שתף קטע נבחר
 

אירופה מתאוששת: הצמיחה עודכנה ל-0.4%

הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה של האיחוד האירופי עדכנה נתונים, ומסתבר שכלכלת האיחוד יצאה ממיתון ברבעון השני של השנה. הפרשנים מצננים את ההתלהבות: "היה קשה לרדת נמוך יותר מהיכן שהיינו, כך שחייבים להסתכל על התוצאות בפרספקטיבה"

נתונים מעודדים באירופה: הצמיחה של האיחוד האירופי עודכנה כלפי מעלה והפעילות העסקית של גוש האירו בשיא של למעלה משנתיים. לשכת הסטטיסטיקה המרכזית של האיחוד האירופי עדכנה כלפי מעלה את נתוני הצמיחה לרבעון השני. מיורוסטאט נמסר כי התמ"ג של 27 המדינות החברות באיחוד צמח ברבעון השני ב-0.4% זאת לעומת שלושת החודשים הראשונים של השנה, אז נרשמה התכווצות של 0.1%.

 

מדובר בשיפור מההערכה הראשונה שפרסמה הסוכנות בחודש שעבר, אז דיווחה כי הכלכלה צמחה ב-0.3% ברבעון השני. התיקון נבע מכך שהתקבלו נתונים מלאים יותר מכמה מהמדינות. עבור גוש האירו, לא חל שינוי בהערכה, ועדיין מדובר על צמיחה של 0.3%, שפירושה כי הגוש נחלץ מהמיתון.

 

פורטוגל רשמה את הצמיחה החזקה ביותר מקרב מדינות האיחוד האירופי. על פי הנתונים המעודכנים, התמ"ג של המדינה התרחב ב-1.1% בשלושת החודשים בין אפריל ליוני. גרמניה, ליטא, פינלנד ובריטניה רשמו את הביצועים השניים הטובים ביותר, לאחר שהתרחבו ב-0.7%. מנגד, קפריסין רשמה את הביצועים הגרועים ביותר, לאחר שהתכווצה ב-1.4%.

 

שיא בפעילות העסקית

הפעילות העסקית בגוש האירו באוגוסט עמדה על הרמה הגבוהה ביותר מאז יוני 2011, כך עולה מנתונים שפורסמו היום (רביעי) ומוסיפים לסימנים שהאזור בדרכו להתאוששות יציבה.

 

מדד ה-PMI של מרקיט לגוש האירו עמד על אוגוסט על רמה של 51.5, עלייה מ-50.5 ביולי. הנתון ככל הנראה יעזור לשכנע את הבנק האירופי המרכזי, המתכנס מחר, להשאיר את שיעורי הריבית ללא שינוי.

 

עם זאת, חלק מהפרשנים מזהירים כי לא מדובר בנתונים מזהירים במיוחד. "היה קשה לרדת נמוך יותר מהיכן שהיינו, כך שחייבים להסתכל על התוצאות בפרספקטיבה הנכונה, ויש מקום לפקפק ביציבות של ההתאוששות הזו", טוען סוני קאפור מ- Re-Define. "הכלכלה העולמית אינה במצב האיתן ביותר, בייחוד בכל הקשור לחוסר הוודאות סביב השווקים המתעוררים", הוסיף.

 

הווארד ארצ'ר מ-IHS גלובל אינסייט ציין כי אף שהנתונים יכולים לעזור להעלות את האמון העסקי ואמון הצרכנים, הביקוש המקומי בגוש היורו לא צפוי לצמוח בקרוב בשל מספר גורמים, ביניהם המדיניות הפיסקאלית המגבילה, תנאי אשראי נוקשים במדינות רבות, שיעורי אבטלה גבוהים וצריכה פרטית נמוכה. "הגורמים הללו בולטים ביותר במדינות הפריפריה בדרום אירופה", הדגיש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים