אבו מאזן: בגלל שחרור אסירים לא פנינו לאו"ם
במהלך נאום במוקטעה אישר יו"ר הרשות בפעם הראשונה בקולו כי שחרור 104 האסירים הפלסטינים התבצע בתמורה להסכמה שלא לפנות למוסדות האו"ם. לדבריו, השיחות בין הצדדים נמצאות בשלב של סקירת עמדות
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן התייחס הלילה (יום ב') לנסיבות העסקה שגובשה עם ישראל לצורך הובלת חידוש המשא ומתן בין שני הצדדים. בנאום שנשא בפני המועצה המהפכנית של פתח במוקטעה ברמאללה ציין אבו מאזן כי עוד לפני המשא ומתן האמריקנים דרשו מהם שלא לפנות למוסדות הבינלאומיים במהלך תקופת השיחות.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
הבגרויות: כוכב יאיר בטופ, החרדים בסוף
סוריה: התקיפה תאושר אם תשרת את ישראל
אבו מאזן טען כי הפלסטינים סירבו לדרישה זו. לבסוף, כך לפי אבו מאזן, "האמריקנים נתנו לנו התחייבות רשמית שהמשא ומתן יתנהל על בסיס פתרון שתי המדינות בקווי 67'" - דבר שגרם
בנוסף להתחייבות זאת, אבו מאזן אישר בפעם הראשונה בקולו כי הפלסטינים אמרו שהם מוכנים שלא לפנות למוסדות הבינלאומיים בזמן המשא ומתן רק אם ישוחררו 104 האסירים הוותיקים מלפני הסכם אוסלו. בסופו של דבר האקט יצא אל הפועל.
מעבר לאותם אסירים, הפלסטינים ידרשו להעלות על סדר היום של המשא ומתן שחרור של 250 אסירים נוספים. ראש הממשלה הפלסטיני ראמי חמדאללה העריך אתמול בסיור שערך בסלפית כי הפעימה השנייה של שחרור האסירים הפלסטינים תתבצע עוד לפני תום החודש הנוכחי.
בנוגע להתקדמות שיחות המשא ומתן אמר אבו מאזן כי טרם התרחש דבר פרט לסקירת העמדות, כלומר סקירה של העמדה הישראלית ובתגובה לכך סקירה של העמדה הפלסטינית.
הוא העריך כי פרק הזמן שיוקצב למשא ומתן יעמוד בין חצי שנה לתשעה חודשים. הוא אף חזר על מחויבותו להביא כל הסכם עתידי בפני משאל עם.
יו"ר הרשות התייחס גם לנושא הסורי ואמר כי הוא מתנגד לתקיפה צבאית אמריקנית. "אנחנו לא מסכימים לכך שמדינה ערבית תופצץ ומגנים את השימוש בנשק כימי מכל צד. פתרון המשבר בסוריה צריך להיות פוליטי ולא צבאי". הוא גם גילה כי הגיש מסמך לפתרון המשבר בסוריה, אך לא פירט מתי הגיש את המסמך או למי.
הוא גם עקץ בנאומו את חמאס ומתח ביקורת על המדיניות של ארצות הברית באזור: "המעמד של חמאס במישור הפנימי מתערער ובמישור החיצוני אפילו יותר. אולם אנחנו לא רוצים לומר שאנחנו שמחים לאיד. בסופו של דבר הם חלק מהעם שלנו ואם הם יחזרו לדרך הישר, נגן עליהם. יש לחצים המופעלים מצד ישראל וארצות הברית והם ידועים בעניין הפיוס והם אינם רוצים אותו. יש סתירה במדיניות האמריקנית. מצד אחד הם לא רוצים את הפיוס עם חמאס, אבל מצד שני הם רוצים שהאחים המוסלמים יחזרו לשלטון במצרים".
Read this article in English