טקסס: הופרדו תאומים סיאמיים שחלקו מעיים וכבד
אמם של התאומים, ג'ני אזל מטקסס, רצתה להפסיק את ההריון כשנודע לה כי היא נושאת ברחמה תאומים סיאמיים, אבל חזרה בה מהחלטתה לאחר שרופאים בדאלאס הבטיחו כי יצליחו להפריד את זוג הבנים שחלקו כבד ומעיים. בסוף השבוע בוצע בהצלחה ניתוח ההפרדה
ההפרדה שהצליחה: תאומים סיאמיים שנולדו לפני כחודשיים בטקסס ארה"ב, הופרדו בהצלחה בבית החולים בדאלאס טקסס. התאומים, אוון ואמט אזל שנולדו ב-15 ביולי, חלקו כבד משותף ומעיים.
את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד
לבני הזוג ג'ני ודייב אזל נודע בחודש מרץ האחרון כי ג'ני נושאת ברחמה תאומים סיאמיים. בני הזוג רצו להפסיק את ההריון לאחר שהרופאים הסבירו כי סיכוייהם של התאומים לשרוד נמוך, אבל שינו את החלטתם לאחר ששוחחו עם הרופאים בבית החולים בדאלאס.
בסוף השבוע האחרון נערך ניתוח ההפרדה המורכב בו השתתפו עשרות אנשי צוות. אחת המנתחים, ד"ר קלייר שוונדמן אמרה כי במצבים דומים, רק ב-30 עד 50% מסתיימים ניתוחים אלה בהצלחה והתינוקות שורדים.
עוד כתבות
רמב"ם: לראשונה בישראל הופרדו תאומים סיאמיים
צפו: תאומות סיאמיות לאחר ניתוח ההפרדהלראשונה: לידה של תאומות סיאמיות בעזה
בני הזוג אזל היו נרגשים לקבל את הבשורות המשמחות על הצלחת הניתוח. "זה מדהים" אמרה ג'ני אזל כשהיא בוכה מאושר, "אני כל כך מאושרת שהם בחיים. ההריון היה מפחיד מאוד וחששתי לגורלם, אבל אני שמחה שהם יצאו מזה בשלום".
בינתיים מצבם של התאומים טוב, הם מאושפזים ביחידה לטיפול נמרץ בילוד, ומצבם הוגדר טוב, עם זאת הרופאים עדיין אינם יודעים מתי התאומים ישוחררו לביתם.
מתפתחים מביצית מופרית אחת
תאומים סיאמיים מתפתחים מביצית מופרית אחת, והם תמיד מאותו המין. רוב התאומים הסיאמיים הן נקבות, ביחס של 3:1. שכיחות התאומים הסיאמיים נדירה, ומוערכת כאחת לכל 200 אלף לידות.
התופעה שכיחה יותר בהודו ואפריקה והיא תמיד באה ב"זוגות": אין כל תיעוד רשמי של שלישיות או רביעיות סיאמיים. בשנים האחרונות בוצעו ברחבי העולם ניתוחים רבים להפרדת תאומים סיאמיים.
מקור הכינוי "תאומי סיאם" בזוג תאומים מחוברים שנולדו למשפחה סינית בסיאם (תאילנד) בשנת 1811. הם נשאו שתי נשים והולידו יחדיו 22 ילדים. בשנת 1874 מת אחד מהם ושעות אחדות לאחר מכן מת גם האחר.