוקים מתושבים(צילום: מוטי קמחי)
 

מבלים ליד החיילים (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מבלים ליד החיילים(צילום: מוטי קמחי)

סוללת כיפת ברזל בגוש דן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
סוללת כיפת ברזל בגוש דן(צילום: מוטי קמחי)
 

אורי שמתגורר בסמוך למקום שבו מוצבת הסוללה סיפר כי נוכחות החיילים נותנת לו תחושת ביטחון. "בסופו של דבר זה עניין פסיכולוגי", אמר. "אני מרגיש מוגן ואם הסוללה כאן ליד הבית אז הכול יהיה בסדר". במהלך שעות הצהריים המוקדמות הגיע לסוללה גם תא"ל שחר שוחט, מפקד מערך ההגנה האווירית, כדי לשוחח עם החיליים ולבדוק את מוכנותם.

 

גם בצפון נרשמה היום "תיירות מלחמות", ונראה כי הישראלים והתיירים הזרים אינם חוששים יתר על המידה להגיע לאזור הסמוך לגבול עם סוריה, למרות תופי המלחמה הנשמעים. בסוף השבוע נרשמה בצימרים ובבתי ההארחה ברמת הגולן תפוסה של 90%, וברשות שמורות הטבע אמרו כי עשרות אלפי מבקרים פקדו את אתרי הנופש בצפון. 

אזרחים באזור הכיפה בגוש דן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אזרחים באזור הכיפה בגוש דן(צילום: מוטי קמחי)
  

מאיר (כושי) לוי, יו"ר פורום התיירות הכפרית בגליל, אמר כי למרות המתיחות הביטחונית בגבול הצפון, בוחרים הנופשים להצפין. במרום גולן נערכה בסוף השבוע חתונתם של שלומי ואיילת אדרי בנוכחות מאה אורחים מכל רחבי הארץ. "למרות המתיחות בגבול סוריה החלטנו לקיים את החתונה כמתוכנן, כל האורחים הגיעו והיה שמח", אמר החתן.

 

תושבי הצפון לקראת תקיפה אפשרית    (צילום: אביהו שפירא)

תושבי הצפון לקראת תקיפה אפשרית    (צילום: אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לפי שעה, אין שום הנחיות מיוחדות לתושבים ולמבקרים בצפון. אם וכאשר ארה"ב תתקוף בסוריה צפוי פיקוד העורף לכנס ישיבת הערכת מצב

ולהוציא במקרה הצורך הנחיות לתושבי הצפון או המרכז.

 

ביממה האחרונה התרכזו עשרות עיתונאים מצוותי תקשורת זרה ברמת הגולן, באזורים הסמוכים לגבול, עם ניידות שידור. עם הצוותים נמנים עיתונאים אירופים, סינים, אמריקנים וצוות של רשת החדשות הקטארית אל-ג'זירה. כתב בריטי שהתמקם באחד הקיבוצים הסמוכים לגבול סיפר: "ספק אם נצליח לראות מפה משהו כשהאמריקנים יתקפו, אבל בניגוד לתקיפות המערב על בגדד ועל לוב בעבר, בסוריה השלטון הגביל ואף אסר את פעילות העיתונאים הזרים במדינתו, עוד בתחילת המלחמה שם. יש צוותים זרים גם בביירות שנערכים לסיקור התקיפה, אבל מהגבעות פה ליד הגדר, בשטח הישראלי, זה הכי קרוב שיכול להיות למי שרוצה לדווח, 50-60 ק"מ בלבד מדמשק".

 

בהכנת הידיעה השתתפו איתי בלומנטל, מאור בוכניק ויואב זיתון

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ליד הכיפה בגוש דן. "מוקירים ומעריכים את מה שהם עושים בשבילנו"
צילום: מוטי קמחי
מומלצים