שתף קטע נבחר
 

מתוק של סופשבוע: עוגה ועוגיות עם תפוחי עץ

בסוף השבוע הקרוב תכינו קינוחים בקלי קלות: צמד מתכונים של עוגת תפוחי עץ עם מרציפן וגם עוגיות שיבולת שועל ותפוחים שכיף לנשנש בבית

לפני שמתחילים - איזה סוג תפוחים בוחרים לאפייה?

 רוב המתכונים ממליצים על שימוש בתפוחי גראני סמית החמוצים והירוקים, אבל גם פינק ליידי עושים יופי של עבודה וכבר הספקנו להתלהב מטארט טאטין עם דלישס זהובים. הקשים מחזיקים מעמד גם בבישול ממושך והרכים - בקצר.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

באיזה סוכר משתמשים? לא חייבים להשתמש רק בלבן הפשוט - סוכר חום ובמיוחד דמררה נותן טעם וצבע עמוקים לעוגה. גם דבש, מייפל וסילאן יתאימו מאוד לזיגוג תפוחי עץ לפני שמוסיפים אותם לעוגות. וכמובן שהתפוחים תמיד ישמחו לשילוב עם בן הזוג הטבעי שלהם - קינמון - אבל גם מוסקט, ציפורן, ג'ינג'ר והל יעשו את העבודה.

 

למניעת השחרה: מיץ לימון הוא פיתרון נפלא למניעת ההשחרה וגם לכדי למנוע השחרה של התפוחים וגם למינוף הטעם המתקתק שלהם. 

 

ומה עושים עם הקליפה? אם חותכים את התפוחים לגודל קטן - קולפים, אבל אם רוצים לשמור על הצורה והמרקם - עדיף להשאיר את הקליפה.

 

 (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

1. עוגיות שיבולת שועל, תפוחים ואגוזי פקאן

מוסיפים קצת לחות לעוגיות שיבולת שועל קלאסיות. הן הכי טעימות ביום האפייה. את מה שנשאר שומרים במקרר.

 

טיפ: אם בהמשך העוגיות נרטבות מהתפוחים, מחממים תנור ל-160 מעלות ומייבשים אותן 7-5 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר לפני שמגישים. שומרים בקופסה אטומה.

 

המרכיבים ל- 50 עוגיות:

125 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר

1 כוס סוכר דמררה (200 גרם)

1 ביצה בטמפרטורת החדר

1 כוס קמח (140 גרם)

1/2 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

150 גרם פתיתי שיבולת שועל דקים טחונים לאבקה

1/2 כפית קינמון טחון

1 כפית תמצית וניל

2 תפוחים קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1-1/2 ס"מ

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן קצוצים גס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים חמאה וסוכר כ-3 דקות במיקסר לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצה ומערבלים עוד דקה לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  2. מנפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה לתוך התערובת, מוסיפים גם שיבולת שועל, קינמון ווניל ומערבלים דקה-שתיים עד לאיחוד החומרים.מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים קוביות תפוחים ואגוזי פקאן ומערבבים ידנית.
  3. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה תלוליות מהתערובת בקוטר 4 ס"מ בעזרת 2 כפות.
  4. אופים 20-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד להזהבה ומצננים לטמפרטורת החדר. שומרים בקופסה אטומה במקרר (התפוחים חייבים קירור, כדי שלא יתקלקלו). רצוי לאכול באותו יום.

 

2. עוגת תפוחים ומרציפן

קלה להכנה, אוורירית ומבושמת. המרציפן מעניק לשכבת התפוחים מרקם נפלא.

 

המרכיבים לתבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ:

2 ביצים

175 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קינמון טחון

85 גרם חמאה רכה מאוד

75 מ"ל (5 כפות) שמנת חמוצה

125 גרם (1 כוס פחות כף) קמח

2 כפיות אבקת אפייה

2 תפוחים קלופים, מגולענים, חצויים ופרוסים

50 גרם מרציפן חתוך לפיסות

 

לזרייה:

2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים ביצים, סוכר, וניל וקינמון במיקסר כ-5 דקות לתערובת אוורירית. מוסיפים חמאה ושמנת ומערבלים דקה.
  2. מנפים לתערובת קמח ואבקת אפייה ומערבלים רק עד לאיחוד חומרים ויוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסדרים מעל פרוסות תפוחים ופיסות מרציפן וזורים מעט סוכר.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 30-25 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר וחותכים לריבועים.

 

המתכונים (הנפלאים!) לקוחים ממגזין "על השולחן". עוד טיפים, מתכונים ורעיונות לארוחות - בעיתון

 

עוד מתכוני חנוכה של "על השולחן"

 

 (צילום: דן לב)
(צילום: דן לב)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן לב
עוגת תפוחי עץ עם מרציפן
צילום: דן לב
מומלצים