קונים ברגע האחרון: "באתי לקחת אמנונים"
עדי מילא את העגלה במים מינרליים כי "הדודות מאשקלון נותנות מים מהברז", גלית העמיסה מוצרים ו"מאמינה שאספיק להכין הכול לפני כניסת החג" וציפי הצטיידה ברשימה ורכשה מתנות "לחמותי, לאימא, לגיסתי, לגיסתי השנייה ולחברים". רגע לפני ראש השנה - ההסתערות המסורתית בסופרים
ברק אובמה עיכב את התקיפה בסוריה, הישראלים הגיבו בהתאם והסתערו על רשתות המזון והמתנות: יממה לפני כניסת השנה העברית החדשה נצפו אמש (יום ג') עומסי קנייה של הרגע האחרון. חלק מהקונים דחפו לעגלות בלי חשבון מכל הבא ליד, אחרים באו ממוקדים עם רשימה מסודרת והיו גם כאלה שהתרכזו בחיפוש מתנה עבור קרוביהם. "אני קונה לחמותי, לאימא, לגיסתי, לגיסתי השנייה וכמובן שגם לכל החברים", סיפרה ציפי ברוזה מהדרום.
עוד בערוץ החדשות של ynet:
צרפת: אישום נגד אחד מדורסי לי זיתוני
ארגון צדקה לציבור: סייעו לנו להעביר חבילות
בסניף שופרסל במרכז הקניון בעין המפרץ השתרכו תורים קצרים מול הקופות וגם מול דוכני הבשר והדגים. "באתי לקחת אמנונים, מבחינתי זה דג שמסמל את הישראליות", סיפר ימין חדד מעכו. "אנחנו נהיה בחג אצל המשפחה של כלתי ונשמח כמו כל עם ישראל". את ראשי הדג העדיף חדד להשאיר בסופר וכתחליף נבחרו ראשי כבש.
גלית בכר מנהריה מתרגשת לקראת אירוח ראשון בערב החג. מלבד בעלה וארבעת ילדיהם יסבו לשולחן גם הסבא והסבתא. "אלה לא קניות של הרגע האחרון, אלה הקניות של החג", סיפרה בכר. "אני לא מאלה שנערכות שבוע לפני כן, אני מאמינה שאספיק להכין את הכול מחר ונעשה את החג כהלכתו". מאיר אבוטבול מנהריה סיפר כי האירועים הביטחוניים האחרונים לא מקלקלים את אווירת החג. לדבריו, "בכל מקום אני רואה שנערכים לחג, מנקים ומבשלים".
בסניף רמי לוי בבני ברק הגיעו רבים כדי לעשות השלמות לקנייה הגדולה. "קנינו ירקות, פירות, דגים ועופות", סיפרו גיא ולי מרמת גן. "ברגע שעובדים ומנהלים קריירות לא תמיד יש זמן, אז באים ככה יום לפני ערב חג. אנחנו מאמינים שנוציא בסביבות אלף שקל, אולי יותר". שי, אף הוא מרמת גן, סיפר כי המשימה נקבעה כבר בבית: "אשתי נתנה את הרשימה ואני מבצע".
עדי מתל אביב יעשה את החג אצל המשפחה באשקלון. לצד היין עדי מילא את העגלה בבקבוקי מים והסביר כי "הדודות מאשקלון נותנות מים מהברז, אז אני מביא מראש מים מינרליים". אסנת מרמת גן הגיעה לסופר עם בנותיה עדי ואופיר. "אני דחיינית וחיכיתי עד הרגע האחרון, אבל בסך הכול אין תורי ענק", הסבירה.
ציפי ברוזה שרכשה לא מעט מתנות חשפה כי מדובר ב"כלים לבית, משחקים וספרים. אם מתארחים, אז מביאים מתנה, אבל יש מבצעים ותשלומים ובחשוון אין חגים אז יהיה בסדר". שרה, שרכשה אף היא מתנות בבאר שבע, סיפרה כי היא "קונה לחברים, לילדים ולנכדים. אני שואלת מה הם רוצים ואז הם מקבלים. לחברים אני מוסיפה כרטיס החלפה. לחברות לעבודה קניתי קרמים, זה יוצא הרבה כסף, יותר מאלף שקל".
בין הרוכשים מתנות לחג היו גם כאלה שכבר הספיקו לבצע החלפות. "אנחנו מחליפים בעיקר כלים לבית, קונים לחמות ומתקזזים על הדרך", סיפרה מיכל לנדאו שהגיעה למקום עם בעלה
הטרי בועז. "קיבלנו מגבות, כלי בית, מסגרת לתמונות וסדינים ובעלי צריך לקנות לי תכשיט לחג, ככה כתוב. אני מקווה שלא נסתובב הרבה מדי כדי לא להלחיץ את בעלי. אנחנו בעיקר מחליפים, אז לא רואים את ההוצאה".
גם סטודנטים, מגזר שלא נחשב למוביל מבחינת ביסוס כלכלי, מרגישים מחויבות לקנות. "מחר בבוקר אלך לקנות", סיפרה הסטודנטית קים אבן-חן. "אני משאירה דברים לרגע האחרון מפאת חוסר בזמן וכסף. אני קונה לבנות דודות ודודים. אני אקנה בעיקר דברים לבית והתקציב שלי כרגע עומד על 200 שקל. זה צנוע, לא נעים. אפגוש את כולם בערב ולא יהיה לי מה לתת".
בהכנת הכתבה השתתפו אילנה קוריאל, אחיה ראב"ד וגלעד מורג