מחקר: רוכבי אופניים חיים בממוצע 6 שנים יותר
מתלבטים באיזו פעילות גופנית לבחור? חוקרים בדקו ומצאו שרוכבי אופניים חיים בממוצע 6 שנים יותר משאר האוכלוסיה ומתים פחות מסיבוכי לב
האם ספורט אקסטרים מגביר את הסיכון לתמותה מוקדמת? לפחות לא בטור דה פראנס: חוקרים מצאו כי רוכבי האופניים במירוץ המסורתי בצרפת, חיים דווקא יותר משאר האוכלוסיה, ומתים פחות מסיבוכי לב.
את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון או לאנדרואיד
מחקרים קטנים בעבר העלו את החשש כי פעילות גופנית בעלת מאמץ גבוה, עלולה לגרום לבעיות קרדיולוגיות ובמיוחד להפרעות קצב לב. כעת ביקשו החוקרים מבית החולים פומפידו בצרפת, לבחון האם אכן ספורט מאומץ כמו זה של רכיבת אופניים תחרותית, מגביר את סיכון התמותה.
רכיבה על אופניים בריאה?
לדווש ולרזות: מדריך רכיבה על אופניים לכבדי משקל
מה התועלת הבריאותית ברכיבה על אופניים?
האם רכיבה על אופניים פוגעת בפוריות?
המחקר שהוצג באחרונה בכנס האירופאי לקרדיולוגיה, בחן את כל 786 המשתתפים בתחרות הטור דה פראנס בין השנים 1947 עד 2012. מהממצאים עלה כי שיעור התמותה היה נמוך ב-41% ברכב הרוכבים הגברים, בהשוואה לשיעור התמותה של הגברים בצרפת בספטמבר האחרון.
במקביל השוו השוו החוקרים את סיכון התמותה של רוכבי הטור דה פראנס למות לרצי מרתון המבצעים ריצה שלוש פעמים בשבוע – ונתונים אלה הושוו לשיעור התמותה של הגברים באוכלוסיה הכללית.
גם אז עלה כי סיכון התמותה מהתקפי לב או שבץ מוחי אצל הרוכבים, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, היה נמוך ב-33% מאשר אצל הרצים, בהשוואה לאוכלוסייה הגברית שאינה מבצעת פעילות גופנית.
החוקרים עוד מצאו כי שימוש בסמי ספורט כמו EPO (אריתרופוייטין) המגביר את ייצור כדוריות הדם האדומות ומאפשר ליותר חמצן להיקלט בגוף ובכך לשפר הישגים,, אינו מגביר אף הוא את סיכון התמותה.
"יתרונות בריאותיים רבים לרכיבה על אופניים"
ד"ר חבייר ג'ובן מבית החולים פומפידו בצרפת, שעמד בראש צוות החוקרים, הסביר כי ההפחתה בשיעור התמותה היתה משמעותית, וכי הממצאים מעידים על כך שספורט תחרותי מאומץ הוא בריא: "אם הייתה סכנה משמעותית בביצוע פעילות גופנית מאומצת, היא היתה מתבטאת גם במחקר שלנו" אמר ד"ר ג'ובן, "על פי הממצאים, עלינו לעודד את הספורטאים לבצע ספורט אירובי במאמץ גבוה".
"המחקר הזה אינו מפתיע" אומרת ל-ynet ד"ר דנה בלום-שניידר, אורתופדית כירורגית מומחית ורופאת ספורט העוסקת בעצמה ברכיבת אופניים . "מחקרים בעבר הוכיחו כי לרכיבת אופניים, בעצימות גבוהה יתרונות בריאותיים רבים. קצב הלב המואץ משפר סיבולת לב ותפקוד ריאתי, הבא לידי ביטוי בשיפור היכולת האירובית והאנאירובית, כך שהסיכון ללקות במחלות כגון תעוקת חזה נמוך יחסית לאוכלוסיה הכללית.
"השפעת הפעילות הגופנית העצימה, מובילה גם לשיפור בפרמטרים בריאותיים נוספים כגון פרופיל השומנים, ומשקל גוף ומכאן רק הגיוני שהיא תאריך חיים. חשוב רק לזכור לשמור על אמצעי הבטיחות, שכוללים מיגון מפרקים, קסדה והקפדה על שתייה מרובה".